Mail beland in spam

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander N

Sander N

29/02/2012 16:01:12
Quote Anchor link
Beste,

Ik probeer een mail functie te schrijven in PHP, maar op het moment dat ik een mail verstuur beland deze meteen in de spam folder (hotmail).

Het mail script ziet er als volgt uit;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
  $headers
.= "Reply-To: The Sender <[email protected]>\r\n";
  $headers .= "Return-Path: The Sender <[email protected]>\r\n";
  $headers .= "From: The Sender <[email protected]>\r\n";
  $headers .= "Organization: Sender Organization\r\n";
  $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
  $headers .= "Content-type: text/plain; charset=iso-8859-1\r\n";
  $headers .= "X-Priority: 3\r\n";
  $headers .= "X-Mailer: PHP". phpversion() ."\r\n";
    
  mail("[email protected]", "Message", "A simple message.", $headers, "-f     [email protected]");
?>


Ik kom er ook achter dat op het 'return path' telkens dit staat <accountnummer?>@mijndomein.nl

Zou dit de reden zijn waarom mijn mail in de spam beland, en valt dit te omzeilen?
Gewijzigd op 29/02/2012 16:01:39 door Sander N
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:49:20
 
Wouter J

Wouter J

29/02/2012 16:02:30
Quote Anchor link
Vergelijk jouw headers eens met de juiste mailheaders
 
Sander N

Sander N

29/02/2012 16:03:37
Quote Anchor link
"Deze pagina bevat geen tekst. U kunt naar deze term zoeken in andere pagina's of de logboeken doorzoeken."
 
Wouter J

Wouter J

29/02/2012 16:06:26
Quote Anchor link
Ahh, SanThe heeft zijn wiki leeggegooid :O

Hier kun je de cache vinden
Gewijzigd op 29/02/2012 16:08:44 door Wouter J
 
Sander N

Sander N

29/02/2012 16:14:52
Quote Anchor link
Dankjewel,

Ik heb nu dit, en bij 'return-path' staat nog steeds mijn [email protected], en hij beland nog steeds in de spam folder;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
// Geef GELDIGE adressen op
// Een korte benaming voor jouw website

$website_naam = 'Mijn Site';
// Jouw eigen geldige emailadres
$eigen_emailadres = '[email protected]';
// Een geldig emailadres voor errors
$error_emailadres = '[email protected]';
// De naam van de verzender
$naam_verzender = 'Sander';
// Het geldige emailadres van de afzender
$email_verzender = '[email protected]';
// Een geldig emailadres of helemaal leeg laten
$bcc_emailadres = '';
// HTML mail? True/False
$html = true;

// De headers samenstellen
$headers     = 'From: ' . $website_naam . ' <' . $eigen_emailadres . '>' . PHP_EOL;
$headers    .= 'Reply-To: ' . $naam_verzender . ' <' . $email_verzender . '>' . PHP_EOL;
$headers    .= 'Return-Path: Mail-Error <' . $error_emailadres . '>' . PHP_EOL;
$headers    .= ($bcc_emailadres != '') ? 'Bcc: ' . $bcc_emailadres . PHP_EOL : '';
$headers    .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . PHP_EOL;
$headers    .= 'X-Priority: Normal' . PHP_EOL;
$headers    .= ($html) ? 'MIME-Version: 1.0' . PHP_EOL : '';
$headers    .= ($html) ? 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . PHP_EOL : '';

mail("[email protected]", "Message", "A simple message.", $headers);         
?>


Doe ik nog iets fout?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/02/2012 16:43:50
Quote Anchor link
Kijk eens in de client naar de mail headers.
Daar kan je meesstal uit opmaken waarom je bericht als spam geclassificeerd wordt.
 
Sander N

Sander N

29/02/2012 16:59:39
Quote Anchor link
En waar zou ik dan precies aan moeten zien dat het als 'spam' gemarkeerd zou worden? Ik kan namelijk niet zo heel veel vinden;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
x-store-info:4r51+eLowCe79NzwdU2kRyU+pBy2R9QCuIdtyOj8pmGUhJ3U88+g5iGpg51o90gKtA9dcEC6PyNlce57hGdSXnuRFZA1oF6tj0zbX5+gT3g6ynkrIOaDbQ==
Authentication-Results: hotmail.com; sender-id=temperror (sender IP is 188.93.144.177) [email protected]; dkim=none header.d=nij...biz; x-hmca=none
X-Message-Status: n:0:n
X-SID-PRA: Nij<[email protected]>
X-DKIM-Result: None
X-AUTH-Result: NONE
X-Message-Delivery: Vj0xLjE7dXM9MDtsPTA7YT0wO0Q9MjtHRD0yO1NDTD02
X-Message-Info: 11chDOWqoTkC1Q7Qj1io+IPkmRpdgZMXdeia98oDTy7bTrRa5mi4vfAo85FDfW7KLPHRU1KsjHmlW2PXmpD+xY88/yFZb/IOAjrlMEOOBXe9oscm4SEb5Wvjhu97p1GL
Received: from blade142.mijndomein.nl ([188.93.144.177]) by COL0-MC2-F30.Col0.hotmail.com with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.4900);
     Wed, 29 Feb 2012 07:17:32 -0800
Received: from [127.31.100.1] (helo=esmtp-run)
    by blade142.mijndomein.nl with esmtp (Exim 4.72)
    (envelope-from <[email protected]>)
    id 1S2lHY-0002Wm-5e; Wed, 29 Feb 2012 16:17:32 +0100
X-Account: 249031
To: [email protected]
Subject: Message
From: Nij..<[email protected]>
Reply-To: Sander <[email protected]>
X-Mailer: PHP/5.3.3-7+squeeze3
X-Priority: Normal
Date: Wed, 29 Feb 2012 16:17:32 +0100
Message-Id: <1330528652.175528.9719@esmtp-run>
Return-Path: [email protected]
X-OriginalArrivalTime: 29 Feb 2012 15:17:33.0090 (UTC) FILETIME=[428DA020:01CCF6F5]
 
