Maanden tellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »
Dennis meijer

dennis meijer

30/06/2011 12:32:28
Quote Anchor link
Mensen,

Ik ben een script aan het maken die maandelijks gerunned word.

Hij moet kijken welke maand het is als het script word gerunned en dan moet die in de database kijken hoeveel personen er zijn aangemeld de vorige maand.

heb het zo in de database staan: 06-2011 bijv.

Hoe krijg ik het voor elkaar dat ik kan zien welke maand hiervoor kwam? 05-2011 dus.

Tevens ook hoe ik het probleem oplos met andere jaren dus als het 01-2012 is dat die ziet dat 12-2011 een vorige maand was.

ik dacht aan zoiets maar dan krijg ik een - getal

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php $datumoud = "12-2010";
$datumnu = date("m-Y");


$Datumgoed = $datumnu - $datumoud; ?>


Hoe kan ik dit het beste oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:04:41
 
Tim S

Tim S

30/06/2011 13:33:17
Quote Anchor link
Misschien niet de meest ideale oplossing, maar toch ^^

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$datumnu
         = strftime("%Y-%m", time());
$datum_min_maand = strftime("%Y-%m", strtotime($datumnu.'- 1 month'));

//datum opsplitsen en dan in de goede volgorde terugzetten
if(preg_match('/^([0-9]{4})(\-{1})([0-9]{2})$/', $datum_min_maand, $matches) ) {
  $Datumgoed = $matches[3].$matches[2].$matches[1];
}

?>
Gewijzigd op 30/06/2011 13:42:40 door Tim S
 
Jasper DS

Jasper DS

30/06/2011 13:51:26
Quote Anchor link
Gebruik je wel het juiste veld in je db? (=datetime?)
 
PHP Scripter

PHP Scripter

30/06/2011 13:52:55
Quote Anchor link
Jasper, dat is niet verplicht. SQL kan ook prima zonder de datetime tabel.
 
Jasper DS

Jasper DS

30/06/2011 13:54:35
Quote Anchor link
een datum hoort volgens mij nog altijd in een veld dat datum ondersteund. Logisch zou zijn een datetime of een date veld.
Gewijzigd op 30/06/2011 13:54:42 door Jasper DS
 
Maikel  B

Maikel B

30/06/2011 13:58:31
Quote Anchor link
@dennis Als je wilt weten hoeveel leden je er vorige maand bij hebt gehad kun je toch ook gewoon in SQL een count doen en dan bij de WHERE een maand en jaar invullen?
 
PHP Scripter

PHP Scripter

30/06/2011 14:05:48
Quote Anchor link
Jasper, ik gebruik eigenlijk nooit een Date veld in de SQL (phpMyAdmin). Datum en tijd heb ik altijd in een VARCHAR staan.

@Dennis Zoals Maikels zegt. Je kunt gewoon via SQL uitrekenen hoeveel leden er de vorige maand zijn bijgekomen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
COUNT(....) WHERE ,... = ....
 
Jasper DS

Jasper DS

30/06/2011 14:12:19
Quote Anchor link
@hierboven, volgens mij is dat echt fout fout fout, want dan kan je niet gebruik maken van de DATE() functie in SQL en er zullen nog wel nadelen zijn!
 
PHP Scripter

PHP Scripter

30/06/2011 14:16:40
Quote Anchor link
Jasper, ik kan prima gebruik maken van de DATE() functie. En het onderstaande werkt ook prima.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT MONTH(DateTime) AS DateTime_Month
Gewijzigd op 30/06/2011 14:19:42 door PHP Scripter
 
Dennis meijer

dennis meijer

30/06/2011 18:32:43
Quote Anchor link
ik kan het ook via een query doen maar moet het van de vorige maand hebbeen dus moet zowieso uitrekenen wat de vorige maand is en eventueel jaar.

Via sql lijkt mij het makkelijkste erna.
 
Dennis meijer

dennis meijer

04/07/2011 14:24:40
Quote Anchor link
Ok ik heb het voor elkaar gekregen op deze manier

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
$datumnu         = strftime("%Y-%m", time());
$datum_min_maand = strftime("%Y-%m", strtotime($datumnu.'- 1 month'));

    if(preg_match('/^([0-9]{4})(\-{1})([0-9]{2})$/', $datum_min_maand, $matches) ) {
            
          $Datumgoed = $matches[3].$matches[2].$matches[1];
        
          $Een = 0;
          $q_Klanten = mysql_query("SELECT * FROM klanten WHERE aanmelddatum = '".$Datumgoed."'");
          
              while($Klanten = mysql_fetch_object($q_Klanten))
              {
                
                    $q_Domeinen = mysql_query("SELECT * FROM domeinnamen
                                                WHERE id_klant = '".$Klanten->klant_id."'
                                                AND toegevoegd_op = '".$Datumgoed."'");                
                    
                    $Aantal_Domein = mysql_num_rows($q_Domeinen);
                    $Commissie = 29 + $Aantal_Domein;
                    
                    $Een = $Een + $Commissie;

              }
}
?>




Alleen nu moet ik nog weten hoe ik een x aantal jaren terug dezelfde maand ook kan zien.

Dus nu is het 04-2011 alleen het programma moet ook kijken of die klant er misschien 04-2010 ook al in stond of 04-2009.

kan iemand mij vertellen hoe ik dit kan doen?

Groeten
 

04/07/2011 14:26:37
Quote Anchor link
ARG varchar voor datums slaat nergens op!
 
Dennis meijer

dennis meijer

04/07/2011 14:36:36
Quote Anchor link
@ Karl Karl,

Heb gedaan wat Tim S zei. Weet jij een betere oplossing voor alles dan?:$
 
TJVB tvb

TJVB tvb

04/07/2011 16:00:46
Quote Anchor link
Stap 1: Zorgen dat je de juiste

Stap 2: Query voor het opvragen van aanmeldingen van afgelopen maand:
SELECT
*
FROM
klanten
WHERE aanmelddatum < now() AND aanmelddatum > ( now() - INTERVAL 1 MONTH)

@PHP Scripter, dat je de data sloopt met een varchar voor een datum is leuk, als je server instelling aangepast worden werkt het niet meer.
 
Victor -

Victor -

04/07/2011 16:14:16
Quote Anchor link
zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$datum_min_jaar = strftime("%Y-%m", strtotime($datumnu.'- '. $aantaljaar .' year'));
 

04/07/2011 20:32:07
Quote Anchor link
Datum als datum opslaan in de database.
Datum en tijd functies van de database gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.