Login script zonder register.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fiero

Fiero

11/08/2008 21:50:00
Quote Anchor link
Hey allemaal,

Ik heb zelf een paar kaar ene scriptje gemaakt maar is niet gelukt. (Mijn script staat onderaan)

het moet zo zijn dat je inlogt en dat dan je account word verwijderd.
dit geeft een fout:

alvast bedankt! mvg Fiero.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php

mysql_connect("########", "####", "####");


if(!isset($_POST['login'],$_POST['password'])) {

print <<<ENDHTML
<form method="post" action="DEL.php">
<input type="text" name="login" />
<input type="password" name="password" />
<input type="submit" value="Ga verder!" />
</form>
ENDHTML
;

}
else{

$login123 = $_POST['login'];
$pass123 = $_POST['password'];

$query123 = "SELECT * FROM users WHERE login=' . $_POST[login]  .' AND wachtwoord='. $_POST[wachtwoord] . '";
$check123 = mysql_query($query123);

 if(mysql_num_rows($check123) > 0){
  
  if(!isset($_POST['delete'])) {
  
   print <<<ENDHTML
   <form method="post">
   <
input type="hidden" name="login" value="$login123" />
   <
input type="hidden" name="password" value="$pass123" />
   <
input type="submit" name="delete" value="delete" />
   <
/form>
   ENDHTML;
  
  }
else{
  
   //code om account te deleten
   echo "je account zou nu delete zijn!";
   //error als het neit lukt
  
  }
 }
else{ echo "inlog gevens kloppen niet!";}
 
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Fiero
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:54:34
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/08/2008 21:52:00
Quote Anchor link
Hoeveel geld wil je ervoor hebben?
 
Fiero

Fiero

11/08/2008 21:55:00
Quote Anchor link
geld?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/08/2008 21:58:00
Quote Anchor link
Dat was even een geintje tussendoor ;-) Ik vond deze opmerking wel grappig:
S.v.p zo dta ik alleen nog $mysqladres = .... enzo hoef in te vullen!

De bedoeling van phphulp is dat we je helpen met je eigen script. Als je dus een klein stukje code laat zien, zeggen wij wat er fout aan is en geven we tips.
 
Fiero

Fiero

11/08/2008 22:01:00
Quote Anchor link
owkee ja het lukte niet meer dus had het opgegeven en als ik nog vanalles meot gaan veranderen sloop ik het weer ofzo xD

(ff zoeken of ik het script nog ergens heb)

EDIT: Vraag geupdate met script erbij!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Fiero
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/08/2008 22:05:00
Quote Anchor link
Misschien heb je wat aan mijn tutorial over inlogscripts
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Fiero

Fiero

11/08/2008 22:08:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 11.08.2008 22:05:
Misschien heb je wat aan mijn tutorial over inlogscripts


Daar ga ik ook nog wel even kijken, misschien kom ik er dan uit!
Is het trouwens een beetje veilig?!

Ty Fiero.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/08/2008 22:16:00
Quote Anchor link
Fiero schreef op 11.08.2008 22:08:
Is het trouwens een beetje veilig?!

Nee, het is zo lek als een mandje ;-)

Het is al een tijdje geleden dat die tutorial gemaakt is dus er zijn absoluut verbeteringen mogelijk. Maar het is geen slecht begin.
 
Fiero

Fiero

11/08/2008 22:25:00
Quote Anchor link
dat systeem met

if(mysql_num_rows($check123) > 0){

heb ik een keer ergens gezien maar voor de rest nog nooit iets met zo'n systeem gedaan.

ik ga wel ff opnieuw beginnen met die tutorial en daarna updat eik t topic wel weer ff :)

thanx
 
Fiero

Fiero

12/08/2008 18:26:00
Quote Anchor link
EDIT! na wat experimenteren ben ik wat verder gekomen!

Hey, ik heb ergens een opzetje gevonden en ben verder gegaan.

Dit was het opzetje:

$sQuery = "SELECT id_user, userlevel FROM users WHERE username = '".mysql_real_escape_string($_POST['username'])."' AND pass = '".md5($_POST['password'])."'";

$rResult = mysql_query($sQuery);

if($rResult === FALSE){

echo 'Fout in query: '. $sQuery .' met foutmelding '. mysql_error();

}else{

if(mysql_num_rows($rResult) == 0){

echo 'Ongeldige inlog.';

}else{

$aRow = mysql_fetch_assoc($rResult);

$_SESSION['id_user'] = $aRow['id_user'];
$_SESSION['id_userlevel'] = $aRow['id_userlevel'];
$_SESSION['logged_in'] = 1;

}
}



Zoals je in het commentaar in het script ziet heb ik van id_user gewoon id gemaakt, zo staat dat in me db. Is dat geen probleem?

Ik heb userlevel er ook uit gehaald, dat heb ik niet. Heb ik dat goed gedaan?!

En in het script staan nog wat dingen die ik niet wist.

Verder alleen kleine veranderingetjes zoals in de query heb ik van username, login gemaakt

Kan iemand alvast een beetje helpen?!

Bedankt!

Groetjes Fiero.

Hier is mijn script:
------------------------------------------------------

loginform.html

<html>
<body>

<form method="post" action="check.php">
name: <input type="text" name="username" />
pass: <input type="password" name="password" />
<input type="submit" value="Ga verder!" />
</form>

</body>
</html>


check.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php

//sessies starten
session_start();

//mysql_connect
mysql_connect("#########", "####", "####");
mysql_select_db("#######");

 // $sQuery = "SELECT id_user, userlevel FROM users WHERE username = '".mysql_real_escape_string($_POST['username'])."' AND pass = '".md5($_POST['password'])."'";
    $sQuery = "SELECT id FROM users WHERE login = '".mysql_real_escape_string($_POST['username'])."' AND pass = '".md5($_POST['password'])."'";

$rResult = mysql_query($sQuery);

if($rResult === FALSE){

  echo 'Fout in query: '. $sQuery .' met foutmelding '. mysql_error();

}
else{

  if(mysql_num_rows($rResult) != 1){

     echo 'Ongeldige inlog.';

  }
else{

    $aRow = mysql_fetch_assoc($rResult);

    $_SESSION['id'] = $aRow['id'];
//    $_SESSION['id_userlevel'] = $aRow['id_userlevel'];
    $_SESSION['logged_in'] = 1;

//verder naar volgende pagina
echo '<form action="DEL.php"><input type="Submit" name="next" Value="Delete Account!"></form>';

  }
}


?>



en DEL.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

session_start();

//script voor beveiligde pagina

//mysql_connect

mysql_connect("#########", "####", "####");
mysql_select_db("#######");

$login = $_SESSION['id'];


mysql_query("DELETE FROM users WHERE id='$login'");
echo "Account verwijderd!";

session_destroy();

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Fiero
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.