Mail komt niet aan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

17/08/2012 14:56:47
Quote Anchor link
Hallo in een PHP script maak ik gebruik van de mail() functie, er wordt dus een email gestuurd. Ik heb al vaker op deze manier emails gestuurd maar bij dit script komen de mails niet aan.
Ik weet zeker dat mijn host de mail functie ondersteunt en het emailadres waar de email naartoe wordt gestuurd is echt.
Verder vind ik dat als er wel emails gewoon aankomen, dat die er erg lang over doen.
Op internet zijn heel veel problemen en vragen te vinden op het gebied van mailen.
Maar hoe moet het nu correct zodat het altijd aankomt? en dat de emails er niet zo lang over doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 20:49:29
 
- SanThe -

- SanThe -

17/08/2012 14:58:58
Quote Anchor link
http://phpwiki.santhe.nl/index.php/De_juiste_mailheaders

En of een mail snel of niet aankomt is afhankelijk van de servers en verbindingen waar is allemaal langs komt.
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

17/08/2012 15:02:33
Quote Anchor link
Toevallig heb ik terwijl ik het script schreef ook op die pagina gekeken (een van de eerste resultaten van google toevallig)

Maar het grootste probleem is nog steeds dat de boodschap niet aan komt.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/08/2012 15:03:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(mail(...))
{

    echo 'OK';
}

else
{
    echo 'ERROR';
}

?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/08/2012 16:16:53
Quote Anchor link
Ik blijf swiftmailer/phpmailer adviseren ipv de mailfunctie van PHP.
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

18/08/2012 14:38:13
Quote Anchor link
Als ik dit doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(mail(...))
{

    echo 'OK';
}

else
{
    echo 'ERROR';
}

?>

Dan zegt hij gewoon dat alles oke is.
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

18/08/2012 15:53:18
Quote Anchor link
spam map??

Toevoeging op 18/08/2012 15:53:56:

Danny A-noniem op 18/08/2012 15:53:18:
spam map??


als je hotmail of gmail gebruik kijk dan eens online in de spammap....
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

18/08/2012 17:00:15
Quote Anchor link
Nee zelfs niet in de spam map/"junk mail" ongewenste mail.... etc.
De mail komt gewoon niet aan. Maar ik ga eens experimenteren met een ander script waar ik mails mee stuur.


Toevoeging:
Haha ik heb op andere host geprobeert en daar komen de mails gewoon a la minute aan!
De host waar de mails niet aan kwamen zij anders toch echt dat ze de mail() functie ondersteunden...
Gewijzigd op 18/08/2012 17:11:02 door Mark Hogeveen
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

18/08/2012 17:20:29
Quote Anchor link
Welke host?

Klopt jouw gebruik van de mail-functie met hetgeen beschreven in de phpwiki van SanThe? En dan met name de headers?
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

18/08/2012 17:30:55
Quote Anchor link
Jep heb letterlijk headers van die pagina overgenomen, wat wel raar is, is dat het vroeger wel werkte op die host waar het nu niet meer werkte. De host was wel niet zo duur vind ik en ik ga er toch al weg. ik had byethost.
Gewijzigd op 18/08/2012 17:31:10 door Mark Hogeveen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.