maap unlink case sensitive voor JPG

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

19/05/2017 17:20:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if ($ext != 'jpg')
                                            {
                                                unlink(DOC_ROOT.'blogs/'.$_POST['country'].'/images/'.$seo_title.'_pic_1.'.$ext.'');
                                            }


$ext is JPG // Hoofdletters(uppserclass) dus.
in dit geval verwijderd hij ook alle jpg (lowerclass).

Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij in een directory alleen de UPPERCLASS JPG verwijderd?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:03:40
 
Ivo P

Ivo P

20/05/2017 10:04:26
Quote Anchor link
Waarom hij de lowercase versie wist, zie ik zo 1-2-3 niet, maar ik zou gan voor

if($ext == 'JPG')

dan wist hij niet ook alle .txt, .gif etc.

Mogelijk ligt de oplossing ook al een regel eerder: hoe kom jij aan die bestandsnamen? readdir(), glob()?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

20/05/2017 11:54:51
Quote Anchor link
$ext = pathinfo($_FILES["plaatje"]['name'], PATHINFO_EXTENSION);

na het uploaden krijg ik zo de extensie.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

20/05/2017 12:15:46
Quote Anchor link
Vergelijk de extensies met :

https://www.w3schools.com/php/func_string_strcmp.asp

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo strcmp("image.jpg","image.JPG");
?>
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

20/05/2017 13:02:18
Quote Anchor link
Ok, dat is een goeie ja en werkt, bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.