Loginscript werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »

Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:09:37
Quote Anchor link
Hallo,
Ik ben bezig met een PHP/SQL login script. Nu heb ik mijn script die checkt of wachtwoord en login naam in de database staan. maar als ik het goede wachtwoord en loginnaam invoer krijg ik toch de error. Wie kan me helpen?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
 require("config.php");

if(!$_GET['act']){
  echo("<form method='POST' action='$PHP_SELF?act=login'>
 Username: <input type='text' name='username' /><br />
 Password: <input type='password' name='password' /><br />
 <input type='submit' value='Login!' />
 </form"
);
}
if($_GET['act'] == "login"){
 
$username = ($_POST['username']);
$password = ($_POST['password']);

$check =     'SELECT * FROM project2_members WHERE username = "$username" AND password = "$password" ';
$res = mysql_query($check);
if(mysql_num_rows($res) == 1){
//The user had the correct login details
echo("You have been logged in.");
$_SESSION['loggedin'] = "true";
$_SESSION['username'] = $_POST['username'];
}
if(mysql_num_rows($res) <= 0){
echo("The username/password was not found. $username $password");
}}

?>
Gewijzigd op 07/02/2012 21:10:32 door Matthijs Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 00:39:40
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 21:18:54
Quote Anchor link
Een paar dingen:

- niet controleren met !$_GET, maar met isset($_GET)
- geen foutafhandeling
- geen variabelen kopieren op regel 12 en 13
- niet selecteren met *
- sql injectie gevoelig
 
Reshad F

Reshad F

07/02/2012 21:20:42
Quote Anchor link
als je nou doet


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

if (mysql_num_rows($res) == 0 ) {

echo "the username/password not found";

}


else {

/rest van code

}

?>


dus als je NIKS vind krijg je error, en anders ga je verder.. nu chek je het dubbelop en daar gaat ergens fout ( volgens mij )

nu doe je de hele tijd een IF zonder foutafhandeling dus je weet ook niet waarom het komt je doet gewoon alless zonder antwoord te krijgen,
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 21:22:00
Quote Anchor link
- niet action=$PHP_SELF , maar geef de url op
- maak van de if op regel 22 een else
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:23:16
Quote Anchor link
Heey Jeroen,

Bedankt voor je reactie. Heb de isset aangepast: if (isset($_GET['act'])) {
Wat bedoel je met geen foutafhandeling en geen variabele kopieren??
Waar moet ik dan mee selecteren? username, password??
Wat betreft sql injectie dat klopt, maar wil hem eerst draaiend hebben en dan die beveiliging er op.

Matthijs
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 21:25:22
Quote Anchor link
Nog iets, in je form zeg je method = post. Maar toch roep je alles aan met get, hoe kan dit?

Toevoeging op 07/02/2012 21:29:03:

Op regel 12 en 13 'kopieer' je de get in een andere variabelen. Zet deze gewoon direct waar je ze hebben wilt, ipv kopieren. O

Zoek hier in de tutorials eens naar hoe je sql bouwt, en hoe je dat afhandelt.

O ja, variabelen buiten qoutes
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:30:27
Quote Anchor link
@jeroen
de get gebruik ik voor de login.php?act=login e.d. de post is voor ($_POST['username']); of klopt dat zo niet??

Verder heb ik het script nu aangepast maar als ik het nu uitvoer krijg ik na te zijn ingelogd een witte pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
 require("config.php");

if (!isset($_GET['act'])) {
  echo("<form method='POST' action='$PHP_SELF?act=login'>
 Username: <input type='text' name='username' /><br />
 Password: <input type='password' name='password' /><br />
 <input type='submit' value='Login!' />
 </form"
);
}
if (isset($_GET['?act=login'])){
 
$username = ($_POST['username']);
$password = ($_POST['password']);

$check =     'SELECT * FROM project2_members WHERE username = "$username" AND password = "$password" ';
$res = mysql_query($check);
$count = mysql_num_rows($res);
if($count==0){
echo("The username/password was not found. $username $password");
}
else{
//The user had the correct login details
echo("You have been logged in.");
$_SESSION['loggedin'] = "true";
$_SESSION['username'] = $_POST['username'];
}}

?>
 
Reshad F

Reshad F

07/02/2012 21:30:48
Quote Anchor link
jeroen bedoelt

als jij een taart naar iemands gezicht gooit , krijg je geen reactie of je het goed hebt gedaan of niet goed hebt gedaan. ( oftewel een fouthandeling )

dat doe je doormiddel van een IF / ELSE

dus IF (ik gooi een taart op zijn gezicht ){
echo "de man rent achter me aan";
}

else {

echo "de man blijft stilstaan";
}
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:33:45
Quote Anchor link
@reshadd

