Mail script gebruikt verkeerde afzender

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John de Winkel

John de Winkel

05/06/2008 09:48:00
Quote Anchor link
Ik gebruik bij een mailscript de volgende code:

// ********** Send conformation email ************

ini_set('SMTP','post.demon.nl');

// variables
$to = "[email protected]";
$from = "Synoptico <[email protected]>";

$subject=$values["Kandidaatvoornaam"]." ".$values["Kandidaatnummer"];
$message=$values["KandidaatVoortgang"];

//Headers
$headers = "To: $to" . "\r\n";
$headers = "From: $from" . "\r\n";
$headres = "MIME-Version: 1.0" . "\r\n";
$headers = "Content-Type: text/html; charset=\"iso-8859-1" . "\r\n";

// Send the message

mail($to, $subject, $message, $headers);

Nu zou de afzender 'Synoptico' moeten zijn maar dat is niet zo.
De afzender wordt [email protected] (mijn eigen email adres) maar dat heb ik nergens ingesteld.

Wie weet een oplossing?

Alvast bedankt.
(Ik leer altijd een berg van jullie, bedankt)

John
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:26:33
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

05/06/2008 10:04:00
Quote Anchor link
Zet je variable buiten quotes.
 
John de Winkel

John de Winkel

05/06/2008 10:11:00
Quote Anchor link
Gerben Jacobs schreef op 05.06.2008 10:04:
Zet je variable buiten quotes.


Hoi Gerben,

Als je bedoeld: $from = "Synoptico <[email protected]>"; dan heb ik dat geprobeert maar dan geeft ie een melding: "unexpected @"
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

05/06/2008 10:28:00
Quote Anchor link
Gerben bedoelt dit:
$headers = 'To: '.$to . "\r\n";
$headers = 'From: '.$from . "\r\n";
$headres = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers = 'Content-Type: text/html; charset=\"iso-8859-1' . "\r\n";

verder raadt ik het aan om iets als phpmailer te gebruiken, die zorgt voor de juiste headers e.d.
 
John de Winkel

John de Winkel

05/06/2008 11:11:00
Quote Anchor link
Hoi Terence en Gerben,

Ik heb gewoon jouw code geknipt en geplakt maar er veranderd niets.

Het programma dat ik gebruik is phprunner dus ik ga het ook daar even vragen!

Wel weer wat geleerd ondertussen.

Als jullie nog wat te binnen schiet hoor ik dat natuurlijk graag.

Bedankt voor de moeite.

John
 
- SanThe -

- SanThe -

05/06/2008 12:08:00
Quote Anchor link
Je overschrijft steeds $headers.
Gebruik de punt
$headers .= ........
 
John de Winkel

John de Winkel

05/06/2008 12:39:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 05.06.2008 12:08:
Je overschrijft steeds $headers.
Gebruik de punt
$headers .= ........


Ook al geprobeerd, vervelend, ook dat werkt niet.


John
 
- SanThe -

- SanThe -

05/06/2008 12:48:00
Quote Anchor link
Het kan zijn dat de From door de server wordt overschreven. Gebruik dus ook altijd Reply-to in je headers.
 
John de Winkel

John de Winkel

05/06/2008 12:50:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 05.06.2008 12:48:
Het kan zijn dat de From door de server wordt overschreven. Gebruik dus ook altijd Reply-to in je headers.


Oh? Kun je me daar de code van laten zien?
 
- SanThe -

- SanThe -

05/06/2008 12:56:00
Quote Anchor link
Code?
$headers .= 'Reply-to: ' . $from . "\r\n";
 
John de Winkel

John de Winkel

05/06/2008 12:58:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 05.06.2008 12:56:
Code?
$headers .= 'Reply-to: ' . $from . "\r\n";


ghehe bedankt,

Was iets anders aan het doen en dan krijg je dit op mijn leeftijd.

Bedankt ik ga het even proberen.

John
 
- SanThe -

- SanThe -

05/06/2008 13:44:00
Quote Anchor link
John schreef op 05.06.2008 12:58:
.. en dan krijg je dit op mijn leeftijd.

Ach, vergeleken bij mij ben je nog steeds een puber. ;-)
 
John de Winkel

John de Winkel

05/06/2008 13:48:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 05.06.2008 13:44:
John schreef op 05.06.2008 12:58:
.. en dan krijg je dit op mijn leeftijd.

Ach, vergeleken bij mij ben je nog steeds een puber. ;-)


Dan zal ik je vanaf nu dan maar Abraham gaan noemen?
(mag je mij doen aan het einde van dit jaar)

Het werkt overigens niet hoor!

John
 
- SanThe -

- SanThe -

05/06/2008 13:52:00
Quote Anchor link
John schreef op 05.06.2008 13:48:
Dan zal ik je vanaf nu dan maar Abraham gaan noemen?

Ook dat is al weer 6 jaar geleden.

Werkt niet is natuurlijk erg vaag.

De reply-to werkt als men op zo'n mailtje gaat antwoorden. Dan heeft men het juiste adres als het goed is. De from zal je waarschijnlijk niks aan kunnen doen.
 
Crispijn -

Crispijn -

05/06/2008 13:52:00
Quote Anchor link
wanneer je gebruik maakt van de phpmailer ben je veel sneller klaar, en weet je zeker dat je mailtjes overal aankomen... nooit meer het gepiel met juiste headers etc...
 
John de Winkel

John de Winkel

05/06/2008 13:59:00
Quote Anchor link
Crispijn schreef op 05.06.2008 13:52:
wanneer je gebruik maakt van de phpmailer ben je veel sneller klaar, en weet je zeker dat je mailtjes overal aankomen... nooit meer het gepiel met juiste headers etc...


Het probleem is dat ik niet weet of dit kan binnen PHPRunner.
Zal dat eens navragen want dit staat een beetje slordig.

Ding pakt gewoon ergens uit het systeem een emaiadres en gebruikt dit als afzender. Vreems want op de server gebruik ik helemaal geen mail.
 
- SanThe -

- SanThe -

05/06/2008 14:07:00
Quote Anchor link
John schreef op 05.06.2008 13:59:
Ding pakt gewoon ergens uit het systeem een emaiadres en gebruikt dit als afzender. Vreems want op de server gebruik ik helemaal geen mail.

Waarschijnlijk is shoppy jouw account/inlognaam en is zonnet.nl jouw host. En aangezien niet jij mailt maar de server, kan het zijn dat die automatisch dat adres samenstelt uit deze gegevens.
 
John de Winkel

John de Winkel

05/06/2008 18:32:00
Quote Anchor link
Nou ik moet toch het grijze haar weer eens gelijk geven.

De juiste code is:

//Headers
$headers = "To: $to" . "\r\n";
$headers.= "From: $from" . "\r\n";
$headres.= "MIME-Version: 1.0" . "\r\n";
$headers.= "Content-Type: text/html; charset=\"iso-8859-1" . "\r\n";

De puntjes moesten wel gebruikt worden, alleen niet in de eerste 'To:'

Bedankt voo alle hulp.

John
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.