login werkt lokaal, niet online

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »
Tijmen Amsing

Tijmen Amsing

02/07/2011 02:12:04
Anchor link
Hallo,
ik ben pas begonnen met het maken van een simpele website voor een groep mensen.
Om ervoor te zorgen dat niet iedereen de website zomaar kan zien heb ik een login pagina gemaakt met een algemeen wachtwoord. Gebruikers hoeven dus geen account aan te maken. Na het intypen (en controleren) van het wachtwoord wordt er een cookie aangemaakt. Vervolgens controleren alle pagina's binnen de website of deze cookie bestaat en anders wordt er verwezen naar de login pagina.
Dit werkte allemaal prima via localhost maar nu ik de website online heb krijg ik een foutmelding na het intypen van het correcte wachtwoord.

Hier zijn (gedeeltelijk) de codes van de drie benodigde pagina's:
login.php waarin het formulier staat waar het wachtwoord in moeten worden getypt:



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

<html>
<
form id="wachtwoord" name="wachtwoord" method="post" action="handlelogin.php">
          
              <
input name="wachtwoord" type="password" class="textfield" id="Wachtwoord" maxlength="20" />
          
            <
input name="Login" type="submit" class="login" id="Login" value="Login" />
          <
/form>
<
/html>

?>






handlelogin.php waarin, naast het wachtwoord, ook wordt gecontroleerd of javascript en cookies enabled zijn.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
<?php


<html>
<
head>
<
title>Handle login</title>

<!--
check of javascript is enabled -->
<
noscript>
Om deze website te bezoeken moet JavaScript ingeschakeld zijn. <br /> <br />  Klik <a href="login.php">hier</a> om terug te gaan, of klik <a href="faq.html">hier</a> als u hulp wilt bij het inschakelen van JavaScript.
<
/noscript>

<!--
check of cookies zijn enabled -->
<
script type="text/javascript">

if (navigator.cookieEnabled == false){
    var
faq=window.confirm('Om deze website te bezoeken moet uw browser cookies accepteren.\n\nVoor meer informatie hierover klik OK.\nKlik annuleren om terug te gaan naar de vorige pagina.')
    if (faq) {
    window.location="faq.html";}
    else{
    window.location="login.php"; }
}

    
</script>
    

<?php
// check of er iets is ingevuld
if (empty($_POST['wachtwoord']))
    {
?>

    <script type="text/javascript">
    window.location="login.php"; </script>
    <?
    exit;
    }

    
// check of wachtwoord klopt
$password=trim($_POST['wachtwoord']);
if ($password !='###')
    {

    ?>

        <script type="text/javascript">
        window.alert('Het ingevoerde wachtwoord is onjuist. \nU wordt terugverwezen.');
        window.location="login.php";
        </SCRIPT>
    
    <?
    exit;
    }

else
    {

    setcookie("amsing","http://www.familieamsing.nl",time()+86400); // 24 uur
    ?>


        <script type="text/javascript">
        window.alert('Het ingevoerde wachtwoord is juist. \nWelkom op de website!');
        window.location="index.php";
        </SCRIPT>
    <?
    exit;
    }

    ?>



</head>
<body>
</body>
</html>

?>









En als laatste (onderdeel van) index.php waarnaar verwezen wordt wanneer het wachtwoord correct is. Nogmaals: wanneer mensen /index.php in de adresbalk typen moet er dus gecontroleerd worden of er al is ingelogd, anders worden ze naar login.php verwezen.
Dit dit stukje staat dus op iedere pagina binnen het domein en staat helemaal bovenaan het script en er komt niks vooraf:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if (!isset($_COOKIE['amsing']))
    header("Location:login.php");
?>



De foutmelding die ik na het in typen van het correcte wachtwoord krijg is:

Warning: cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/famili1b/public_html/handlelogin.php:10) in /home/famili1b/public_html/handlelogin.php on line 52.


Ik snap niet goed waarom hij het wel lokaal doet en niet online. Mijn vraag is dan dus ook hoe ik dit oplos.

bvd tijmen


*edit excuses voor de onduidelijk leesbare scripts ..Ik heb alles nog even tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php..?>
gezet om het te verduidelijken voor dit forum.
<code> .. </code> werkt niet?
Gewijzigd op 02/07/2011 02:24:44 door Tijmen Amsing
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:00:25
 
Mordachai Adams

Mordachai Adams

02/07/2011 07:38:34
Anchor link
headers already sent wil zeggen dat er al output is op uw pagina en je dan wil doorgaan naar een andere pagina.

Pas je handlelogin script aan zodat je eerst in php een check doet van je gebruikersnaam en wachtwoord en daarna pas iets output. Dus geen html genereren of iets printen(of echo) voordat je weet waar je naartoe gaat.

Dit script zoals het hier nu staat werkt zeker offline ook niet...

Waarom javascript windows.alert en windows.location en niet gewoon print 'error' en include 'login.php';
 
Tijmen Amsing

Tijmen Amsing

02/07/2011 11:41:04
Anchor link
Bedankt voor je reactie.
Ik ben pas begonnen met php en snap nog niet precies hoe ik het dan moet oplossen.

Mordachai Adams op 02/07/2011 07:38:34:
headers already sent wil zeggen dat er al output is op uw pagina en je dan wil doorgaan naar een andere pagina.

Ik snap niet waarom ik deze melding krijg als er in handlelogin.php helemaal geen headers wordt gebruikt? Daarbij: hij zegt dat de output gestart is op line 52; daar waar de cookie aangemaakt wordt.


Pas je handlelogin script aan zodat je eerst in php een check doet van je gebruikersnaam en wachtwoord en daarna pas iets output. Dus geen html genereren of iets printen(of echo) voordat je weet waar je naartoe gaat.

