Loop array in array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

15/04/2019 12:18:50
Quote Anchor link
Hallo,

Een loop met gegevens uit een enkele is geen enkel probleem.
Maar hoe kan ik dit doen met een array in array?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Array ( [coffee] => Array (
                        [black] => 2,30
                        [espresso] => 1,90
                    )
        [tea] => Array (
                        [green] => 2,40
                        [black] => 2,40
                    )
)


output:
Coffee black 2,30
Coffee espresso 1,90
tea green 2,40
tea black 2,40
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 12:46:42
 
Veur Heur

Veur Heur

15/04/2019 12:21:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
foreach($array as $title=>$values) {
  foreach($values as $key=>$value) {
    echo $title.' '.$key.' '.$value.'<br>';
  }
}

?>
Gewijzigd op 15/04/2019 12:23:18 door Veur Heur
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/04/2019 16:08:55
Quote Anchor link
De code van @Veur Heur is natuurlijk prima, maar het kan ook helpen om de variabelen die je in de loops gebruikt omschrijvende namen te geven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
foreach ($array as $beverage => $types) {
  foreach ($types as $type => $price) {
    echo $beverage.' '.$type.' '.$price.'<br>';
  }
}

?>

Met name de echo-regel wordt dan een stuk beter leesbaar.
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

19/04/2019 22:25:17
Quote Anchor link
Excuses, dacht dat ik hierbij kon aansluiten, ik zal een nieuw topic starten.
Gewijzigd op 19/04/2019 23:47:05 door Bryan De Baar
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/04/2019 22:49:33
Quote Anchor link
@Bryan,

Wil je graag een NIEUW topic starten in plaats van andermans topic te kapen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.