Mail function

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

07/02/2013 15:20:32
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik wil met een registratiescript een mailtje versturen.
Het registratiescript zet alle gegevens in de database, en daarna stuurt het door naar de volgende pagina, waar de gebruiker zijn ingevoerde gegevens kan bekijken, en in dat script wordt ook het mailtje verstuurd.

Als ik nu registreer, doet alles het - alles behalve het mailen. De gegevens worden dus wel in de database gezet.

Ik krijg de volgende error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25,
verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in
B:\xampp\htdocs\registratie2.php on line 18


Ik heb al een aantal dingen gelezen, dat ik een extra mailserver ofzoiets moet installeren, maar ik heb geen flauw ideeh oe dat moet. Kan iemand mij daarbij helpen?
Graag voor zowel windows xp/7 als Ubuntu (waar de server uiteindelijk gaat komen, het is voor een schoolproject)

Script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
session_start();

$to = $_SESSION['emailadres'];
$subject = "Registratie bij MyTube";
$message = (
"Hallo '".$_SESSION['username']."',

Bedankt voor uw registratie bij My Tube.
Uw wachtwoord is: '"
.$_SESSION['pass']."'
Bewaar deze email goed!

Veel kijkplezier op de site!

Groetjes, het Team."
) ;
$from = "[email protected]";
$headers = "From: " . $from;
mail($to,$subject,$message,$headers);

?>


<html>
<head>
<title>My Tube - Registratie</title>
<link rel="icon" type="image/ico" href="images/favicon.ico"> </link>
</head>
<body bgcolor="#DFDFDF">
<center><a href="index.html"><img border="0" src="images/mytube.jpeg" alt="My Tube logo" width="250" height="98"></a></center> <br />
<b>De volgende gegevens zijn aan onze database toegevoegd:</b><br />
<table>
<tr><td width="105">Gebruikersnaam:</td> <td width="150"><?php echo $_SESSION['username']; ?></td></tr>
<tr><td>E-mailadres:</td> <td><?php echo $_SESSION['emailadres']; ?></td></tr>
<tr><td>Geboortedatum:</td> <td><?php echo $_SESSION['dag'];?> - <?php echo $_SESSION['maand']; ?> - <?php echo $_SESSION['jaar']; ?></td></tr>
</table> <br />
Er zal een mailtje naar het opgegeven e-mailadres worden gestuurd, met je wachtwoord erin.

<hr><br />
<b>Als je wilt, kun je hieronder meteen inloggen!<b><br />
<table><form action="inlog.php" method="post">
<tr><td width="114"><style="font-weight;">Gebruikersnaam:</td>
<td width="200"><input type="text" size="30" name="username" value="<?php echo $_SESSION['username']; ?>"></td></tr>
<tr><td><style="font-weight;">Wachtwoord:</td>
<td><input type="password" size="30" name="password"> </td></tr>
<tr><td></td> <td><input type="submit" value="Inloggen!">
</form></td></tr></table>

<hr>
<form action="index.html"><input type="submit" value="Hoofdpagina"></form>
</body>
</html>
Gewijzigd op 07/02/2013 15:23:16 door Kevin Zegikniet
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 12:37:56
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/02/2013 15:22:42
Quote Anchor link
Ik zie al een oplossing in de error staan?
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

07/02/2013 15:23:38
Quote Anchor link
ik niet?
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

07/02/2013 15:33:21
Quote Anchor link
Kevin Zegikniet op 07/02/2013 15:23:38:
ik niet?


Xamp of een windowsversie van de apache, mysql& php heeft kent geen mailserver binen het pakket. Dus mailen gaat je, op deze manier, niet lukken.
Ik zag ook nog iets van een poort 25 staan (toegewezen poort voor smtp), dit is een groter probleem, de meeste providers hebben deze poort afgesloten op spam tegen te gaan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/02/2013 15:42:20
Quote Anchor link
Kevin Zegikniet op 07/02/2013 15:23:38:
ik niet?

Apart:
Quote:
Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25,
verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set()
 
Bernhard Flokstra

Bernhard Flokstra

07/02/2013 16:21:01
Quote Anchor link
Ik zou zeggen installeer een mailserver. http://lmgtfy.com/?q=download+free+windows+mail+server
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/02/2013 16:28:59
Quote Anchor link
Ik zou eerst eens kijken of je provider een SMTP open heeft staan, zo niet, als deze authenticatie nodig hebben, en kan ik beter phpMailer aanraden, dan het gebruik van mail().

Een eigen mailserver zou ik niet aanraden, omdat je met verkeerde instellingen zelf als open-relay kan dienen, waarmee spammers veel plezier van jouw PC kunnen hebben, met mogelijke afsluiting van je internet tot gevolg.
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

07/02/2013 18:47:28
Quote Anchor link
@Yoop
Dat XAMPP geen mailpakket heeft, was ik inderdaad ook al achtergekomen.
Een provider heb ik denkik geen last van, ik ben namelijk zelf de host. maakt dat iets uit?

@Bernhard
Bedankt, ik zal even kijken!

@Aar
Zelfde verhaal over de provider.
Ik zal eens kijken wat phpMailer is, en of ik dat wil gaan gebruiken.
Doet dat open-relay ertoe? ik zit beide keren (thuis en op school) in een beveiligd netwerk, waar ik bij de top van informatici hoor. Enige mensen boven mij zijn mijn leraar en systeembeheer. Ik denk niet dat ik daar bang voor hoef te zijn?
 
- SanThe -

- SanThe -

07/02/2013 19:26:36
Quote Anchor link
Kevin Zegikniet op 07/02/2013 18:47:28:
Doet dat open-relay ertoe?
... waar ik bij de top van informatici hoor. ...


