mail script doet raar???

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen ploeg

jeroen ploeg

24/02/2011 23:37:08
Quote Anchor link
Beste php-ers,
Ik ben hier niet thuis in en ben een groentje hier op dit form en in php.
Maar ik heb een probleem.
Mijn mail script doet raar. als ik deze invul die op de server staat die php ondersteund krijg ik codes terug i.p.v. een mooi rijtje letters onder elkaar.

Zie hier:


X-Priority: 3

X-MSMail-Priority: High

X-Mailer: My PHP Mailer

Content-Type: multipart/mixed;
boundary="----=_OuterBoundary_000"



This is a multi-part message in MIME format.


------=_OuterBoundary_000

Content-Type: multipart/alternative;
boundary="----=_InnerBoundery_001"




------=_InnerBoundery_001

Content-Type: text/plain;
charset="iso-8859-1"

Content-Transfer-Encoding: quoted-printable







Untitled Document





Naam:jeroen
Adres:straat
Postcode:0000
Plaats:0000
E-mail:
Stel uw vraag dit is een test










------=_InnerBoundery_001

Content-Type: text/html;
charset="iso-8859-1"

Content-Transfer-Encoding: base64



PCFET0NUWVBFIGh0bWwgUFVCTElDICItLy9XM0MvL0RURCBYSFRNTCAxLjAgVHJhbnNpdGlvbmFs

Ly9FTiIgImh0dHA6Ly93d3cudzMub3JnL1RSL3hodG1sMS9EVEQveGh0bWwxLXRyYW5zaXRpb25h

bC5kdGQiPgo8aHRtbCB4bWxucz0iaHR0cDovL3d3dy53My5vcmcvMTk5OS94aHRtbCI+CjxoZWFk

Pgo8bWV0YSBodHRwLWVxdWl2PSJDb250ZW50LVR5cGUiIGNvbnRlbnQ9InRleHQvaHRtbDsgY2hh

cnNldD1pc28tODg1OS0xIiAvPgo8dGl0bGU+VW50aXRsZWQgRG9jdW1lbnQ8L3RpdGxlPgo8L2hl

YWQ+Cgo8Ym9keT4KCiAgPHRhYmxlPgogICAgPHRyPjx0ZD5OYWFtOjwvdGQ+PHRkPmplcm9lbjwv

dGQ+PC90cj4KICAgIDx0cj48dGQ+QWRyZXM6PC90ZD48dGQ+c3RyYWF0PC90ZD48L3RyPgogICAg

PHRyPjx0ZD5Qb3N0Y29kZTo8L3RkPjx0ZD4wMDAwPC90ZD48L3RyPgogICAgPHRyPjx0ZD5QbGFh

dHM6PC90ZD48dGQ+MDAwMDwvdGQ+PC90cj4KICAgIDx0cj48dGQ+RS1tYWlsOjwvdGQ+PHRkPmpl

cm9lbnZhbmRlcnBAZ21haWwuY29tPC90ZD48L3RyPgogICAgPHRyPjx0ZD5TdGVsIHV3IHZyYWFn

PC90ZD48dGQ+ZGl0IGlzIGVlbiB0ZXN0PC90ZD48L3RyPgogIDwvdGFibGU+Cgo8L2JvZHk+Cjwv

aHRtbD4K







------=_InnerBoundery_001--



------=_OuterBoundary_000--
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:19:40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/02/2011 00:13:57
Quote Anchor link
Jeroen ploeg op 24/02/2011 23:37:08:
Beste php-ers,
Ik ben hier niet thuis in en ben een groentje hier op dit form en in php.
Maar ik heb een probleem.
Mijn mail script doet raar. als ik deze

Welke is 'deze'?
Quote:
invul die op de server staat die php ondersteund krijg ik codes terug

Wat voor codes...
Quote:
i.p.v. een mooi rijtje letters onder elkaar.

Huh, leg uit?
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

25/02/2011 12:34:01
Quote Anchor link
Welke code roep je aan?