- SanThe -

- SanThe -

29/02/2012 17:14:20
Quote Anchor link
Wouter J op 29/02/2012 16:06:26:
Ahh, SanThe heeft zijn wiki leeggegooid :O

Hier kun je de cache vinden


Het werkt weer. Ik heb vanmiddag alles geupdate i.v.m. de vele spamrommel van de laatste paar dagen.

Toevoeging op 29/02/2012 17:19:18:

De DNS geeft geen MX records aan.

MX Records Oh well, I did not detect any MX records so you probably don't have any and if you know you should have then they may be missing at your nameservers!

http://www.intodns.com/domein.biz
 
Sander N

Sander N

29/02/2012 17:24:26
Quote Anchor link
Oke, en hoe voeg ik deze precies toe dan?
 
- SanThe -

- SanThe -

29/02/2012 17:34:58
Quote Anchor link
Een MX record voeg je toe in de DNS (nameserver). Zorg wel dat er dan ook een mailserver op draait anders gaat het nog niet werken.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/02/2012 17:39:19
Quote Anchor link
dat ligt aan je situatie:
eigen server?
hosted server?
 
Sander N

Sander N

29/02/2012 19:42:05
Quote Anchor link
Ik heb alles uit besteed aan 'Mijndomein.nl'. Dus ik kan waarschijnlijk niet zomaar zoiets aanpassen of wel?
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

29/02/2012 19:49:49
Quote Anchor link
Sander, kijk eens naar de Phpmailer.
http://code.google.com/a/apache-extras.org/p/phpmailer/downloads/list

Op de volgende pagina word helemaal uitgelegd hoe je hem kunt gebruiken.
http://netters.nl/artikelen/php-en-mysql/phpmailer/
 
- SanThe -

- SanThe -

29/02/2012 19:55:56
Quote Anchor link
Zo te zien zit de DNS niet bij mijndomein.nl maar ze zullen je vast informatie kunnen verstrekken lijkt mij.

Toevoeging op 29/02/2012 19:58:43:

Tom Swinkels op 29/02/2012 19:49:49:
Sander, kijk eens naar de Phpmailer.
http://code.google.com/a/apache-extras.org/p/phpmailer/downloads/list

Op de volgende pagina word helemaal uitgelegd hoe je hem kunt gebruiken.
http://netters.nl/artikelen/php-en-mysql/phpmailer/


Ik ben benieuwd of die het wél doet. Het emailadres van de afzender heeft namelijk geen MX record, dus is niet te mailen. Normaal komt zo'n mail niet eens in de spamfolder maar wordt gewoon geweigerd door de mailservers.
 
Sander N

Sander N

29/02/2012 20:02:12
Quote Anchor link
Hoi Tom,

Bedankt voor je reactie, ik kreeg telkens een vreemde melding van phpmailer, deze heb ik een half uurtje terug geprobeerd 'PHPMailer "The following From address failed:" '
Dat was de melding, en ik kon er niet echt mee uit de voeten eigenlijk.

Ik probeer nu 'swiftmailer', eens kijken wat dat oplevert.

Sander
 
- SanThe -

- SanThe -

29/02/2012 20:06:05
Quote Anchor link
Sander N op 29/02/2012 20:02:12:
"The following From address failed:"


Dat klopt ook. Dat adres is niet te mailen, dus is het vrij normaal dat je dat ook niet als afzender kan gebruiken.
 
Sander N

Sander N

29/02/2012 20:11:41
Quote Anchor link
Ik heb trouwens nu weer phpmailer, ik zit nu weer met een nieuwe fout;
Could not instantiate mail function.

