Loopje(s)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »
Nien E

Nien E

17/05/2018 11:49:30
Quote Anchor link
Hi allen,

Ik ben hier nieuw, dus zal even kort iets over mezelf vertellen. Ik ben vroeger frontend developer geweest (CSS, HTML, WP,) en ben nu voor een eigen project bezig met het ontwikkelen van een website. Het is al even geleden! Qua programmeren kom ik er, na wat zoekwerk, eigenlijk vaak wel uit. Maar ik schrijf niet bepaald de meest nette code.

Nu ook 'loop' ik tegen iets aan wat volgens mij veel makkelijker moet kunnen. Ik gebruik namelijk telkens hetzelfde loopje. Zou iemand mij misschien willen uitleggen hoe ik het volgende gemakkelijker kan coderen?

Mochten jullie meer informatie nodig hebben dan hoor ik het graag!

Groetjes,
Nien


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<div class="css-slider-wrapper">
  <?php
    $counter
= 0;
    $args = array( 'post_type' => 'slider', 'posts_per_page' => 10 );
    $loop = new WP_Query( $args );
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

      <input type="radio" name="slider" class="slide-radio<?php echo $counter;?>" <? if($counter==1){ ?> checked <? } ?> id="slider_<?php echo $counter;?>">
  <? endwhile;?>
  <?php wp_reset_query();?>
  <div class="slider-pagination">
  <?php
    $counter
= 0;
    $args = array( 'post_type' => 'slider', 'posts_per_page' => 10 );
    $loop = new WP_Query( $args );
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

      <label for="slider_<?php echo $counter;?>" class="page<?php echo $counter;?>"></label>
    <? endwhile;?>
    <?php wp_reset_query();?>
  </div>
  <div class="next control">
    <?php
    $counter
= 0;
    $args = array( 'post_type' => 'slider', 'posts_per_page' => 10 );
    $loop = new WP_Query( $args );
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

    <label for="slider_<?php echo $counter;?>" class="numb<?php echo $counter;?>"><img src="<?php bloginfo('stylesheet_directory'); ?>/js/slider/image/right.png"></label>
     <? endwhile;?>
     <?php wp_reset_query();?>
  </div>
  <div class="previous control">
    <?php
    $counter
= 0;
    $args = array( 'post_type' => 'slider', 'posts_per_page' => 10 );
    $loop = new WP_Query( $args );
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

    <label for="slider_<?php echo $counter;?>" class="numb<?php echo $counter;?>"><img src="<?php bloginfo('stylesheet_directory'); ?>/js/slider/image/left.png"></label>
    <? endwhile;?>
    <?php wp_reset_query();?>
  </div>
  <?php
    $counter
= 0;
    $args = array( 'post_type' => 'slider', 'posts_per_page' => 10 );
    $loop = new WP_Query( $args );
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

  <div class="slider slide<?php echo $counter;?>" style="background-image: url(<?the_post_thumbnail_url('');?>);">
    <div>
      <h2><? the_title();?></h2>
      <a href="<?php the_field('link') ?>" class="button"><? the_field('tekst_button'); ?></a></div>
  </div>
     <? endwhile;?>
     <?php wp_reset_query();?>
</div>
Gewijzigd op 17/05/2018 11:51:17 door Nien E
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:20:45
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/05/2018 12:08:56
Quote Anchor link
Zodra je dingen gaat herhalen loont het de moeite om te overwegen om een functie te schrijven die wat code bundelt.

Maar als ik naar het bovenstaande kijk doe je binnen de loops toch wat uiteenlopende dingen (qua HTML weergeven). De vraag is of je al die varianten kunt vangen in functie-parameters.

Je zou er ook misschien voor kunnen kiezen (ik "spreek" niet echt WordPress) om die snippets HTML te verplaatsen naar een of meer aparte templates (als er zoiets is in WP) en het uitvoeren van de query en het ophalen van de resultaten en het uitdraaien van de HTML op grond van deze resultaten te scheiden. Maar dat resulteert in een dubbel aantal loops: een loop voor het ophalen van alle resultaten, die je vervolgens aan het template voert, maar daar heb je dus vervolgens weer een loop voor het weergeven van alle informatie.

Het lijkt mij in ieder geval geen zin hebben om dezelfde query (tenzij ik iets mis? de argumenten post_type en posts_per_page zijn elke keer hetzelfde?) meerdere keren uit te voeren. Je zou de resultaten hiervan op kunnen slaan in een array, en dan dit array raadplegen. Minder communicatie (en vooral als het overbodige betreft) met de database is altijd goed. Het scheiden van query en template is dan wel wat zinniger, je kunt dan gewoon het array voeren aan alle templates.

Wat ik dus op zijn minst zou doen is dezelfde queries (5) reduceren tot één query. Dan zou je nog kunnen overwegen om dit geheel in een functie te stoppen (die mogelijk op zijn beurt weer gebruik maakt van een template) ook al roep je deze maar 1x aan, daarin kun je dan wel je hele navigatie kwijt, waardoor je op het hoogste niveau in je code ((main)template?) enkel een aanroep van "slider_navigation()" of iets dergelijks ziet in plaats van de bovenstaande lap code.
Gewijzigd op 17/05/2018 12:10:40 door Thomas van den Heuvel
 
Nien E

Nien E

17/05/2018 12:24:21
Quote Anchor link
Bedankt voor je snelle en uitgebreide reactie Thomas! Ik ga proberen om een array te maken. Eens kijken of het lukt :-) Een functie heb ik nog nooit geschreven. Zal me hier eens in verdiepen. Dankjewel!

Toevoeging op 17/05/2018 12:41:21:

Ik heb in ieder geval voor nu de 5 queries tot 1 query gemaakt. Eigenlijk is er maar 1 loop (de laatste) die meer gegevens uit de query haalt. De eerste vier heb ik alleen nodig om de classes een getal mee te geven
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $counter;?>)
. De array en functies zijn op dit moment nog iets te complex voor mij, maar ik ben al heel blij met het volgende!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
  <?php
    $args
= array( 'post_type' => 'slider', 'posts_per_page' => 10 );
    $loop = new WP_Query( $args );
    ?>


<div class="css-slider-wrapper">
  <?php
    $counter
= 0;
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

      <input type="radio" name="slider" class="slide-radio<?php echo $counter;?>" <? if($counter==1){ ?> checked <? } ?> id="slider_<?php echo $counter;?>">
  <? endwhile;?>
  <div class="slider-pagination">
  <?php
    $counter
= 0;
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

      <label for="slider_<?php echo $counter;?>" class="page<?php echo $counter;?>"></label>
    <? endwhile;?>
  </div>
  <div class="next control">
    <?php
    $counter
= 0;
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

    <label for="slider_<?php echo $counter;?>" class="numb<?php echo $counter;?>"><img src="<?php bloginfo('stylesheet_directory'); ?>/js/slider/image/right.png"></label>
     <? endwhile;?>
  </div>
  <div class="previous control">
    <?php
    $counter
= 0;
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

      <label for="slider_<?php echo $counter;?>" class="numb<?php echo $counter;?>"><img src="<?php bloginfo('stylesheet_directory'); ?>/js/slider/image/left.png"></label>
    <? endwhile;?>
  </div>
  <?php
    $counter
= 0;
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

  <div class="slider slide<?php echo $counter;?>" style="background-image: url(<?the_post_thumbnail_url('');?>);">
    <div>
      <h2><? the_title();?></h2>
      <a href="<?php the_field('link') ?>" class="button"><? the_field('tekst_button'); ?></a></div>
  </div>
     <? endwhile;?>
     <?php wp_reset_query();?>
</div>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.