loop van arrays

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart Raymakers

Bart Raymakers

17/06/2021 16:01:14
Quote Anchor link
Dag iedereen.

Ik vroeg me af hoe ik een loop maak voor onderstaande array.
Tot nu toe krijg ik enkel maar de [0] of de [1] array, maar niet elke array na elkaar.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
array(2) {
    [0]=> array(11) {
        ["balloonCapacity"]=> int(4)
        ["balloonName"]=> string(6) "Ikarus"
        ["flightDate"]=> string(10) "2021-06-05"
        ["flightHour"]=> string(8) "20:00:00"
        ["flightId"]=> int(73)
        ["flightPeriod"]=> string(2) "PM"
        ["freeCapacity"]=> int(3)
        ["locationAddress"]=> string(16) "Luchtvaartstraat"
        ["locationCity"]=> string(7) "Hasselt"
        ["locationId"]=> int(18)
        ["locationName"]=> string(7) "Hasselt"
    }

    [1]=> array(11) {
        ["balloonCapacity"]=> int(12)
        ["balloonName"]=> string(8) "Daedalus"
        ["flightDate"]=> string(10) "2021-10-03"
        ["flightHour"]=> string(8) "17:30:00"
        ["flightId"]=> int(69)
        ["flightPeriod"]=> string(2) "PM"
        ["freeCapacity"]=> int(8)
        ["locationAddress"]=> string(11) "Grote Markt"
        ["locationCity"]=> string(12) "Sint Niklaas"
        ["locationId"]=> int(22)
        ["locationName"]=> string(12) "Sint Niklaas"
    }
}


Ik weet niet als dat van belang is, maar de data komt van Json en wordt via een Cronjob in Plesk opgeroepen (de API Key even verwijderd ;-) .

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$params = (array) json_decode(file_get_contents("https://quick-release-play-endpoint-t4s7w6vxjq-ew.a.run.app/get_flights_play?key="), true);


Wie kan mij helpen?
Gewijzigd op 17/06/2021 16:02:21 door Bart Raymakers
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:20:12
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/06/2021 16:29:54
Quote Anchor link
De handleiding: foreach
 
Bart Raymakers

Bart Raymakers

17/06/2021 16:32:46
Quote Anchor link
Ik heb meerdere handleidingen geraadpleegd en al tientallen scenario’s uitgetest. Maar zonder resultaat. Vandaar dus ook mijn vraag hier post,
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

17/06/2021 16:47:55
Quote Anchor link
Zo dan maar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
$params
= [
    [

    "balloonCapacity" => 4,
    "balloonName"     => "Ikarus",
    "flightDate"      => "2021-06-05",
    "flightHour"      => "20:00:00",
    "flightId"        => 73,
    "flightPeriod"    => "PM",
    "freeCapacity"    => 3,
    "locationAddress" => "Luchtvaartstraat",
    "locationCity"    => "Hasselt",
    "locationId"      => 18,
    "locationName"    => "Hasselt"
    ],
    [

    "balloonCapacity" => 12,
    "balloonName"     => "Daedalus",
    "flightDate"      => "2021-10-03",
    "flightHour"      => "17:30:00",
    "flightId"        => 69,
    "flightPeriod"    => "PM",
    "freeCapacity"    => 8,
    "locationAddress" => "Grote Markt",
    "locationCity"    => "Sint Niklaas",
    "locationId"      => 22,
    "locationName"    => "Sint Niklaas"
    ]
];


echo '<pre>' . print_r( $params, TRUE ) . '</pre>';

foreach ( $params as $param )
{

    echo '<p>';
    foreach ( $param as $key => $value )
    {

        echo $key . ' = ' . $value . '<br />';
    }

    echo '</p>';
}

?>
 
Bart Raymakers

Bart Raymakers

17/06/2021 16:53:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jouw reactie. Maar de data wordt via JSon gegenereerd (url). Het is de bedoeling dat te kunnen gebruiken, niet de data opnieuw in php in te voeren. Dus ik moet die data misschien eerst in een object steken? Nog nooit eerder gedaan.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

17/06/2021 17:00:23
Quote Anchor link
Ik ga ervan uit dat $param de array is die je van JSON maakt.
Dus controleer wat daar in zit.
Begin op regel 31 van mijn voorbeeld.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/06/2021 17:00:43
Quote Anchor link
Bart Raymakers op 17/06/2021 16:53:00:
Het is de bedoeling dat te kunnen gebruiken, niet de data opnieuw in php in te voeren.

Waarvoor wil je de data gebruiken?
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/06/2021 17:20:58
Quote Anchor link
Bart Raymakers op 17/06/2021 16:32:46:
Ik heb meerdere handleidingen geraadpleegd en al tientallen scenario’s uitgetest.

Kan je er eentje posten?
 
Bart Raymakers

Bart Raymakers

17/06/2021 17:57:58
Quote Anchor link
Oké, de loop werkt, Bedankt Adoptive Solution! Ik was het blijkbaar vééél te ver aan't zoeken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.