Mail instellen (smtp)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Massimo W

Massimo W

21/11/2007 10:09:00
Quote Anchor link
Op mijn webserver(Suse 10.3) zou ik graag in willen stellen dat de mail die met mail() verstuurd wordt, vanuit de exchange server verstuurd wordt.

In de php.ini kan je in win32 wel eea instellen voor smtp en smtp_port, maar dit gaat in linux niet.

Nu had ik geprobeerd om postfix de mail via de exchange te sturen, maar ook dit wil niet werken.

Iemand enig idee hoe dit opgelost kan worden?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 03:21:29
 
- SanThe -

- SanThe -

21/11/2007 10:15:00
Quote Anchor link
Je kan de local mailserver toch alles laten forwarden naar de mailserver die jij wilt.
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

21/11/2007 10:31:00
Quote Anchor link
ja santhe dat klopt maar waarom zou je dit willen ? en waarom over de exchange server?
explain plz. wat wil je er mee gaan doen.
 
Massimo W

Massimo W

21/11/2007 10:43:00
Quote Anchor link
Uitleg:

Ik heb geen zin om het email adres van de gebruikers uit de active directory te halen. De gebruikersnaam in het systeem wat de mail gaat versturen is gelijk aan de active directory. Ik wil dus mail sturen naar de [email protected]. De exchange server kan met deze namen WEL overweg en stuurt de mail naar de juiste gebruiker.

Hoop dat eea iets duidelijker is :)
 
- SanThe -

- SanThe -

21/11/2007 10:43:00
Quote Anchor link
desertme(sander) schreef op 21.11.2007 10:31:
maar waarom zou je dit willen ?

Dat ontgaat mij ook. Ik zou het niet weten.
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

21/11/2007 10:49:00
Quote Anchor link
duidelijker maar waarom over de exchange server snap ik niet.
gooi gewoon een hd in de exchange server er bij en maak daar de mail server van dit werkt stukken makkelijker en je gaat je back-up appart backuppen ipv. mail en bestanden doorelkaar en bijelkaar.
dit zal je dan snel genoeg merken zodra je dit bij elkaar gaat mengen zul je problemen krijgen met back uppen
 
- SanThe -

- SanThe -

21/11/2007 10:52:00
Quote Anchor link
Als de mail niet voor de (linux)server zelf is dan stuurt de mailserver normaal gesproken de mail naar de MX server van een domein. Dus ik zie het probleem niet zo.
 
Massimo W

Massimo W

21/11/2007 11:02:00
Quote Anchor link
Klein voorbeeld:


gebruikersnaam: [email protected]
email: [email protected]

Als er intern een mail verstuurd wordt naar [email protected] dan werkt het wel. Indien ik met mail() in php een mail wil versturen naar [email protected] werkt dit niet.

Indien er een mail met mail() naar [email protected] wordt verstuurd, dan werkt dit wel omdat dit naar de mx server verstuurd wordt.

Om een gebruiker een automatische melding te geven bij een wijziging, wil ik de username van het systeem gebruiken om een mail te sturen naar die gebruiker. Oftwerk mail($username."@domein.lan", "bleh", "bfleh!");

nog iet duidelijker?
 
- SanThe -

- SanThe -

21/11/2007 11:05:00
Quote Anchor link
.....

Edit: Beiden adressen hebben hetzelfde domein: domein.lan
Dus beide mailtjes worden doorgestuurd. En als de een dan wel werkt en de ander niet dan zit dat in die andere server.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

21/11/2007 11:09:00
Quote Anchor link
even hoor je wil toch niet dat mensen van buiten af naar domein@lan sturen dus waarom zou je dit willen veranderen. als je nou gewoon voor henk zijn mailbox
[email protected]
[email protected]

*edit2
nog even duidelijker.
username henk
mail [email protected]
alias-mail [email protected]
eind edit2

laat binnen komen kun je nog zeggen .nl gaat naar inbox en .lan gaat naar inbox lokaal.

probleem opgelost

anders krijg je het geval dat ik naar als buiten staander (buiten je LAN) een mail kan sturen naar [email protected]

*edit
zie santhe alleen is dit wat meer uitgewerk
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door desertme(sander)
 
Massimo W

Massimo W

21/11/2007 11:12:00
Quote Anchor link
Het is niet van buitenaf. Wil alles intern houden indien dat mogelijk is. Maar wellicht is het eenvoudiger om het mailadres uit de AD te halen?
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

21/11/2007 11:16:00
Quote Anchor link
het is iig niet nodig om hier met een php script te gaan werken

als ik jouw was zou ik dan gewoon een mail server (mail HD) planten dan heb je zelfde effect. zorg wel voor dat dit een lokale mail server is anders word je ook gespammed
 
- SanThe -

- SanThe -

21/11/2007 11:17:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 21.11.2007 11:05:
.....