Want wat je daar ziet is het mailtje, maar dan zonder dat een mailprogramma het gedecodeerd heeft.

Welke code voer je uit, waardoor je dit resultaat krijgt?
Dat lijkt me cruciaal om uberhaupt een verklaring te kunnen geven voor je probleem.

chups.
 
John D

John D

25/02/2011 14:07:16
Quote Anchor link
Het lijkt er ook op dat je een bijlage mee wilt sturen. Laat eens een (klein) stukje code zien wat naar jou mening niet goed werkt. Betreft het een nieuw script of een bestaand script dat je hebt aangepast en nu niet meer werkt?
 
Jeroen ploeg

jeroen ploeg

28/02/2011 23:08:52
Quote Anchor link
Sorry dat ik niet echt duidelijk ben (was)....
Hieronder wat codes.

mail.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<?php
function SendMail($From,$FromName,$To,$ToName,$ToCC,$ToNameCC,$ToBCC,$ToNameBCC,$Subject,$Text,$Html,$AttmFiles){
$OB="----=_OuterBoundary_000";
$IB="----=_InnerBoundery_001";
$Html=$Html?$Html:preg_replace("/\n/","{br}",$Text)
  or die("neither text nor html part present.");
$Text=$Text?$Text:"Sorry, but you need an html mailer to read this mail.";
$From or die("sender address missing");
$To or die("recipient address missing");
  
$headers ="MIME-Version: 1.0\r\n";
$headers.="From: ".$FromName." <".$From.">\r\n";
$headers.="To: ".$ToName." <".$To.">\r\n";
if ($ToNameCC != ""){
    $headers.="CC: ".$ToNameCC." <".$ToCC.">\r\n";
}

if ($ToNameBCC != ""){
    $headers.="BCC: ".$ToNameBCC." <".$ToBCC.">\r\n";
}


$headers.="Reply-To: ".$FromName." <".$From.">\r\n";
$headers.="X-Priority: 3\r\n";
$headers.="X-MSMail-Priority: High\r\n";
$headers.="X-Mailer: My PHP Mailer\r\n";
$headers.="Content-Type: multipart/mixed;\n\tboundary=\"".$OB."\"\r\n";

//Messages start with text/html alternatives in OB
$Msg ="This is a multi-part message in MIME format.\r\n";
$Msg.="\n--".$OB."\r\n";
$Msg.="Content-Type: multipart/alternative;\n\tboundary=\"".$IB."\"\r\n\r\n";

//plaintext section
$Msg.="\n--".$IB."\r\n";
$Msg.="Content-Type: text/plain;\n\tcharset=\"iso-8859-1\"\r\n";
$Msg.="Content-Transfer-Encoding: quoted-printable\r\n\r\n";
// plaintext goes here
$Msg.=$Text."\r\n\r\n";

// html section
$Msg.="\r\n--".$IB."\r\n";
$Msg.="Content-Type: text/html;\n\tcharset=\"iso-8859-1\"\r\n";
$Msg.="Content-Transfer-Encoding: base64\r\n\r\n";
// html goes here
$Msg.=chunk_split(base64_encode($Html))."\r\n\r\n";

// end of IB
$Msg.="\r\n--".$IB."--\r\n";

// attachments

/*
foreach($AttmFiles as $AttmFile){
    if(!empty($AttmFile)){
        $patharray = explode ("/", $AttmFile);
        $FileName=$patharray[count($patharray)-1];
        $Msg.= "\n--".$OB."\n";
        $Msg.="Content-Type: application/octetstream;\n\tname=\"".$FileName."\"\n";
        $Msg.="Content-Transfer-Encoding: base64\n";
        $Msg.="Content-Disposition: attachment;\n\tfilename=\"".$FileName."\"\n\n";

            if (file_exists($AttmFile)){
                $fd=fopen ($AttmFile, "r");
                $FileContent=fread($fd,filesize($AttmFile));
                fclose ($fd);
                $FileContent=chunk_split(base64_encode($FileContent));
                $Msg.=$FileContent;
                $Msg.="\n\n";
            }
        }
}
*/

