Logo alleen zichtbaar in Chrome

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin S

Robin S

11/02/2013 12:28:22
Quote Anchor link
Beste leden,

Ik probeer iets heel simpels te doen, maar het lukt maar niet.
Zie volgende website:
http://hetgooischezwerfdier.nl/

In Google Chrome zie ik het logo, echter in Firefox en IE niet.
Heeft iemand enig idee waar dit aan kan liggen?

HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<div id="header">
  <img src='images/header.png' />
  <a href="http://hetgooischezwerfdier.nl">
    <img class="logo" src="images/logo.png">
  </a>
</div>


CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
#header .logo {
  position: absolute;
  margin-top: -252px;
  margin-left: 13px;
  z-index: 100000;
}


Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:30:33
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2013 12:31:52
Quote Anchor link
In FF ligt het aan je margins. Margin -252px plaatst het ver boven je document zodat je het dus niet ziet. Pas ik het aan naar een positieve waarde (in firebug) dan komt het logo tevoorschijn.
 
Robin S

Robin S

11/02/2013 12:35:16
Quote Anchor link
Iemand enig idee waarom de margins in Chrome anders gebruikt worden dan Firefox in dit geval?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/02/2013 12:36:30
Quote Anchor link
omdat Chrome uit een andere keuken komt dan Firefox.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/02/2013 12:48:54
Quote Anchor link
#header staat op position: relative en #logo op position: absolute

Dan is het simpel.

Dan kan je werken met left en top.

Iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
#logo {
left: 20px;
top: 60px;
}
 
Ramon Bos

Ramon Bos

11/02/2013 12:51:56
Quote Anchor link
Ik heb ook problemen met de opmaak vanuit een CSS van een site in de diverse browsers. Het gros gaat goed, maar hier en daar zitten verschillen in. Ik zit erover te denken om browser-specifieke CSS-files te creëren naast de basis.
Beetje Google en dit script kwam naar voren: http://bastianallgeier.com/css_browser_selector/ om uit te zoeken met welke browser je te maken hebt.

Dan kun je voor de specifieke div per browser instellen waar deze moet komen te staan.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/02/2013 13:29:59
Quote Anchor link
Ik zou aanraden: probeer eerst alternatieven te vinden die wel werken voor alle browsers. Meestal lukt dat wel.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 13:40:12
Quote Anchor link
En dan meteen nog een goede tip. Als je een website gaat opmaken bent met css, installeer dan van tevoren de belangrijkste browsers en controleer tijdens het opmaken of alles er in alle browsers hetzelfde uitziet in plaats van achteraf. Dit voorkomt een hoop problemen.

Belangrijkste browsers: Internet Explorer, Firefox, Chrome, Opera, Safari
 
Tim S

Tim S

11/02/2013 13:49:43
Quote Anchor link
Je kan ook eens kijken naar css target, zo kan je in een stylesheet kleine wijzigingen recht zetten per browser.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.