Mail server

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

25/02/2018 20:35:45
Quote Anchor link
Recentelijk hebben wij onze websites verhuisd naar eigen servers. We hebben een paar van die grote lades aangeschaft en de site loopt prima.
In het verleden hadden wij elders meerdere VPSers maar nu dit dus niet meer het geval is werkt ons mail systeem niet meer. Bijvoorbeeld een wachtwoord vergeten mail.
In het verleden hebben email altijd verzonden. denk bijv aan contact formulieren.

Nu ben ik dus tot de conclusie gekomen dat er een mail server moet zijn, maar ik vind geen duidelijke handleiding over hoe er eentje op te zetten is.

Bijvoorbeeld welke software hebben we nodig? Ik heb enkele guides gelezen en gevolgd maar kwam er niet veel wijs uit. Ik ben ook met het programma hrmail aan de slag geweest.

Mijn vraag is: Welke software hebben wij nodig.
Ik heb nog een andere vraag; Is het mogelijk om mails te versturen in php zonder mail server? Bijvoorbeeld door de smtp van gmail te gebruiken?

Ik heb wel eens squirrelmail gezien bij sommige hostingproviders, komt zon email interface dan ook met een mail/smtp server of is dit enkel een mail verzender/ontvanger zoals group office?
Gewijzigd op 25/02/2018 20:36:34 door Jasper Schellekens
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 13:02:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/02/2018 20:56:21
Quote Anchor link
Zo te horen heb je nog weinig ervaring?
Het is niet een kwestie van een mailserver installeren, maar deze ook veilig configureren. Ikzelf gebruik overigens Exim. Maar als je er niks van af weet zou ik het laten uitbesteden voordat je een open-relay bent en je als spamhost fungeert.
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

25/02/2018 21:16:46
Quote Anchor link
- Ariën - op 25/02/2018 20:56:21:
Zo te horen heb je nog weinig ervaring?
Het is niet een kwestie van een mailserver installeren, maar deze ook veilig configureren. Ikzelf gebruik overigens Exim. Maar als je er niks van af weet zou ik het laten uitbesteden voordat je een open-relay bent en je als spamhost fungeert.

Inderdaad weinig ervaring in dit gebied. Ik ben dan ook ontwerper van een game en geen systeem beheerder. Ik ga je advies opvolgen en het uitbesteden. Iets dat je aanraadt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/02/2018 21:18:17
Quote Anchor link
Ikzelf gebruik Exim, en dat zit standaard in DirectAdmin.
Is overigens wel Linux spul ;-)
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

25/02/2018 21:21:00
Quote Anchor link
- Ariën - op 25/02/2018 21:18:17:
Ikzelf gebruik Exim, en dat zit standaard in DirectAdmin.
Is overigens wel Linux spul ;-)


Ik bedoelde meer in de trend van; waar kan ik dit uitbesteden? :P
Ik neem aan dat je iemand inhuren daarmee bedoelde.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/02/2018 21:31:25
Quote Anchor link
Misschien je hostingbedrijf waar je de servers afneemt, of anders moet je even zoeken bij dergelijke gerenommeerde ICT-bedrijven, of even rondneuzen op Webhostingtalk. Mogelijk zou een vacature-topic hier op PHPhulp ook wel helpen.

Maar nog belangrijker: Wie beheert jullie servers nu? Ik hoop toch iemand met verstand van zaken.
Gewijzigd op 25/02/2018 21:32:16 door - Ariën -
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

26/02/2018 00:24:24
Quote Anchor link
Dat wel ja, degene die de servers op heeft gezet is nu een paar weken nonactief.
 
Aad B

Aad B

26/02/2018 10:39:20
Quote Anchor link
Als het alleen om het versturen van mail gaat kan je ook kijken naar SSMTP, een protocol op je servers waarmee email verzonden kan worden. https://wiki.archlinux.org/index.php/SSMTP
In geval van Linux eenvoudig te installeren en niet misbruikbaar als email-relay door spammers en hackers.
Middels scripting verstuur je je email. Vraagt misschien wat kleine aanpassingen als je je mail of phpmailer gebruikt.
Gewijzigd op 26/02/2018 10:40:53 door Aad B
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

26/02/2018 15:09:59
Quote Anchor link
Ik heb nu als oplossing phpmailer gevonden en dat werkt goed.
Alleen laat hij deze link als dit zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
[ url ]

Wat is het probleem? Ik heb even gegoogled, maar vind er niks over.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$mail->addCustomHeader('MIME-Version: 1.0');
$mail->addCustomHeader('Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1');
$mail->AddAddress($postemailESC, $postusernameESC);
$mail->setFrom('***********@********', 'Jasper Schellekens');
$mail->Subject = "Account Activation LARP";
$actlink = '<a href="index.php?p=activateacc&user=$postusernameESC&code=$activationcode">Click here to activate your account</a><p>';
$mail->Body = "Hello $postusernameESC,<br>You are required to activate your account before you can use your account on our website.<br>Your activation code is: $activationcode<br><br>$actlink<br>";
$mail->IsHTML(true);  
Gewijzigd op 26/02/2018 15:10:29 door Jasper Schellekens
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2018 15:11:58
Quote Anchor link
Hoe bedoel je precies?