Oke, klopt inderdaad, heb ik nu opgelost

@jeroen

Als ik doe:
'SELECT * FROM project2_members WHERE username = "('$_POST['username']')" AND password = "('$_POST['password']')" ';
Krijg ik een error, komt ik doe denk ik iets verkeerd met de quoute's maar weet niet wat.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 21:47:28
Quote Anchor link
Eerst, je krijgt een wite pagina omdat regel 10 niet klopt. Dit moet zijn $_GET['act'] == login

Ten tweede, haal altijd variabelen buiten quotes:
"SELECT * FROM project2_members WHERE username = '" . $_POST['username'] . "' AND password = '" . $_POST['password'] . "'"

Toevoeging op 07/02/2012 21:48:49:

Verder is het natuurlijk slecht om wachtwoorden plain-text op te slaan, maar dat terzijde
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:51:46
Quote Anchor link
Heey Jongens,

Allemaal hartstikke bedankt, login doet het.
Wat betreft plain-text dat was puur omdat hij het niet deed dat ik de md5 had weggehaald.
Nog een 2e vraag wat kan ik nog doen om sql-injection tegen te gaan??
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 21:54:44
Quote Anchor link
Alle gegevens die van de gebruiker komen mysql_real_escape_string() omheen zetten. Nogmaals, ik verwijs je naar de tutorials over sql en foutafhandeling hier op phphulp
 
Roel -

Roel -

07/02/2012 21:56:26
Quote Anchor link
Misschien iets voor jou: Beginnersfouten tegengaan
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:56:29
Quote Anchor link
@jeroen

Oke, ga ik zeker even gebruiken, hartstikke bedankt voor alle hulp. Mag dit topic nog even open blijfen voor evt. vragen?
 
Roel -

Roel -

07/02/2012 21:57:52
Quote Anchor link
Maak je daarover geen zorgen; topics worden nooit gesloten tenzij daar een goede reden voor is.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:58:51
Quote Anchor link
@roel

Oke, je ziet op veel forums dat ze worden gesloten als alles is opgelost. Ga zeker het script van beginnersfouten doornemen. Bedankt
 
Reshad F

Reshad F

07/02/2012 21:59:07
Quote Anchor link
als je md5 gebruikt bij het registreren dan moet je dit ook weer decoden als je inlogt in je mysql

dat doe je als volgt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

"SELECT * FROM project2_members WHERE username = '" . $_POST['username'] . "' AND password='".md5($_POST['password'])."'


?>
 
Wouter J

Wouter J

07/02/2012 22:02:47
Quote Anchor link
@reshadd, ga aub eerst zelf leren voordat je antwoorden wilt geven! Want ook dit script is hackgevoelig door geen gebruik mysql_real_escape_string.
En een wachtwoord met alleen md5 is allang niet veilig meer. Gebruik een Salt + Pepper (liefst dynamisch) en een van de sha* decrypt functies.
 
Roel -

Roel -

07/02/2012 22:03:01
Quote Anchor link
Zeg het dan wel goed reshadd. MD5 is niet te decoderen.
Je moet wanneer je inlogt het ingevoerde wachtwoord encoden en DIE vergelijken met een record uit de database.

Overigens is MD5 niet aan te raden voor wachtwoord hashes.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 22:10:43
Quote Anchor link
Overigens, wat is de beste manier om te cobtroleren of een form verzonden is?
 
Reshad F

Reshad F

07/02/2012 22:13:54
Quote Anchor link
ehm Wouter J als je even alles zou lezen zou je niet gelijk een dom antwoord geven,

matthijs raad hem aan om zijn wachtwoorden te beveiligen, hij zegt dat hij de MD5 weg had gehaald omdat het niet werkte met inloggen, dus ik legde hem uit hoe dat kan, het ging om de MD5! dus ik snap niet waarom jij over de mysql_real_escape_string komt terwijl we het over de MD5 hebben?

en dat je md5 beter niet kan gebruiken dat snap ik ook wel maar het ging hier even om waarom zijn md5 het NIET deed en hoe het wel ZOU KUNNEN werken

@roel encoden thats what i ment maar ik gaf er een voorbeeld bij toch ;) dus als ik ipv encoden per ongeluk decoden zeg dan gaat de wereld er niet ten onder van kan iedereen overkomen als je van 7 uur tot nu aan het werk bent -_- maar ik zal er voortaan op letten
 

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.