Mail functie werkt wel gewoon, aangezien ik dat getest heb..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
include("./phpmailer/class.phpmailer.php");
$mail = new PHPMailer();

// Geef de afzender aan
$mail->From = "[email protected]";
$mail->FromName = "Naam van de afzender";

// Bepaal de geadresseerden
$mail->AddAddress("[email protected]", "Sander"); // Eerste geadresseerde


// Inhoud van de mail
$mail->Subject = "Onderwerp van de mail";
$mail->Body = "Hallo! nn Dit is enkel een testje.";

// Maximaal aantal karakters
$mail->WordWrap = 50;

// Probeer de mail te versturen
if(!$mail->Send()){
echo "Er ging iets mis tijdens het versturen, namelijk:
";
echo $mail->ErrorInfo;
}else{
echo "De mail is verstuurd.";
}


Toevoeging op 29/02/2012 20:37:41:

Ik ben weer een stukje verder, ik krijg nu via PHPmailer een mail verzonden, enige probleem is nog dat al mijn mails in de spamfolder komen van Hotmail.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
x-store-info:w5JOV+GpEg16Hd3Liu8PdTjitHWAp2RPxLsUwp8CxMa4iS5WNTNygcmA2QL/22MeZSMOJLNRQHXSHByIlDl+eCXfddDXwzQhV/6DCfLieeuB7nVFAq0Ptg==
Authentication-Results: hotmail.com; sender-id=temperror (sender IP is 188.93.144.176) [email protected]; dkim=none header.d=.....biz; x-hmca=none
X-Message-Status: n:0:n
X-SID-PRA: Sander<[email protected]>
X-DKIM-Result: None
X-AUTH-Result: NONE
X-Message-Delivery: Vj0xLjE7dXM9MDtsPTA7YT0wO0Q9MjtHRD0xO1NDTD00
X-Message-Info: 11chDOWqoTl14RebA5vJmsXl9QrVO4JBcaK7flCW1vUOJCh3g5T5hEg7vV4ktwnnF8iiLL0bNcReALKmHhKtzvnl5ji8DC785/TMqoCisYp7+Jeq6so7HNJFO0Gv8MWE
Received: from blade141.mijndomein.nl ([188.93.144.176]) by BAY0-MC4-F34.Bay0.hotmail.com with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.4900);
     Wed, 29 Feb 2012 11:35:09 -0800
Received: from [127.25.122.1] (helo=.....biz)
    by blade141.mijndomein.nl with esmtp (Exim 4.72)
    (envelope-from <[email protected]>)
    id 1S2pIq-0002om-Kp
    for [email protected]; Wed, 29 Feb 2012 20:35:08 +0100
X-Account: 249031
Date: Wed, 29 Feb 2012 20:35:08 +0100
To: Sander <[email protected]>
From: Sander <[email protected]>
Reply-To: Sander<[email protected]>
Subject: Hoi, ik was even benieuwd of dit werkt
Message-ID: <[email protected]>
X-Priority: 3
X-Mailer: PHPMailer 5.2.1 (http://code.google.com/a/apache-extras.org/p/phpmailer/)
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative;
    boundary="b1_cbf893ef1933117e1c6e9f1e6a58f5b8"
Return-Path: [email protected]
X-OriginalArrivalTime: 29 Feb 2012 19:35:09.0517 (UTC) FILETIME=[3F4D37D0:01CCF719]


--b1_cbf893ef1933117e1c6e9f1e6a58f5b8
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 8bit

Beste Sander,


Sander


--b1_cbf893ef1933117e1c6e9f1e6a58f5b8
Content-Type: text/html; charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 8bit

Beste Sander,<br />




--b1_cbf893ef1933117e1c6e9f1e6a58f5b8--

[size=xsmall][i]Toevoeging op 29/02/2012 20:39:15:[/i][/size]

Opgelost, hij komt niet meer in de spambox, vraag me niet waarom, eerste mail wel, tweede niet meer! Toppie!

[size=xsmall][i]Toevoeging op 29/02/2012 20:39:34:[/i][/size]

Opgelost, hij doet het weer!
Gewijzigd op 13/08/2012 10:35:33 door B a s
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

29/02/2012 21:10:16
Quote Anchor link
Wat is de afzender waarmee je de mail probeert te versturen? Misschien ziet hotmail dat als SPAM :)
 
Sander N

Sander N

29/02/2012 21:12:07
Quote Anchor link
Hoi,

Het werkt nu ineens, hij belandt niet meer in de spam folder.

Thanks jongens!

Sander
 
- SanThe -

- SanThe -

01/03/2012 14:49:46
Quote Anchor link
De afzender die je nu gebruikt hebt heeft wel een domein met MX record.
 
Sander N

Sander N

01/03/2012 15:23:46
Quote Anchor link
Waarschijnlijk wel, ik weet niet precies hoe ik dat kan zien. Alleen ik ga denk ik binnenkort even onderzoeken hoe PHPmailer dit doet, aangezien dat nu de tussenkomst is tussen het maken en versturen van de mail.

Ik vraag me af wat PHPmailer wel doet, en ik dus niet. Als ik erachter ben hoe het komt dat het met de 'handmatige' manier allemaal in de 'junk' folder beland laat ik het jullie weten!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.