Lost pass link expires 24h

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/03/2011 15:53:11
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een script voor wachtwoord vergeten.
Dat loopt tot nu toe goed .

Ik zet in de database : user_id , date , code

Date is de tijd waneer het verloopt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$date
= date(" G:i:s d-m-Y", strtotime('+1 day'));
?>


Maar nu wil ik controleren of de code nog niet verlopen is.
Om te zorgen dat er maar 1x per dag het wachtwoord veranderd kan worden.

Maar hoe kan ik dat doen
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 09:42:33
 
- SanThe -

- SanThe -

10/03/2011 16:08:04
Quote Anchor link
Datum en tijd zijn altijd in yyyy-mm-dd hh:ii:ss format. Wat jij hebt is tekst en daar kan je verder niks mee.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/03/2011 16:12:25
Quote Anchor link
Ohke ik heb het nu zo gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$date
= date(" Y-m-d H:i:s", strtotime('+1 day'));
?>


Hoe kan ik het dan nu doen?
Gewijzigd op 10/03/2011 16:17:33 door Jordi Kroon
 
- SanThe -

- SanThe -

10/03/2011 16:35:51
Quote Anchor link
Welke code, waarmee vergelijken? Database?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/03/2011 16:55:35
Quote Anchor link
Misschien kan je eerst eens (in woorden) uitleggen welke procedure je precies van plan bent.

Ik veronderstel iets in de trend:

- de gebruiker stuurt een "paswoord vergeten" request; post zijn username en/of e-mail adrs.
- Jij (de scripter) stuurt dan een e-mail naar het e-mail adres van die gebruiker, met een link die een geheime code bevat.
- Als de gebruiker die link opent, krijgt de gebruiker een formulier waarin het nieuwe wachtwoord wordt ingevuld. De geheime code zet je ook ergens in een hidden.
- Bij het verzenden controleer jij (de scripter) dan de geheime code; indien die klopt, vervang je het wachtwoord.

Is dit waar je aan dacht?
Of hoe zie jij het?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/03/2011 17:18:11
Quote Anchor link
Ik zal het zo uitleggen:

- De gebruiker weet zijn wachtwoord niet meer. Hij gaat naar de pagina - Werkt al
- De gebruiker vult zijn naam of email adres in - werkt al
- De gebruiker krijgt een email met een code en zijn userid - werkt al
- De gebruiker klikt op die code en krijgt nog een email maar dan met zijn niewe wachtwoord ( random aangemaakt )

Maar dan:

Stel iemand klikt naar 25u op die link . Dan moet er een melding komen dat de link niet meer gelding is.
Stel iemand gaat weer naar wachtwoord vergeten binnen die 24u dan moet hij of zij een melding krijgen dat er vandaag al een poging is gedaan om het wachtwoord te veranderen.

En die laatste 2 puntjes bedoelde ik met het controleren of de code niet verlopen is
Gewijzigd op 10/03/2011 17:18:50 door Jordi Kroon
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/03/2011 17:46:25
Quote Anchor link
Okay

Ofwel heb je dus een aparte tabel ofwel voeg je een aantal velden toe aan de user tabel.

- verification_code : VARCHAR
- verification_requested : DATETIME

Bij het eerste "paswoord vergeten" verzoek, vul je in verification_requested in: NOW()

Dat wordt dan iets als (zie zelf dat je je beschermt tegen injection)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$sql
= "
UPDATE user_table
SET verification_requested = NOW(), verification_code = '"
. $code ."'
WHERE username = '"
. $username ."'
"
;
?>


Tweede request: de link met een code en een user id

Dan controleer je met iets als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
="
SELECT id FROM user_table
WHERE
  id = '"
. $id."'
  AND verification_code = '"
. $code ."'
  AND (verification_requested + INTERVAL 24 HOUR > NOW() )
LIMIT 1
"
;
?>


Indien je hier een row kan fetchen, mag je het paswoord resetten en mailen

Extra leesvoer:
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/datum-en-tijdfuncties-in-mysql/519/
Gewijzigd op 10/03/2011 18:00:40 door Kris Peeters
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/03/2011 17:58:39
Quote Anchor link
Oke maar hoe weet ik dan precies of de tijd verlopen is? Want ik neem aan dat als ik geen resultaat krijg dat dan of er geen request is of dat de code niet goed is of dat de tijd verlopen is

En dat wil ik dus appart te zien krijgen

Ook had ik in mijn database een andere tabel:

sfi_lost_pass
- id
- userid
- code
- date ( waneer hij verloopt )
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/03/2011 18:05:54
Quote Anchor link
O ja ...

Wat je ook altijd kan doen, is de clausule als extra veld zetten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
="
SELECT
  id, (verification_requested + INTERVAL 24 HOUR > NOW()) AS verificatie_op_tijd
FROM user_table
WHERE
  id = '"
. $id."'
  AND verification_code = '"
. $code ."'
LIMIT 1
"
;
?>


Dan heb je dus $row['verificatie_op_tijd'] die een 1 of 0 geeft.

Met een aparte tabel lukt het uiteraard ook; je moet dan wel wat meer JOIN gebruiken
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/03/2011 22:59:19
Quote Anchor link
Ik heb het al voor me kaar ik heb de datum van nu / de verloop datum met elkaar vergeleken
Is de datum van nu groter als de verloopdatum dan is de code verlopen anders gaat hij een nieuw wachtwoord genereren
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.