//message ends

$Msg.="\r\n--".$OB."--\r\n";
mail($To,$Subject,$Msg,$headers);    
}

?>





index.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
<?php

class sendTheMail {
    var
$postVars;
    var
$redirect;
    var
$tmplPath;
    var
$createdMail;
    var
$createdTxt;
    var
$email;
    var
$bccemail;
    var
$conf;
    var
$name;
    var
$From;
    var
$FromName;
    var
$ToCC;
    var
$ToNameCC;
    var
$ToBCC;
    var
$ToNameBCC;
    var
$Subject;
    var
$AttmFiles;
    



    function
sendTheMail($postedVars){
        $this->postVars = $postedVars;
        $this->redirect = $postedVars['redirect'];
        $this->email = $postedVars['email'];
        $this->name = $postedVars['name'];
        $this->bccemail = $postedVars['bccemail'];
        $this->conf = $postedVars['conf'] . ".php";

        require_once("mail.php");
        require_once($this->conf);

        $this->tmplPath = $tmpl;
        $this->redirect = $redirect;
        $this->From = $From;
        $this->FromName = $FromName;
        $this->ToCC = $ToCC;
        $this->ToNameCC = $ToNameCC;
        $this->ToBCC = $ToBCC;
        $this->ToNameBCC = $ToNameBCC;
        $this->Subject = $Subject;
        $this->AttmFiles = 0;

        $this->createTheMail();

    }

    function
createTheMail(){
        if (!$tmpl = fopen($this->tmplPath,"r")){
            $error = 1;
        }
else {
            $mailContent = fread($tmpl,filesize($this->tmplPath));
            fclose($tmpl);

            for ($i = 0; $i < sizeof($this->postVars); $i++){
                $tempKey = "<##" . key($this->postVars) . "##>";
                $mailContent = eregi_replace($tempKey, $this->postVars[key($this->postVars)], $mailContent);
                next($this->postVars);
            }

            
            $mailContent = preg_replace('/<##([^>]*)##>/i','',$mailContent);
            
            $mailContent;
            
            $this->createdMail = $mailContent;
            $createdTxt = eregi_replace("<br />", "\n", $mailContent);
            $createdTxt = eregi_replace("<br/>", "\n", $createdTxt);
            $createdTxt = eregi_replace("<br>", "\n", $createdTxt);
            $createdTxt = eregi_replace("<BR />", "\n", $createdTxt);
            $createdTxt = eregi_replace("<BR/>", "\n", $createdTxt);
            $createdTxt = eregi_replace("<BR>", "\n", $createdTxt);
            $this->createdTxt = strip_tags($createdTxt);
        }
    }

    function
sendOutMail(){
        SendMail($this->From,$this->FromName,$this->email,$this->name,$this->ToCC,$this->ToNameCC,$this->ToBCC,$this->ToNameBCC,$this->Subject,$this->createdTxt,$this->createdMail,$this->AttmFiles);
//        return $this->createdMail;
        $this->makeRedirect();
    }


    function
makeRedirect(){
        header("Location:".$this->redirect);
    }

}



    $showVars = new sendTheMail($_POST);
    print $showVars->sendOutMail();
?>



config.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
    // Dit is de afzender en het replay adres
    $From = "info@___________.nl";
    $FromName = "een titel";

    // cc
    $ToCC = "";
    $ToNameCC = "";

    // bcc
    $ToBCC = "info@n________.nl";
    $ToNameBCC = "een titel";

    // onderwerp
    $Subject = "Reactie van de site";

    // Dit is het pad naar de pagina waar men komt na het versturen van de mail.
    // Dit kan een relative of een absolute url zijn.

    $redirect = "../bedankt.htm";
    
    // Dit is het pad naar een template voor de email.
    // Dit moet een relative url zijn. Of wel met puntjes "../dir/file"

    $tmpl = "../tmpl/mailLayout.html";

?>



IK hoop dat jullie de fout eruit kunnen helen????

Met vriendelijke groet,

Jeroen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.