Mail met Bijlage versturen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johannes van Broekhuzien

Johannes van Broekhuzien

05/07/2011 08:58:33
Quote Anchor link
Hallo lezers,

Ik heb een mail script dat na het invullen van de gegevens een email verstuurd. Ik wil hier een bijlage aan toevoegen, ik krijg dit alleen niet voor elkaar. Het script werkt verder prima.

Contact.php (word ingeladen in de index)

Vervolg mail.php


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php

$to
      = '[email protected]';
//$to           = '[email protected]';
$subject = 'onderwerp - Website Bericht';
$headers = 'From: '.$_POST["email"].'' . "\r\n" .
    'Reply-To: '.$_POST["email"].'' . "\r\n" .
    'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
$headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
$headers .= "Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1\r\n";
$message =

'Website bericht<br />
Vraag offerte aan<br /><br />

---------------------------------------<br /><br />

Naam: '
.$_POST["naam"].'<br />
Straat en huisnr.: '
.$_POST["straat"].' '.$_POST["huisnummer"].'<br />
Postcode: '
.$_POST["postcode"].'<br />
Woonplaats: '
.$_POST["woonplaats"].'<br />
Email adres: '
.$_POST["email"].'<br />
Telefoonnummer: '
.$_POST["telefoon"].'<br />
zelf ophalen: '
.$_POST["bereikbaar"].'';


    
mail($to, $subject, $message, $headers);
$to2      = $_POST['email'];
$subject2 = 'webadres.nl - Vraag offerte aan';
$headers2 = 'From: '.$to .'' . "\r\n" .
            'Reply-To: '.$to .'' . "\r\n" .
            'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
$headers2 .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
$headers2 .= "Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1\r\n";
$message2 =

    

 
'Geachte heer/mevrouw '.$_POST["naam"].'
<br/><br/> Verhaaltje ....<br/><br/>


Heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op via het onderstaande email adres.<br/><br/>

Groeten van,<br/>
Het team webadres.nl<br/><br/>

<B>[email protected]<br>

---------------------------------------

Naam: '
.$_POST["naam"].'<br/>
Straat en huisnr.: '
.$_POST["straat"].' '.$_POST["huisnummer"].'<br/>
Postcode: '
.$_POST["postcode"].'<br/>
Woonplaats: '
.$_POST["woonplaats"].'<br/>
Email adres: '
.$_POST["email"].'<br/>
Telefoonnummer: '
.$_POST["telefoon"].'<br/>
zelfinstallatie: '
.$_POST["bereikbaar"].'<br/>
'
;

mail($to2, $subject2, $message2, $headers2);

?>
Gewijzigd op 05/07/2011 09:01:02 door Johannes van Broekhuzien
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:01:00
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

05/07/2011 09:04:48
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/07/2011 09:05:20
Quote Anchor link
Waarom gebruik je geen PHP-mailer of Swiftmailer. Dat werkt stukken makkelijker.
 

05/07/2011 09:06:07
Quote Anchor link
- Aar - op 05/07/2011 09:05:20:
Waarom gebruik je geen PHP-mailer of Swiftmailer. Dat werkt stukken makkelijker.


Dit is het antwoord.

Niet met php's mail function doen, das onhandig, slecht, werkt niet goed. Gewoon een alternatief pakken zoals die twee (zijn de beste).
 
Johannes van Broekhuzien

Johannes van Broekhuzien

05/07/2011 09:27:08
Quote Anchor link
Thanks voor het antwoord, kort maar krachtig.
Het is dus te ingewikkeld om in dit script snel een bijlage toe te voegen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/07/2011 09:27:26
Quote Anchor link
En dan is de vraag aan Karl "hoe doen phpMailer en Swift-mailer dan dan"?
Ik denk op dezelfde manier, maar dan netjes verpakt in functies in een class.... ;-)

Johannes van Broekhuzien op 05/07/2011 09:27:08:
Thanks voor het antwoord, kort maar krachtig.
Het is dus te ingewikkeld om in dit script snel een bijlage toe te voegen?

Nou, nee hoor.
De eerste result achter Vincents link geeft al een mooie uitleg en code. Maar ik moet zeggen, met phpMailer heb je dit met één code-regel geregeld.
Gewijzigd op 05/07/2011 09:29:09 door - Ariën -
 

05/07/2011 09:34:19
Quote Anchor link
- Aar - op 05/07/2011 09:27:26:
En dan is de vraag aan Karl "hoe doen phpMailer en Swift-mailer dan dan"?
Ik denk op dezelfde manier, maar dan netjes verpakt in functies in een class.... ;-)
(...)


Dus écht niet.
Als je tegen swiftmailer (phpmailer ben ik niet bekend mee, was vroeger niet veilig) zegt dat je via smtp (wat vrij normaal is) wilt mailen, dan maakt die een stream aan die via smtp de mail verstuurd. Dus niet via php's mail function.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/07/2011 09:43:45
Quote Anchor link
Karl, ik heb het eigenlijk over het toevoegen van de bijlage in een mail.
En ja, dat werkt ook behoorlijk omslachtig vind ik als je dit in mail() gebruikt.
Gewijzigd op 05/07/2011 09:44:12 door - Ariën -
 

05/07/2011 09:46:18
Quote Anchor link
- Aar - op 05/07/2011 09:43:45:
Karl, ik heb het eigenlijk over het toevoegen van de bijlage in een mail.
En ja, dat werkt ook behoorlijk omslachtig vind ik als je dit in mail() gebruikt.



Dan nog is het anders.
 
Johannes van Broekhuzien

Johannes van Broekhuzien

05/07/2011 09:47:52
Quote Anchor link
Namens de amateur hier, nemen jullie ook opdrachten aan ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/07/2011 09:49:02
Quote Anchor link
Daarvoor kan je beter in het vacature-forum terecht en een bericht starten volgens de geldende regelgeving daar.
 
Johannes van Broekhuzien

Johannes van Broekhuzien

05/07/2011 09:51:30
Quote Anchor link
Eerst nog maar eens zelf proberen met phpmailer of swiftmailer.
Welke raden jullie aan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/07/2011 09:53:29
Quote Anchor link
Ikzelf gebruik phpMailer.
 

05/07/2011 09:55:23
Quote Anchor link
Ik gebruik swiftmailer.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

05/07/2011 11:02:14
Quote Anchor link
Ik liever swiftmailer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.