mail functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Teun Hesseling

Teun Hesseling

17/02/2012 16:46:48
Quote Anchor link
Goedenmiddag,

Ik denk dat er al genoeg van deze posts er zijn maar ik kan er zo gauw niet eentje vinden met het juiste antwoord.
het probleem is mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in.
dit staat in mijn ini file

[mail function]
; For Win32 only.
; http://php.net/smtp
SMTP = localhost
; http://php.net/smtp-port
smtp_port = 25

; For Win32 only.
; http://php.net/sendmail-from
sendmail_from = ***********************

naar mijn idee staat dit goed. en zie zo snel ook geen fout in mijn code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
                if(!empty($_POST['bericht'])){
                    $headers = "MIME-Version: 1.0\r\n";
                    $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
                    if(mail("[email protected]", $_POST['subject'], $_POST['bericht'], $headers)){
                        echo 'Bericht is verzonden';
                    }

                    else{
                        echo 'Fout bij versturen van bericht.';
                    }
                }

                else{
                    echo 'Geen bericht ingevuld';
                }

?>


iemand die de fout ziet... ik hoor het graag.

Groetjes
Teun
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:49:00
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/02/2012 16:52:24
Quote Anchor link
Draai je op je 'localhost' ook een SMTP-server?
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

17/02/2012 16:53:24
Quote Anchor link
Ik ben op localhost via Wamp bezig met uittesten. hoe kan ik testen/zien of ik ook SMTP server heb draaien?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

17/02/2012 16:54:50
Quote Anchor link
1. in veel gevallen zal jezelf op je localhost geen mailserver hebben draaien
2. empty is een zinloze functie, cotroleer en valideer op de juiste manier
3. als je wilt mailen dan kan je beter een mail-class implementeren dan zelf het wiel opnieuw te moeten uitvinden
4. als mail true geeft wil het niet zeggen dat het bericht verstuurd is!! en als het false terug geeft dan betekent dat je configuratie niet klopt.

Er zijn velen je voor gegaan dus zoek de toppic's maar af voor een goede oplossing
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/02/2012 17:01:42
Quote Anchor link
Gebruik als je geen SMTP-server hebt draaien de SMTP-server van je provider.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

17/02/2012 17:05:24
Quote Anchor link
in de mail fucntion staat smtp daar moet je dit invullen

[mail function]
; For Win32 only.
; http://php.net/smtp
SMTP = smtp.jouprovider.nl
; http://php.net/smtp-port
smtp_port = 25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/02/2012 17:18:32
Quote Anchor link
en herstart Apache altijd even na een php.ini wijziging.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

17/02/2012 19:23:58
Quote Anchor link
Ik kan je aanbevelen een bestaande mail class te gebruiker, phpmailerclass bijvoorbeeld. http://sourceforge.net/projects/phpmailer/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.