Maak nieuwe array met specifieke waarden uit een eerder array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Harry H Arends

Harry H Arends

13/08/2017 17:47:32
Quote Anchor link
LS,

ik heb een array, gemaakt vanuit MYSQL met daarin gegevens verspreidt over 70+ landen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php$result=mysqli_query($dblink,$sqlNF);

$rawdata = array();
while($row = $result->fetch_assoc()){
    $rawdata[] = $row;
}
$onecountrydata= array[];?>

Nu wil ik een tweede array aanmaken met daarin de gegevens van één specifiek land.
Al gezocht op het net maar krijg veel hits over files maar niet dit.
Hoe pak ik dat aan en met welk commando/opdracht??
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:22:41
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/08/2017 17:58:11
Quote Anchor link
Bedoel je niet dat je de gegevens van een specifiek land wilt tonen, die in je array staat?
Dan raad ik aan om in je while tussen de blokhaken de afkorting van het land te gebruiken. Dan heb je in ieder geval een mooie identifier om het land te kunnen aanroepen.

Dan kan je met:
$rawdata['NED'] bijvoorbeeld Nederland ophalen.

Bedoel je dat?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/08/2017 19:23:14
Quote Anchor link
Inderdaad, waarom bouw je niet meteen je datastructuur op in de vorm zoals je hem wilt gaan gebruiken?
 
Harry H Arends

Harry H Arends

13/08/2017 20:30:28
Quote Anchor link
- Ariën - op 13/08/2017 17:58:11:
Bedoel je niet dat je de gegevens van een specifiek land wilt tonen, die in je array staat?
Dan raad ik aan om in je while tussen de blokhaken de afkorting van het land te gebruiken. Dan heb je in ieder geval een mooie identifier om het land te kunnen aanroepen.

Dan kan je met:
$rawdata['NED'] bijvoorbeeld Nederland ophalen.

Bedoel je dat?

Ik heb voor de tweede keuzelijst allen de paarden van een bepaald land nodig.
De totale lijst bevat ruim 30.000 records en om geheugen problemen te voorkomen met twee grote datasets wilde ik twee kleinere maken, één met alleen alle landen en een tweede met de paarden van een gekozen land
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/08/2017 20:41:29
Quote Anchor link
Wil je echt ruim 30.000 records in beeld brengen dan?
Dan zou ik denken aan paginering van je resultaten.
 
Harry H Arends

Harry H Arends

13/08/2017 23:07:40
Quote Anchor link
- Ariën - op 13/08/2017 20:41:29:
Wil je echt ruim 30.000 records in beeld brengen dan?
Dan zou ik denken aan paginering van je resultaten.
NEE tuurlijk niet:
1) Kies een van de 250 IOC landen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sqlNF="SELECT nf FROM FEIHorse GROUP BY nf ";

2) Kies dan een paard van het land gekozen in stap 1
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql="SELECT nf, fei_id, current_name FROM FEIHorse WHERE nf = 'gekozen land' ORDER BY current_name
Hoop dat het nu duidelijker is
Gewijzigd op 14/08/2017 09:48:39 door Harry H Arends
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/08/2017 10:55:04
Quote Anchor link
Je hebt dus een array met $rawdata met daarin je afkortingen?
Dan kan je met $rawdata[$country] het land ophalen, waarbij country een fetch is van je tweede query.

Maar als je met meerdere queries werkt om bepaalde data op te halen, dan kan je ook net ze goed een JOIN gebruiken. Dat is een stuk sneller en makkelijker.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.