login system

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart Matsko

Bart Matsko

08/04/2014 12:03:41
Quote Anchor link
Ik probeer een simpel login systeem te maken en hij werkt. Het probleem is dat als je ingelogd bent je op dezelfde pagina blijft en de inhoud krijgt maar dat het login systeem blijft staan.

Dat is natuurlijk niet de bedoeling, hoe werkt dit? Ik heb al heel google afgezocht ...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="POST">

                    <input type="password" name="wachtwoord" value="1234" />

                    <input type="submit" name="inloggen" value="Inloggen" />

                </form>

<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{

    if(isset($_POST["wachtwoord"]) && $_POST["wachtwoord"] == "2037")
    {

     echo "

<form action='content' method='post'>
<input type='submit' name='submit' value='Alle bestanden'>
</form>

<form action='uploader' method='post' enctype='multipart/form-data'>
<label for='file'>Bestand uploaden:</label><br>
<input type='file' name='file' id='file'><br><br>
<input type='submit' name='submit' value='Uploaden'>
</form>


"
;
    }

    else
    {
        echo "<div class='error_red'> <i class='fa fa-exclamation-triangle'></i>&nbsp;&nbsp;Voer een geldige code in. </div>";
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 04:22:25
 
Michael -

Michael -

08/04/2014 12:05:08
Quote Anchor link
>>> Ik heb al heel google afgezocht ...

Dat lijkt me sterk ;)

Je zou met een if-else constructie moet werken.
If ingelogd
Toon content
else
Toon inlogformulier.
 
Bart Matsko

Bart Matsko

08/04/2014 12:07:25
Quote Anchor link
Michael - op 08/04/2014 12:05:08:
>>> Ik heb al heel google afgezocht ...

Dat lijkt me sterk ;)

Je zou met een if-else constructie moet werken.
If ingelogd
Toon content
else
Toon inlogformulier.


Ik weet ook niet goed op wat ik moet zoeken op google.
Maar wat bedoel je precies met if-else constructie?


- Aar -:
Post ingekort vanwege onbedoelde dubbelposts.
Gewijzigd op 08/04/2014 19:17:39 door - Ariën -
 
Michael -

Michael -

08/04/2014 12:14:17
Quote Anchor link
Ik weet dat PHPhulp traag is, maar gelieve een beetje geduld i.p.v. 8x op Reageren klikken.

Tijd voor een Beginnershandleiding Statements
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

08/04/2014 13:52:05
Quote Anchor link
zoek is eens op $_SESSION misschien word het dan iets duidelijker?
 
E WNSMA

E WNSMA

08/04/2014 14:57:06
Quote Anchor link
Misschien helpt dit;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{

    if(isset($_POST["wachtwoord"]) && $_POST["wachtwoord"] == "2037")
    {

     echo "

<form action='content' method='post'>
<input type='submit' name='submit' value='Alle bestanden'>
</form>

<form action='uploader' method='post' enctype='multipart/form-data'>
<label for='file'>Bestand uploaden:</label><br>
<input type='file' name='file' id='file'><br><br>
<input type='submit' name='submit' value='Uploaden'>
</form>


"
;
    }

    else
    {
        echo "<div class='error_red'> <i class='fa fa-exclamation-triangle'></i>&nbsp;&nbsp;Voer een geldige code in. </div>";
        }
    }
// Einde lus REQUEST_MOTHOD
    else
    {
    echo '<form action="#" method="POST">

         <input type="password" name="wachtwoord" value="2037" />

         <input type="submit" name="inloggen" value="Inloggen" />

         </form>'
;
    }

?>
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

08/04/2014 15:14:16
Quote Anchor link
Zo, inclusief een sessie. Deze onthoud of je ingelogd bent of niet :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
session_start();
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{

    if(isset($_POST["wachtwoord"]) == "2037")
    {

        $_SESSION['logged_in'] == true;
      
    }

    else
    {
        echo "<div class='error_red'> <i class='fa fa-exclamation-triangle'></i>&nbsp;&nbsp;Voer een geldige code in. </div>";
    }
}
// Einde lus REQUEST_MOTHOD


if(isset($_SESSION['logged_in']) == true){
      echo "
        <form action='content' method='post'>
        <input type='submit' name='submit' value='Alle bestanden'>
        </form>

        <form action='uploader' method='post' enctype='multipart/form-data'>
        <label for='file'>Bestand uploaden:</label><br>
        <input type='file' name='file' id='file'><br><br>
        <input type='submit' name='submit' value='Uploaden'>
        </form>
        "
;
}
else {
     echo '<form action="#" method="POST">

         <input type="password" name="wachtwoord" value="2037" />

         <input type="submit" name="inloggen" value="Inloggen" />

         </form>'
;
}

?>
 
- Raoul -

- Raoul -

08/04/2014 15:14:56
Quote Anchor link
Misschien zou je best eens beginnen met php te leren...
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

08/04/2014 15:38:29
Quote Anchor link
Link

De eerste 3 zijn goed te doen voor beginners :)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/04/2014 17:30:52
Quote Anchor link
Okee een simpel loginsysteem is prima maar je gaat toch niet op iedere pagina die je hebt een if else maken met een login formulier? daar maak je dus een aparte pagina voor aan. hoe werkt het dan?

login pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
session_start();

$error = '';

// als het formuier verstuurd is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{

    if(isset($_POST["wachtwoord"]) == "2037")
    {

        // onthoudt dat deze gebruiker ingelog is
        $_SESSION['logged_in'] = 123456789;
        session_write_close();
        
        // stuur de gebruiker terug naar de pagina waar hij vandaan kwam
        // beter zou het zijn om te checken of $_SERVER['HTTP_REFERER'] wel een geldige pagina achter de login is. Indien niet dan naar de hoofdpagina doorsturen

        header('Location: ' . $_SERVER['HTTP_REFERER']);
    }

    else
    {
        $error = "Voer een geldige code in.";
    }
}

?>

<!doctype html>
<html>
    <head>
        <meta charset="utf-8">
        <title>Login</title>
    </head>
    <body>
        <div class="error_red"><?php echo $error; ?></div>
        <form action="" method="POST">
            <input type="password" name="wachtwoord" value="2037" />
            <input type="submit" name="inloggen" value="Inloggen" />
        </form>
    </body>
</html>
?>


een pagina achter de login:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
session_start();

if(!isset($_SESSION['logged_in']) || ( isset($_SESSION['logged_in']) && $_SESSION['logged_in'] != 123456789 ) )
{

    header('Location: login.php');
    exit;
}


// PHP code ten behoeve van deze pagina
?>

<!doctype html>
<html>
    <head>
        <meta charset="utf-8">
        <title>Admin</title>
    </head>
    <body>
        <h1>Welkom op de Admin pagina</h1>
        
        <p><a href="logout.php">Log uit</a></p>
    </body>
</html>


loguit pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
// logout

session_start();
unset($_SESSION['logged_in']);
session_write_close();

header('Location: index.php');
exit;

?>
Gewijzigd op 08/04/2014 17:31:34 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.