Dit script zoals het hier nu staat werkt zeker offline ook niet...

Mordachai Adams op 02/07/2011 07:38:34:
Waarom javascript windows.alert en windows.location en niet gewoon print 'error' en include 'login.php';

Ik deel je mening dat het een beetje omslachtig is heh. Ik maakte dit met mijn eerste kennis van php/js en het werkte voor mij. Als ik geen JS meer gebruik, zal het script dan wel werken?
 
Php knipper

php knipper

02/07/2011 11:46:38
 
Tijmen Amsing

Tijmen Amsing

03/07/2011 00:15:46
Anchor link
bedankt voor de link, ik had niet in de gaten dat setcookie ook de 'header already sent' message kon veroorzaken.
Ik heb nu helemaal bovenin handlelogin.php 'setcookie("amsing","http://www.familieamsing.nl",time()+86400);' geschreven, en wanneer het wachtwoord fout is of er een ander probleem zich voordoet wordt de cookie weer verwijderd.
bedankt ;)
 
Non Actief

Non Actief

03/07/2011 12:34:35
Anchor link
Ik zou aanraden om sessies te gebruiken, omdat cookies niet door iedereen worden geaccepteerd en omdat cookies ook kunnen worden gewijzigd door de gebruiker zelf.
 

03/07/2011 12:39:29
Anchor link
Matthijs Veldhuizen op 03/07/2011 12:34:35:
Ik zou aanraden om sessies te gebruiken, omdat cookies niet door iedereen worden geaccepteerd en omdat cookies ook kunnen worden gewijzigd door de gebruiker zelf.


HAHAHAAHHA
Loser.
Afbeelding
sessions maken gebruik van cookies!

(Tenzij je php verneukt hebt ingesteld dat het via de url moet, maar dan ben je echt lame.)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/07/2011 13:45:53
Anchor link
@Karl Karl:

Commentaar geven op iemand is prima, maar iemand uitmaken voor loser slaat natuurlijk helemaal nergens op. Laat dit soort kinderlijk gedrag in de toekomst aub achterwege.
 

03/07/2011 13:54:21
Anchor link
Ozzie PHP op 03/07/2011 13:45:53:
@Karl Karl:

Commentaar geven op iemand is prima, maar iemand uitmaken voor loser slaat natuurlijk helemaal nergens op. Laat dit soort kinderlijk gedrag in de toekomst aub achterwege.


Nee hoor. Als je niet weet waar je het over hebt en doet alsof je dat wel weet en dan nog zo'n stomme fout maakt, dan ben je best wel een loser.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/07/2011 13:58:12
Anchor link
Dan hoef je nog steeds niet iemand publiekelijk uit te maken voor loser. Je kunt dan ook gewoon zeggen dat zijn opmerking niet klopt.
 

03/07/2011 14:02:13
Anchor link
Ozzie PHP op 03/07/2011 13:58:12:
Dan hoef je nog steeds niet iemand publiekelijk uit te maken voor loser. Je kunt dan ook gewoon zeggen dat zijn opmerking niet klopt.


Nee.
Loser is tenminste duidelijke taal.
Het is de zoveelste onzin / gevaarlijke / verkeerde post van hem...
Gewijzigd op 03/07/2011 14:04:04 door
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/07/2011 14:12:31
Anchor link
Iemand een loser noemen is een vorm van disrespect.

Je had gewoon kunnen zeggen dat wat hij zegt niet klopt. En je had er ook nog bij kunnen zeggen dat hij voortaan moet opletten met wat hij zegt ivm veiligheid. Da's allemaal prima. Loser gaat echter net even een stapje te ver. Ik geloof best dat je het goed bedoelt, maar laten we het hier gewoon netjes houden.

Overigens, als je vindt dat iemand continue verkeerde / gevaarlijke informatie geeft, stuur dan even een berichtje naar meldpunt moderatie (via privé berichten) en maak daar melding van. Zij zullen dan actie ondernemen. Dit werkt goed.
 

03/07/2011 14:17:34
Anchor link
Ozzie PHP op 03/07/2011 14:12:31:
Iemand een loser noemen is een vorm van disrespect.

Klopt. Ik heb ook geen respect voor hem. En dat hoef ik ook niet te hebben.

Ozzie PHP op 03/07/2011 14:12:31:
Je had gewoon kunnen zeggen dat wat hij zegt niet klopt.

Doe ik ook. Alleen hier niet.
Ozzie PHP op 03/07/2011 14:12:31:
En je had er ook nog bij kunnen zeggen dat hij voortaan moet opletten met wat hij zegt ivm veiligheid. Da's allemaal prima.

Ik denk dat dit effectiever is.
Ozzie PHP op 03/07/2011 14:12:31:
Loser gaat echter net even een stapje te ver.

Wat mij betreft niet.
Ozzie PHP op 03/07/2011 14:12:31:
Ik geloof best dat je het goed bedoelt, maar laten we het hier gewoon netjes houden.

Ik beslis zelf wat ik post. Jij niet.

Ozzie PHP op 03/07/2011 14:12:31:
Overigens, als je vindt dat iemand continue verkeerde / gevaarlijke informatie geeft, stuur dan even een berichtje naar meldpunt moderatie (via privé berichten) en maak daar melding van.

Je hebt blijkbaar geen idee hoeveel meldingen ik doe.
Ozzie PHP op 03/07/2011 14:12:31:
Zij zullen dan actie ondernemen. Dit werkt goed.

Echt niet. Zijn zelf ook losers.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/07/2011 14:40:17
Anchor link
Slotje. Jammer dat er zo in een topic gereageerd moet worden.

@Tijmen: je bent welkom om een nieuw topic te openen...
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.