Dan zou je op zijn minst moeten weten wat open relay is.
Het is in ieder geval geliefd bij spammers en spambots.
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

07/02/2013 19:34:57
Quote Anchor link
@Aar, ik heb eens bij dat Phpmailer gekeken via google.
ik krijg bij het uitvoeren een of andere fatal error, kan een file niet vinden.
DUs ik heb het nu al gehad met dat ding.

Ik heb ook iets gevonden wat hMailServer heet.

Toevoeging op 07/02/2013 19:42:40:

@ San The
dat is relatief he?
Na systeembeheer en mijn/onze Informaticaleraar zijn wij - VWO 6 - de hoogsten.
Maar ik heb eens even op wikipedia gekeken, en het schijnt dus te horen bij mailsystemen. Daar houden we ons niet mee bezig, ik denk zelfs dat het niet bij de opdracht hoort.
Maar ik vind het wel een leuk extraatje.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/02/2013 19:44:33
Quote Anchor link
Kevin Zegikniet op 07/02/2013 19:34:57:
@Aar, ik heb eens bij dat Phpmailer gekeken via google.
ik krijg bij het uitvoeren een of andere fatal error, kan een file niet vinden.
DUs ik heb het nu al gehad met dat ding.

Dan ben je niet gemotiveerd? Kan zijn dat er een path fout is.
Verder is dit een duidelijke 'glazenbol-vraag', waar wij niks mee kunnen.

Met enige inzet kan je haast alles bereiken in de programmeerwereld.
Gewijzigd op 07/02/2013 19:45:40 door - Ariën -
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

07/02/2013 19:51:06
Quote Anchor link
Ik heb eens gekeken naar iets wat 'hmailserver' heet, en dat schijnt ook te moeten werken. alleen heb ik daar allerlei info ingevuld maar doet het nog steeds niet.
Ik ga het nu deinstalleren.

Als iemand nog een mailsysteem heeft wat voldoet aan:
- gratis
- gemakkelijk te gebruiken interface
- geen onmogelijke installatie met allemaal rare domeinnamen en weetikveelwat
- niet illegaal is!!

dan mag diegene reageren.
Ik wil alleen maar een mailtje sturen, en daarin kan ik dan wel mijn eigen emailadres zetten, mocht men mij willen terugmailen.
Niks meer.

Toevoeging op 07/02/2013 19:52:01:

- Aar - op 07/02/2013 19:44:33:
Verder is dit een duidelijke 'glazenbol-vraag', waar wij niks mee kunnen.


Ik zei dat het een extraatje is.
En hij kan de scripts zelf wel vinden.
Gewijzigd op 07/02/2013 19:55:19 door Kevin Zegikniet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/02/2013 19:57:31
Quote Anchor link
Tja, met phpMailer kan je vaak wel beveiligde SMTP-servers aanspreken. Eentje die van je provider bijvoorbeeld.
Dat scheelt je een mailserver installeren.
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

07/02/2013 20:05:05
Quote Anchor link
en hoe kom ik erachter waar of wie?
Ik zit bij ziggo aangesloten, kweenie of dat 'm is?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

07/02/2013 20:22:17
Quote Anchor link
Kevin Zegikniet op 07/02/2013 18:47:28:
waar ik bij de top van informatici hoor.

Zie je vooral snel reageren.
Misschien handig/verstandig om eens wat meer tijd te besteden om zelf wat te testen/uit te zoeken.
Swiftmailer/phpmailer werken prima, maar je zult je (even) in de werking moeten verdiepen.
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

07/02/2013 20:28:28
Quote Anchor link
Ik reageer snel omdat ik nu online ben.

Ik herhaal:
Als iemand nog een mailsysteem heeft wat voldoet aan:
- gratis
- gemakkelijk te gebruiken interface
- geen onmogelijke installatie met allemaal rare domeinnamen en weetikveelwat OF een tutorial voor dummies erbij heeft
- niet illegaal is!!

dan mag diegene reageren.
Ik wil alleen maar een mailtje sturen, en daarin kan ik dan wel mijn eigen emailadres zetten, mocht men mij willen terugmailen.
Niks meer.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

07/02/2013 20:31:37
Quote Anchor link
Misschien wat minder snel reageren en eerst even zelf wat (langer) proberen.

Swiftmailer en phpmailer kunnen wat jij wilt.
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

07/02/2013 20:39:48
Quote Anchor link
Sluit dit topic maar.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/02/2013 20:43:01
Quote Anchor link
Kevin Zegikniet op 07/02/2013 20:39:48:
Sluit dit topic maar.


Oké en mogen wij ook iets leren van de oplossing die jij nu gebruikt hebt?
 
- SanThe -

- SanThe -

07/02/2013 20:45:12
Quote Anchor link
Hij geeft het op terwijl de oplossing al is gegeven.
- Aar - op 07/02/2013 15:42:20:
Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25,
verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set()
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

07/02/2013 20:57:07
Quote Anchor link
Een oplossing alleen heb ik niks aan.
Als je me nou eens stap voor stap uitlegt hoe ik dat ga doen?
En dan moet ik er ook meteen een hele mailserver naast installeren, dat wordt me nu echt teveel werk, gezien alles wat ik al heb gedaan - en wat niet werkte!

Dus...

Zoals ik al twee keer heb gezegd:
Als jij iets hebt wat veilig, gratis en makkelijk is; dan hoor ik het graag.

Aangezien dat waarschijnlijk niet gaat gebeuren, kan dit topic dus dicht.
Ik word er nu erg chagerijnig van.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.