m

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Pieter Nannes

Pieter Nannes

19/05/2021 19:55:04
Anchor link
m
Gewijzigd op 20/05/2021 13:32:27 door Pieter Nannes
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:37:11
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

19/05/2021 20:42:06
Anchor link
Weet je wat ik leuk vind?

Zoeken naar antwoorden op de interwebs.

https://www.google.com/search?q=dark+mode+website

Staat bij mij bovenaan. Leuk hè?

https://css-tricks.com/a-complete-guide-to-dark-mode-on-the-web/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/05/2021 20:48:20
Anchor link
Een cookie plaatsen, en als die bestaat pas je een speciale stylesheet toe.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/05/2021 22:45:19
Anchor link
Adoptive Solution op 19/05/2021 20:42:06:
Weet je wat ik leuk vind?

Zoeken naar antwoorden op de interwebs.

...

Staat bij mij bovenaan. Leuk hè?

Euh ... een beetje anders reageren mag ook wel. De Topic Starter geeft duidelijk aan dat hij een beginneling is, en zo te zien is dit zijn eerste post hier op het forum. Reageren met een verwijzing naar een zoekmachine lijkt me dan een beetje flauw en ongepast.

@ Pieter Nannes

Misschien kun je proberen om wat beter uit te leggen wat je precies wilt bereiken, wat je tot nu toe zelf geprobeerd hebt en waar je op vastloopt. Dan kunnen we je wat gerichter helpen. Je zegt nu "ik wil een darkmode en het lukt niet". Dat is ongeveer hetzelfde als naar een garage gaan en tegen de monteur zeggen "ik wil rijden en m'n auto doet het niet". Je zult dus wat specifiekere informatie moeten aanleveren. Wat wil je precies? En waar gaat het fout?
 
Pieter Nannes

Pieter Nannes

20/05/2021 08:11:06
Anchor link
W
Gewijzigd op 20/05/2021 13:33:35 door Pieter Nannes
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/05/2021 08:27:23
Anchor link
Hoe zit je switch knop in elkaar?
 
Pieter Nannes

Pieter Nannes

20/05/2021 08:33:51
Anchor link
es moet toekennen.
Gewijzigd op 20/05/2021 13:33:51 door Pieter Nannes
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/05/2021 08:51:00
Anchor link
In ieder geval JavaScript interactie.
Maar hoezo een slider? Heb je dan meerdere gradaties? Waarom geen HTML-formulier element?
Gewijzigd op 20/05/2021 08:52:51 door - Ariën -
 
Pieter Nannes

Pieter Nannes

20/05/2021 08:54:30
Anchor link
Zou je het dan met een radio button doen?
 
Ad Fundum

Ad Fundum

20/05/2021 08:56:10
Anchor link
Je moet inderdaad twee verschillende waarden toekennen, en dat lukt zonder JavaScript alleen als je twee knoppen of linkjes maakt, één voor de lichte weergave en één voor de donkere weergave. Met CSS kan je wel maken dat het er uit ziet als een slider. Of gewoon één knop om te wisselen, dat is nog makkelijker.

Als je dan een knop maakt in PHP die er uitziet als <a class="slider round" href="?weergave=1">Donker thema</a> dan kan je die in het aangeroepen PHP script uitlezen via $weergave = (int) $_GET['weergave'];

Wil je dat de instelling onthouden wordt, dan kan je alleen aan JavaScript ontkomen door die variabele $weegave weer in alle andere linkjes te zetten.
Een alternatief kan zijn om een sessie te beginnen, dan regelt PHP de cookies voor je.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/05/2021 08:56:32
Anchor link
Ja, of een checkbox.
Of een normale link.

Persoonlijk zou ik geen sessies gebruiken. Vaak zijn mensen zo aan een donkere layout gewend, dat ze niet constant opnieuw willen omschakelen, omdat een sessie naar het sluiten van de browser beëindigd wordt.

Een cookie of localstorage lijkt mij handiger. Of een userbased opslag als je site inloggen mogelijk maakt.
Gewijzigd op 20/05/2021 09:00:54 door - Ariën -
 
Pieter Nannes

Pieter Nannes

20/05/2021 09:05:15
Anchor link
m
Gewijzigd op 20/05/2021 13:33:08 door Pieter Nannes
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/05/2021 09:08:43
Anchor link
Persoonlijk zou ik voor de donkere modus geen aan/uit-knop maken: dit is namelijke een systeembrede voorkeursinstelling van de gebruiker die een app liefst automatisch moet overnemen. Geen knop dus.

Het is bovendien iets dat je oplost met CSS, niet met PHP of JavaScript. Je hoeft helemaal geen apart CSS-stylesheet te laden, want het kan automatisch met een prefers-color-scheme media query. Nog steeds geen knop dus en ook geen checkbox, geen cookie, geen toeters en geen bellen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/05/2021 09:10:26
Anchor link
'Weergave 'is niet echt een duidelijke naam, vind ik. 'nightmode' lijkt mij beter, waarbij je een cookie zet, en daarop controleert. Nu moeten je bezoekers verplicht de get-waarde in de URL hebben voor de effectiviteit. Onhandig ;-)

Maar waarom alles in PHP definiëren terwijl CSS behoorlijk krachtig is?
 
Pieter Nannes

Pieter Nannes

20/05/2021 09:15:52
Anchor link
Ik ga denk ik maar met CSS aan de slag.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/05/2021 09:17:24
Anchor link
Of je prefers-color-scheme moet volgen is iets wat je uit moet zoeken onder je bezoekersgedrag.

Ikzelf heb Android Chrome op de systeem-standaard staan, en tot nu toe weet ik niet of die CSS-functie ernaar kijkt. Ik zie in ieder geval weinig sites die mij standaard een donkere layout geven.

Toevoeging op 20/05/2021 09:18:10:

Pieter Nannes op 20/05/2021 09:15:52:
Ik ga denk ik maar met CSS aan de slag.


Heb je de link van de eerste reply nog bekeken?
Gewijzigd op 20/05/2021 09:18:40 door - Ariën -
 
Pieter Nannes

Pieter Nannes

20/05/2021 09:46:37
Anchor link
Heb ik gezien
Gewijzigd op 20/05/2021 15:41:23 door Pieter Nannes
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/05/2021 09:56:51
Anchor link
Een voorwaarde kan nooit na een 'else', wel na een 'elseif'. Maar in dit geval zou ik het bij 'else' houden. Er zijn maar twee keuzes.
Gewijzigd op 20/05/2021 10:01:24 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/05/2021 10:01:17
Anchor link
- Ariën - op 20/05/2021 09:17:24:
Ikzelf heb Android Chrome op de systeem-standaard staan, en tot nu toe weet ik niet of die CSS-functie ernaar kijkt.


https://caniuse.com/mdn-css_at-rules_media_prefers-color-scheme
 
Pieter Nannes

Pieter Nannes

20/05/2021 10:29:31
Anchor link
Hij geeft het nog steeds aan.

Toevoeging op 20/05/2021 10:37:30:

Het is verholpen
Gewijzigd op 20/05/2021 13:31:47 door Pieter Nannes
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/05/2021 11:01:17
Anchor link
Die kleurcodes moet je wel tussen quotes zetten, omdat het een string is.

Plus dat $_POST na een refresh weer weg is. Maar ik vermoed dat je nu even aan het oefenen en ontdekken bent? ;-)

Toevoeging op 20/05/2021 16:13:39:

Graag wil ik je verzoeken om je bericht terug te plaatsen of uitleg te geven waarom je deze verwijderd hebt.

Het leeghalen van een topic is niet toegestaan.
 

Pagina: 1 2 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.