loginscript fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

01/04/2008 16:01:00
Quote Anchor link
hoi,

ik ben met een login script bezig, maar ik doe waarschijnlijk wat fout...

want als ik het in FF bekijk zie ik een wit scherm

hier de code:
p.s. de fout zit waarschijnlijk ergens op regel 7 - 33, maar ik zet de hele code maar ff neer. als dit niet goed is, zeg het maar. dan haal ik hem weg.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<?php
    ini_set('display_errors', 'on');
    error_reporting(E_ALL);
    require_once('connect.inc.php');
?>


<?php
    if( isset($_POST['gebruikersnaam'], $_POST['response']))
    {

                    $gebruikersnaam = $mysqli->real_escape_string($_POST['gebruikersnaam']);
                    $response = $mysqli->real_escape_string($_POST['response']);
                    $sql = "
                SELECT
                    id,
                    gebruikersnaam,
                    wachtwoord,
                    email
                FROM
                    leden
                WHERE
                    gebruikersnaam = '"
.$gebruikersnaam."'";
                                
            if(!$result = $mysqli->query($sql))
            {

                trigger_error('Fout in query: '.$mysqli->error);
            }

                if( $mysqli->num_rows($res) == 1)
                {

                    $row = $mysqli->fetch_assoc($res);
                    $text = 'Je id is '.$row['id'].'<br /> Je Gebruikersnaam is '.$row['gebruikersnaam'].;
                
                }

?>




<html>
<head>
<title>Login</title>
</head>
<body>

<script type="text/javascript" src="sha512.js"></script>
<script type="text/javascript">
<!--
function hash()
{
document.getElementById( 'response' ).value = hex_sha512( document.getElementById( 'wachtwoord' ).value );
return true;
}
//-->
</script>


<?php
    if( isset($text))
    {

        echo ($text);
    }

    else
    {
?>

<form method="post" action="<?php echo ($_SERVER['PHP_SELF']);?>" onsubmit="return hash();">
        
    <label for="gebruikersnaam">Gebruikersnaam:</label>
    <input type="text" id="gebruikersnaam" name="gebruikersnaam">
    
    <label for="wachtwoord">Wachtwoord:</label>
    <input type="password" id="wachtwoord">
    <input type="hidden" name="response" id="response">
        
    <input type="submit" value="Inloggen">
        
</form>
<?php
    }
?>

</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:09:19
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/04/2008 16:04:00
Quote Anchor link
Het lijkt erop dat je formulier ook onderdeel is van het if-statement waarin je controleert of er een formulier gepost is.

Als je je pagina bezoekt is dat in eerste instantie niet het geval, dus zal er nu niets getoond worden. Kortom, haal je formulier buiten dat if-statement.
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

01/04/2008 16:13:00
Quote Anchor link
heb het nu veranderd, maar ik krijg nog steeds een wit scherm


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<?php
    ini_set('display_errors', 'on');
    error_reporting(E_ALL);
    require_once('connect.inc.php');
?>


<?php
    if( isset($_POST['gebruikersnaam'], $_POST['response']))
    {

                    $gebruikersnaam = $mysqli->real_escape_string($_POST['gebruikersnaam']);
                    $response = $mysqli->real_escape_string($_POST['response']);
                    $sql = "
                SELECT
                    id,
                    gebruikersnaam,
                    wachtwoord,
                    email
                FROM
                    leden
                WHERE
                    gebruikersnaam = '"
.$gebruikersnaam."'";
                                
            if(!$result = $mysqli->query($sql))
            {

                trigger_error('Fout in query: '.$mysqli->error);
            }

                if( $mysqli->num_rows($res) == 1)
                {

                    $row = $mysqli->fetch_assoc($res);
                    $text = 'Je id is '.$row['id'].'<br /> Je Gebruikersnaam is '.$row['gebruikersnaam'].;
                
                }
    }

?>




<html>
<head>
<title>Login</title>
</head>
<body>

<script type="text/javascript" src="sha512.js"></script>
<script type="text/javascript">
<!--
function hash()
{
document.getElementById( 'response' ).value = hex_sha512( document.getElementById( 'wachtwoord' ).value );
return true;
}
//-->
</script>


<?php
    if( isset($text) && !empty($text))
    {

            echo ($text);
    }

?>

<form method="post" action="<?php echo ($_SERVER['PHP_SELF']);?>" onsubmit="return hash();">
        
    <label for="gebruikersnaam">Gebruikersnaam:</label>
    <input type="text" id="gebruikersnaam" name="gebruikersnaam">
    
    <label for="wachtwoord">Wachtwoord:</label>
    <input type="password" id="wachtwoord">
    <input type="hidden" name="response" id="response">
        
    <input type="submit" value="Inloggen">
        
</form>
</body>
</html>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/04/2008 16:15:00
Quote Anchor link
Zorg dat je error_reporting en display_errors aan hebt staan.

Je script geeft namelijk een syntax error op regel 30: de punt voor de ; is daar niet op zijn plaats.
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

01/04/2008 17:29:00
Quote Anchor link
waar moet ik error_reporting en display_errors dan aanzetten??

want ik heb dit wel in m'n script staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    ini_set('display_errors', 'on');
    error_reporting(E_ALL);
    require_once('connect.inc.php');
?>


nu krijg ik de volgende error:

Fatal error: Call to undefined method mysqli::num_rows() in /home/vhosts/slepperfm.nl/httpdocs/login/login.php on line 27

wat is mijn fout, aangezien ik niet zoveel van MySQLi afweet..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Erwin Nieuwenhuis
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/04/2008 17:47:00
Quote Anchor link
Je fout is dat num_rows() geen bestaande method van de MySQLi klasse is. Het is namelijk een property van de result klasse:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($result->num_rows == 1)
?>
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

01/04/2008 17:51:00
Quote Anchor link
nu krijg ik een melding over fetch_assoc
ik heb op dezelfde manier geprobeerd aan te passen als je hierboven zei, maar het werkt niet.

is er een overzicht/tutorial waar (alle) MySQLi functies in staan?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/04/2008 17:55:00
Quote Anchor link
Ook daar geldt weer dat fetch_assoc() geen method is van de mysqli klasse, maar van de mysqli_result klasse. Dus wederom zul je ook daar $result->fetch_assoc() moeten gebruiken...

En uiteraard is er in de PHP handleiding gewoon een heel overzicht over MySQLi te vinden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.