Loginpagina in de div laden + controlle Mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis

Dennis

19/06/2008 17:13:00
Quote Anchor link
Goedendag.
Ik heb nu al heel wat tutorials/topics gelezen, maar ik kom er helaas nog steeds niet uit.
Ik heb een login.php waarin een formulier staat waar je je email+wachtwoord moet invullen. Als de gebruiker op login drukt moet de data verstuurd worden naar login2.php. dit lukt mij wel, maar het is alleen het probleem dat hij de 2de pagina niet in de div wilt laden. Ik heb al weet ik niet hoeveel ajax dingetjes bekeken, maar ik snap helaas niet hoe ik die ajax zou moeten toepassen om mijn scripts...
Ik heb het volgende al gemaakt: formulier(login.php), database inlogcheck(login2.php), httpRequest, maar ik snap niet wat ik moet neerzetten.
Ajax script ziet er zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
function inlog()

{

    xml = getXhttp( ); //functie bestaat en doet het goed.

    if ( !xml ){
    alert("fout");
       return false; }


    xml.open('POST', 'inlog2.php');

    xml.setRequestHeader('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded');

    var title = document.getElementById('email').value;
alert("jaaa");
    var content = document.getElementById('password').value;

    makeRequest('login2.php','content');    

    //CHECKS DONE HERE.
    
  alert('Email is: ' + title + '. Password is: ' + content);

    xml.send('news_title=' + title + '&news_content=' + content);

  alert('Email is: ' + title + '. Password is: ' + content);


    //ANYTHING EXTRA IS ADDED HERE.

}


zou ieman mij kunnen vertellen hoe ik de variabele er nu uithaal met php en deze in login2.php krijg?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 10:00:05
 
Boris Mattijssen

Boris Mattijssen

19/06/2008 17:43:00
Quote Anchor link
ik zou het zo doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<div>
<?php
switch($_GET['p']){
  case
'login': inlcude "login.php"; break;
  case
'login2': inlcude "login2.php"; break;
  default:
include "login.php"; break;
}

?>

</div>


En dan zet je in de action van het form die in login.php staat niet "login2.php" maar "?p=login2";

En dan zou hij het na mijn weten moeten doen...
 
Dennis

Dennis

19/06/2008 20:42:00
Quote Anchor link
Goedendag Brie,
Bedankt voor je reactie. Het is natuurlijk slim om het op de manier te doen hoe jij zegt, maar helaas heeft jouw reactie niet tot gevolg gehad dat mijn pagina het ging doen :(

Ik ben op zoek naar een oplossing hoe ik vanuit een form een variabele in de javascript scripts krijg en dan wordt er volgens mij iets met xml gedaan.
Maar dan zou ik graag weer de gegevens uit xml in mijn php terug willen, ik weet alleen niet hoe. Als ik nu op submit druk dan worden er geen variabele doorgegeven aan de php file(login2.php)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.