Edit: Beiden adressen hebben hetzelfde domein: domein.lan
Dus beide mailtjes worden doorgestuurd. En als de een dan wel werkt en de ander niet dan zit dat in die andere server.

Dat gebeurt dan toch ook. De mail wordt door de MX (= exchange) afgehandeld.
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

21/11/2007 11:25:00
Quote Anchor link
even een duidelijk punt als je mail acc. niet goed zijn en je gaat over de exchange heen kijk dan als je blieft uit voor een LOOP dan zal je exchange ook down gaan zeker als je hem er direct op legt.
 
- SanThe -

- SanThe -

21/11/2007 11:29:00
Quote Anchor link
desertme(sander) schreef op 21.11.2007 11:25:
even een duidelijk punt als je mail acc. niet goed zijn en je gaat over de exchange heen kijk dan als je blieft uit voor een LOOP dan zal je exchange ook down gaan zeker als je hem er direct op legt.

Tja, het blijft Microsoft.
 
Massimo W

Massimo W

21/11/2007 11:39:00
Quote Anchor link
Ok, ik zal eea nog uit gaan zoeken. Heb het nu "tijdelijk" opgelost door het mail adres op te vragen uit de active directory zodat in iedergeval mijn deadline te halen is.
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

21/11/2007 11:43:00
Quote Anchor link
zolang het tijdelijk moet je het dan maar zo doen
maar als het voor langere tijd is doe het a.u.b. met apparte mail server

interesse vraag voor wat voor een soort bedrijf is want mischien heb je wel een bewaarplicht van zolange tijd.
bedrijf waar ik werk heeft een bewaarplicht van 10 jaar (dan heb ik het over de mail he)
 
- SanThe -

- SanThe -

21/11/2007 11:44:00
Quote Anchor link
Massimo schreef op 21.11.2007 11:39:
Ok, ik zal eea nog uit gaan zoeken. Heb het nu "tijdelijk" opgelost door het mail adres op te vragen uit de active directory zodat in iedergeval mijn deadline te halen is.

En hoe vraag jij dat dan op? Ben ik wel benieuwd naar.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

21/11/2007 11:52:00
Quote Anchor link
Nog even een tip, gebruik geen mail tenzij je zeker goed weet waar je mee bezig bent.
 
Massimo W

Massimo W

21/11/2007 11:56:00
Quote Anchor link
Eerst binden met de domaincontroller (ldap_bind()) voor een check of de gebruikersnaam en wachtwoord correct is. Vervolgens met ldap_search een query opzetten en de resultaten in een array stoppen. Deze dan met wat for lusjes doorlopen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

// query voor het ophalen van attributen van een gebruiker
$this->search = ldap_search($this->connect, "OU=USERS, DC=domein, DC=lan", "(userPrincipalName=".$this->user."@domein.lan)");
    
    
// Result ophalen        
$info = ldap_get_entries($this->connect, $this->search);
        for($i=0; $i<$info["count"]; $i++){
            
            for($k=0; $k<$info[$i]["memberof"]["count"]; $k++){
                
                // Variabele wordt gevuld met mail van ingelogde gebruiker
                if($info[$i]["mail"][$k] != ""){
                    $this->email_user = $info[$i]["mail"][$k];
                }

                
                // Check of de gebruiker in de administrator groep zit (voor beheer rechten in het systeem.)
               if($info[$i]["memberof"][$k] == $this->admin_group){
                    $check = true;  
                             
                }
            }
     }





?>


Beetje duidelijk?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Massimo W
 
Massimo W

Massimo W

21/11/2007 11:59:00
Quote Anchor link
@ jurgen: waarom niet mail?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.