Mail bij accepteren/afwijzen aanmelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mike vd Veer

Mike vd Veer

23/04/2008 15:47:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben een script aan het maken waarbij ik aanmeldingen van de site kan accepteren en afwijzen. Daarbij wil ik dat degene die zich hadden aangemeld een mailtje krijgen met het uitsluitsel. Ik heb al het een en ander geprutst en ik kwam tot het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
<?
include('connect.php');
$mail = ($_POST['email']);
$email = mysql_real_escape_string($mail);
if(isset($_GET['accept']) == true){

$recipient = "$email";
$headers = "MIME-Version: 1.0\r\n";
$headers .= "Content-type: text/html; charset=utf-8\r\n";
$headers .= "From: [email protected]\r\n";
$subject = "Hattrick Largest Cup - Aanmelding geaccepteerd";

//Je bericht komt hier te staan. Je bent vrij om dingen te veranderen. Dit is alleen een voorbeeld zoals ik al zei. De rest moet je op hetzelfde manier invullen.
$message = "Beste $naam, <br>
<br>
Wij hebben uw aanmelding voor de Hattrick Largest Cup geaccepteerd. Kijk voor de speeldata's en u tegenstander(s) op de site <a href='http://www.hattricklargestcup.nl'>Hattricklargestcup.nl</a>.
                 <br><br>
Met vriendelijke groeten,<br>
                   <br>
Hattrick Largest Cup Team,<br>

"
;
//Stuur de mail op.
mail ($recipient, $subject, $message, $headers);
}


elseif(isset($_GET['accept']) == false){

$recipient = "$email";
$headers = "MIME-Version: 1.0\r\n";
$headers .= "Content-type: text/html; charset=utf-8\r\n";
$headers .= "From: [email protected]\r\n";
$subject = "Hattrick Largest Cup - Aanmelding afgewezen";

//Je bericht komt hier te staan. Je bent vrij om dingen te veranderen. Dit is alleen een voorbeeld zoals ik al zei. De rest moet je op hetzelfde manier invullen.
$message = "Beste $naam, <br>
              <br>
U aanmelding voor de Hattrick Largest Cup is afgewezen. Dit kan verschillende redenen hebben. Omdat uw gegevens niet compleet of serieus waren ingevuld of het team niet bestond bijvoorbeeld. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het gastenboek en/of een mailtje te sturen naar <a href='mailto:[email protected]'>[email protected]</a>.
                 <br><br>
Met vriendelijke groeten,<br>
                   <br>
Hattrick Largest Cup Team,<br>

"
;
//Stuur de mail op.
mail ($recipient, $subject, $message, $headers);

}


// eerst verwerken
if (empty($_GET['id']) == false && empty($_GET['accept']) == false)    {
    // moet je eigenlijk ook ff checken of ze geldige waarden bevatten, dat mag je zelf doen ;)
    
     // vergeet de "where" niet, anders update je alle records!!

    $sQuery = "UPDATE teams SET accepted = " . $_GET['accept'] . " WHERE id = " . $_GET['id'] . "";

       If (mysql_query($sQuery) == false)    {
        echo("Er ging iets fout met de query: ".mysql_error()."<br>");
    }
else{
        echo "Gelukt!!!!<br>";
    }
}



// dan weergeven
$sQuery = "SELECT id, naam, teamnaam, teamid, email, accepted FROM teams WHERE accepted IS NULL AND
                                                                                          wachtwoord = '1'"
;

if(!$rResult = mysql_query($sQuery))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sQuery);
}

elseif(mysql_num_rows($rResult) == 0)
{

    // Geen resultaten
    echo "Geen resultaten<br>";
}

else
{
   while($data = mysql_fetch_assoc($rResult)) {
      echo $data['naam'] . " - " . $data['teamnaam'] . " - " . $data['teamid'] . " - " . $data['email'] . "
               - <a href=\"aanmeldingadmin.php?accept=true&id="
.$data['id']."\">Accept</a>
               <a href=\"aanmeldingadmin.php?accept=false&id="
.$data['id']."\">Decline</a><br>";
      }
 }

?>


Alleen als ik er nu gebruik van maak dan krijg ik dat hij de query's enzo wel uitvoert, maar de mail wordt niet verzonden, want er staat ook bij:

"No recipient addresses found in header"

Hoe kan ik dit scriptje werkend maken? Alvast bij voorbaat dank. Ik ben een beginnende php-er dus heb er nog niet echt veel verstand van..

Groeten,

Mike vd Veer,
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:23:05
 
Riemer

Riemer

23/04/2008 15:51:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$recipient = "$email";


Misschien kun je die quotes eruit halen en dan kijken of het wel werkt. Verder is het ook niet echt logisch om van een variable nog een variable te maken terwijl deze niet wordt gewijzigd of dergelijke etc.
 
Mike vd Veer

Mike vd Veer

23/04/2008 16:14:00
Quote Anchor link
Ik heb nu

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$mail
= ($_POST['email']);
$email = mysql_real_escape_string($mail);
?>


Weggelaten en:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$recipient
= $data['email']
?>


Erbij gezet, maar ik krijg nog steeds dezelfde error.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.