Loop in jquery code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Jop B

Jop B

28/08/2015 00:05:39
Quote Anchor link
Beste leden,

Met behulp van wat tutorials heb ik een fadeslide gemaakt.
De slider stopt bij de tweede foto, kan iemand mij helpen wat er nu verkeerd gaat?

Link JSFiddle

Gr. Jop
Gewijzigd op 28/08/2015 00:09:51 door Jop B
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 21:39:26
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/08/2015 00:20:37
Quote Anchor link
Ik zie het niet helemaal, maar "show" is maar 1 (het actieve) element? Dus weet niet of show.count() nu zoveel hout snijdt?

Daarnaast weet ik niet of .addClass('active').removeClass('active'); een netto effect heeft :).

Ik zou eens kijken welke elementen je nu precies selecteert, dat verschaft wss wel enig inzicht.

Ontdoe de slider in eerste instantie ook van alle effecten, dat is alleen maar "clutter" bij het opzetten van de algehele structuur.
 
DavY -

DavY -

28/08/2015 03:44:14
Quote Anchor link
@Thomas
QUOTE:
Daarnaast weet ik niet of .addClass('active').removeClass('active'); een netto effect heeft :).


Je zat er niet ver naast.

@Jop

De fout zit hem dat je eerst een class 'active' plaatst en daarna hem gelijk weer verwijdert, dus je moet even deze regel veranderen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
next.fadeIn(fadetime).addClass('active').removeClass('active');

Naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
next.fadeIn(fadetime).addClass('active');


Edit: Kleine tip: () is niet nodig in dit geval, dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var fadetime = (8000);

wordt zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var fadetime = 8000;
Gewijzigd op 28/08/2015 03:54:23 door DavY -
 
Jop B

Jop B

28/08/2015 15:00:17
Quote Anchor link
Beste Thomas en Davy,



Dank voor het meedenken. Vanmorgen heb ik een andere code gemaakt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
function paraslide(){
    var $active = $('#slider img.active');
    if($active.length == 0) $active = $('#slider img:last');
    
    var $next = $active.next().length ? $active.next():$('#slider img:first');

    $active.addClass('last-active');

    $next.css({opacity: 0.0}).addClass('active').animate({opacity:1.0}, 2000, function(){
    $active.removeClass('active last-active');
})
}

$(document).ready(function(){
    var timer = 4000;
    setInterval("paraslide()", timer);
    
$('#slider').hover(function(){
    clearInterval("paraslide()", timer);
});    



$('#slider').hover(function(){
    $('#prev, #next').stop().fadeIn(1000)}, function(){
    $('#prev, #next').stop().fadeOut(1000)});
});


Nu zou ik nog twee dingen willen, stop inteval als er een hover plaats vind en als er op de buttons word geklikt dat er een functie aan hangt slide terug en slide vooruit.

Het eerste heb ik zelf al geprobeerd, maar werkt niet.
Kunnen jullie mij opweg helpen hiermee?

Alvast dank.

Gr. Jop
 
DavY -

DavY -

28/08/2015 18:52:34
Quote Anchor link
Voeg even je html en css bij svp, dat maakt het er makkelijker op.
 
Jop B

Jop B

29/08/2015 10:50:06
Quote Anchor link
Best Davy,


Dank voor de reactie. Hierbij zend ik een nieuwe fiddle met een nieuwe code.
Het stoppen van de slider d.m.v. een hover is gelukt!
wat ik niet voor elkaar krijg is om de buttons vorige slide en volgende slide te coderen in jquery. Hier zou ik graag een zetje in de rug bij willen hebben.

de Fiddle


gr. Jop
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.