Mail() functie PHP4<->PHP5

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jordy

Jordy

18/04/2007 15:19:00
Quote Anchor link
Hallo PHP-ers,

Ik ben bezig met een site, waar ik vervolgens de mail functie moet toepassen.
Meestal werkt deze functie uitermate, alleen nu niet.

Ik heb mijn script op meerdere servers getest, en kwam tot de conclusie dat het script wel op een PHP4 server werkt, alleen niet op een PHP5 server.

Is er in PHP5 iets veranderd aan deze functie(ik betwijfel het) of werkt de server zelf tegen?

hieronder mijn code:

$to = "[email protected]";
$subject = "Hello, this is a Test!";
$content = "Hello, i'm trying to debug a class in PHP, sorry for the spam.";
$header = "From: Me <[email protected]>\r\n";
$header .= "Reply-To: Me <[email protected]>";

$send_test = mail($to, $subject, $content, $header);

var_dump($send_test);
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jordy
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:06:45
 
Baarr

Baarr

18/04/2007 16:12:00
Quote Anchor link
Lijkt me goed wat je daar doet. Die var_dump geeft false terug neem ik aan ?

Als dat zo is denk ik dat mailconfiguratie sendmail/postfix niet goed is.
Of draai je PHP op windhoos ?
 
Jordy

Jordy

18/04/2007 20:31:00
Quote Anchor link
Ja, var_dump returnt false. En ik draai niet op windhoos gelukkig.

Ik heb gekeken naar jou voorstellen, sendmail_from staat op no value, sendmail_path zijn bij beide servers gelijk aan elkaar. postfix kon ik niet vinden.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/04/2007 21:00:00
Quote Anchor link
Draait er wel een mailserver?
 
Baarr

Baarr

18/04/2007 21:03:00
Quote Anchor link
Kun je met SSH op die bak ?

ps aux | grep mail
 
- SanThe -

- SanThe -

18/04/2007 21:08:00
Quote Anchor link
Baarr schreef op 18.04.2007 21:03:
Kun je met SSH op die bak ?

ps aux | grep mail

Dat zal op mijn servers geen resultaten geven. Maar daar draaien wel degelijk mailservers op.
 
Baarr

Baarr

18/04/2007 21:15:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 18.04.2007 21:08:
Baarr schreef op 18.04.2007 21:03:
Kun je met SSH op die bak ?

ps aux | grep mail

Dat zal op mijn servers geen resultaten geven. Maar daar draaien wel degelijk mailservers op.


Hij had het over zijn sendmail configuratie hierboven, dus ik ben in de veronderstelling dat hij wel weet dat hij (in zijn situatie) sendmail nodig heeft om te mailen, en dus waarschijnlijk ook sendmail ervoor wil gebruiken en die moet dan wel gestart zijn. Nu weet ik niet zeker of sendmail altijd met het woord mail voorkomt als je ps | aux doet, maar dat denk ik wel, zo niet dan hoor ik het graag ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Baarr
 
- SanThe -

- SanThe -

18/04/2007 21:28:00
Quote Anchor link
Wat je zegt klopt wel.
 
Jordy

Jordy

18/04/2007 23:48:00
Quote Anchor link
Er draait wel degelijk een mailserver, sendmail_path is geset, en sendmail_from heb ik veranderd via ini_set, geen resultaat.

Ik kan via SSH naar de bak toe.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.