maak een gif achtergrond transparant

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan K

Johan K

25/03/2008 13:43:00
Quote Anchor link
Gefixed
Mocht je ooit hier ook mee stoeien, de onderstaande code werkt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

        # Create the image.
        $img = imagecreatetruecolor( 20, 40 );
        
        # Set the variables.
        $trans = imagecolorallocatealpha( $img, 0, 0, 0, 127 );

        # Fill the image with a transparant colour.
        imagesavealpha( $img, true );
        imagefill( $img, 0, 0, $trans );
        imageColorTransparent( $img, $trans );
        
        imagegif( $img, 'test.gif' );
?>



Origineel bericht
Ik probeer een scriptje te maken wat voor IE 6.0 ook werkt.
Aangezien png geen goede alpha channel achterlaat in de browser is gif mijn enigste oplossing.

Het word meer een text to image functie, dus kwaliteit is niet van belang.

Ik heb deze code, die uiteraad niet werkt. ( anders zal ik het niet vragen )

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

    $img
= imagecreatetruecolor( 800, 600 );

    imagesavealpha( $img, true );

    imagefill( $img, 0, 0, imagecolorallocatealpha( $img, 0, 0, 0, 127 ));
  

    imagegif( $img, 'test.gif' );

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<html><body><div style="background-color: yellow;"><img src="test.gif"/><br />test is another line</div></body></html>


Hoe kan ik zorgen dat dit wel goed word weergegeven?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Johan K
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 03:11:35
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

25/03/2008 13:48:00
Quote Anchor link
Ik snap niet echt wat je nu wilt doen..
En het is trouwens kwaliteit, niet kwalitijt.. Maar dat terzijde.
 
Patrick Niezen

Patrick Niezen

25/03/2008 14:05:00
Quote Anchor link
Johan Krüse schreef op 25.03.2008 13:43:
Aangezien png geen goede alpha channel achterlaat in de browser is gif mijn enigste oplossing.

Dat kan wel :-) met bepaalde fixes, zijn verschillende implementaties voor. Zoek maar eens op google naar IE6 transparency.
 
Johan K

Johan K

25/03/2008 14:16:00
Quote Anchor link
Thomas schreef op 25.03.2008 13:48:
Ik snap niet echt wat je nu wilt doen..
En het is trouwens kwaliteit, niet kwalitijt.. Maar dat terzijde.


Ik denk dat als je dit niet snapt, dat je het antwoord niet weet.
Het staat er duidelijk wat ik wil doen, vooral in de titel.
En geef mij maar liever Engels, Nederlands is gewoon een slechte taal qua grammatica.

Patrick Niezen schreef op 25.03.2008 14:05:
Johan Krüse schreef op 25.03.2008 13:43:
Aangezien png geen goede alpha channel achterlaat in de browser is gif mijn enigste oplossing.

Dat kan wel :-) met bepaalde fixes, zijn verschillende implementaties voor. Zoek maar eens op google naar IE6 transparency.


Ik wist wel van die manier af, maar dat is met het gebruik van javascript, wat ik zoveel mogelijk probeer te voorkomen.
Ik heb mijn redenen dus vraag a.u.b. niet waarom.

Ik wil het graag op deze manier doen, en als dat niet kan dan heb ik geen andere keuze om het met java op te lossen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.