'Maak beheer pagina' script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martin V

Martin V

09/03/2006 19:17:00
Quote Anchor link
Hoi,

ik heb het 'maak beheer pagina' script van deze site op m'n eigen site gezet, alleen krijg ik nu deze foutmelding:

Parse error: parse error, unexpected T_ECHO in /var/www/###########.php on line 105

wat kan ik daar tegen doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 06:04:12
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

09/03/2006 19:19:00
Quote Anchor link
Heb je rond line 105 code voor ons om in te zien?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

09/03/2006 19:20:00
Quote Anchor link
Eehm... mijn glazen bol is kapot, al mijn mederwerkers zijn bezet en eerlijk gezet heb ik geen idee...

Subtiele hint, met zulke beperkte informatie kan niemand hier ook maar iets!
 
Martin V

Martin V

09/03/2006 19:23:00
Quote Anchor link
sorry, ben nog een noob op php/mysql gebied :|

<table><tr><td>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

$host
=

    
 echo $_POST['host'];
;

$user =

    
 echo $_POST['user'];
;

$ww =

    
 echo $_POST['pass'];
;

$db =

    
 echo $_POST['db'];
;


mysql_connect("$host","$user","$ww");
mysql_select_db("$db")or die (mysql_error());

function
afkorten($string, $lenght, $end = '<font color=red>...</font>')
{

if (strlen($string) > $lenght)
{

$lenght -= strlen($end);
$last = strrpos(substr($string, 0, $lenght + 1), ' ');
return substr($string, 0, (!$last)? $lenght: $last) . $end;
}


dit is line 98 t/m 133. line 105 is dit:  echo $_POST['host'];

ik zou hier wel de hele pagina neer willen zetten, maar dat zijn wel een beetje veel regels :)
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

09/03/2006 19:31:00
Quote Anchor link
Dat vroegen we dan ook niet, $host = 'hier jouw host invullen';

Waarschijnlijk localhost.

Edit: En al die andere lege variabelen ook invullen.

Verder staan er nog een paar nutteloze ;-en
Gewijzigd op 09/03/2006 19:31:00 door Willem Jan Z
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

09/03/2006 19:40:00
Quote Anchor link
Declareren van variabelen kan je beter zo doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(isset($_POST['var']))
{

$var = $_POST['var'];
}
else{
$var = 'default';
}

?>


Als een voorbeeld.
 
Martin V

Martin V

09/03/2006 19:52:00
Quote Anchor link
Ik heb het gedaan, maar nu krijg ik deze melding:

arse error: parse error, unexpected T_ECHO in /var/www/######.php on line 182


Hier de lines 172 t/m 190

echo "<td class='none'><b>Verwijderen</b></td>";
echo "<td class='none'><b>Wijzigen</b></td>";



if($_POST['desk'] == 1){

$select = mysql_query("SELECT * FROM"


echo "$_POST['tabel']";
ORDER BY


echo "$sorteer";
DESC") or die(mysql_error());


} else {

line 182 is: echo "$_POST['tabel']";

moet achter deze regel niet nog een haakje sluiten ) ? $select = mysql_query("SELECT * FROM"



Arjan:
Declareren van variabelen kan je beter zo doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(isset($_POST['var']))
{

$var = $_POST['var'];
}
else{
$var = 'default';
}

?>


Als een voorbeeld.


Werkt zoiets ook sneller of is het meer eenvoudiger?
Gewijzigd op 09/03/2006 19:53:00 door Martin V
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

09/03/2006 19:53:00
Quote Anchor link
In ieder geval correct programmeren, voorkomt ook errors als je eerst controlleerd of er wel input is.
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

09/03/2006 19:59:00
Quote Anchor link
een tip zet de code is tussen dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
en einde dit:
 ?>
Gewijzigd op 09/03/2006 20:01:00 door Lissy Pixel
 

09/03/2006 20:13:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$select
= mysql_query("SELECT * FROM"


echo "$_POST['tabel']";
ORDER BY


echo "$sorteer";
DESC") or die(mysql_error());

?>


in een variabele hoef je niet te echoen hoor:P

je mag die echoes gewoon vervangen door enkel de variabele naam
 
Martin V

Martin V

09/03/2006 20:29:00
Quote Anchor link
oh okay, het staat zo op de site, en het schijnt te werken, maar bij mij niet..

Ik ga nog even verder rommelen, 'k heb nog een lange weg te gaan heb ik gemerkt. Maar de aanhouder wint, dus het zal lukken :-)

(er wordt hier trouwens snel geantwoord!)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.