Je <p> tag klopt niet, deze dient netjes gestart en afgesloten worden.
En variabelen horen uit quotes.
Gewijzigd op 26/02/2018 15:12:42 door - Ariën -
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

26/02/2018 15:16:16
Quote Anchor link
Dank voor de snelle reactie, de mail word weergegeven zoals dit:

Hello chatman,
You are required to activate your account before you can use your account on our website.
Your activation code is: 1419

[index.php?p=activateacc&user=chatman&code=1419]Click here to activate your account

je zei: En variabelen horen uit quotes.
Wat bedoel je hier precies mee?
Gewijzigd op 26/02/2018 15:16:58 door Jasper Schellekens
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2018 15:23:15
Quote Anchor link
Dit bedoel ik met 'variabelen buiten quotes':

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$variabele
= "variabele";
echo "Dit is een string! Met een ".$variabele." die netjes buiten de quote staat, en gescheiden is met een punt.";
?>

Nu werken variabelen eigenlijk wel in een double-quoted string, maar is het alsnog niet netjes om deze in een string te plaatsen. Met een single-quoted string worden alle variabelen die erin staan helemaal niet uitgevoerd, en zal je ze zien zoals je ze typt.

En over je probleem: Ligt het niet aan je e-mailclient die je gebruikt?
Gewijzigd op 26/02/2018 15:24:35 door - Ariën -
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

26/02/2018 15:28:01
Quote Anchor link
Als ik je dan goed begrijp zou ik dit zo moeten doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$mail->addCustomHeader('MIME-Version: 1.0');
$mail->addCustomHeader('Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1');
$mail->AddAddress($postemailESC, $postusernameESC);
$mail->setFrom('***********@********', 'Jasper Schellekens');
$mail->Subject = "Account Activation LARP";
$mail->Body = "Hello $postusernameESC,<br>You are required to activate your account before you can use your account on our website.<br>Your activation code is: $activationcode<br><br><a href='index.php?p=activateacc&user=".$postusernameESC."&code=".$activationcode."'>Click here to activate your account</a><br>";
$mail->IsHTML(true);  


Dit werkt inderdaad maar de URL word nog steeds weergegeven als dit:
[index.php?p=activateacc&user=chatman&code=1419]Click here to activate your account

Het lijkt alsof hij de HTML niet goed pakt? Alsof hij <a href in een [ verandert. Maar <br> werkt wel gewoon.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2018 15:31:30
Quote Anchor link
Haal die addCustomheader()'s er eens uit? Die lijken mij niet nodig.
Met isHTML(true) moet hij prima al in HTML sturen.
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

26/02/2018 15:37:26
Quote Anchor link
- Ariën - op 26/02/2018 15:31:30:
Haal die addCustomheader()'s er eens uit? Die lijken mij niet nodig.
Met isHTML(true) moet hij prima al in HTML sturen.


Die heb ik er juist ingezet omdat het niet werkte.
toen ik googlede. vond ik dat van HTML. Want eerst werkte <br> ook niet. En met IsHTML werkt <br> wel. Toen vond ik dat die link te maken had met de headers maar dit had helaas geen resultaat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2018 15:39:01
Quote Anchor link
In het niet een instelling van je mail-programam die je gebruikt? Heb je al meerdere geprobeerd?
Worden er nog andere bewerkingen op je uitvoer toegepast met bepaalde scriptjes? Of is dit het enige script in de uitvoer?
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

26/02/2018 15:44:34
Quote Anchor link
Ik gebruik de smtp servers van https://www.smtp2go.com/
Zou het aan hun kunnen liggen?

Dit is de gehele code die de mail verstuurd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
require ('/PHPMailer/PHPMailerAutoload.php');
$mail = new PHPMailer();

$mail->IsSMTP(); // telling the class to use SMTP
$mail->Host = "mail.smtp2go.com";
$mail->SMTPAuth = true; // enable SMTP authentication
$mail->SMTPSecure = "tls";
$mail->Port = ****;
$mail->Username = "***";
$mail->Password = "***";
$mail->addCustomHeader('MIME-Version: 1.0');
$mail->addCustomHeader('Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1');
$mail->AddAddress($postemailESC, $postusernameESC);
$mail->setFrom('***', 'Jasper Schellekens');
$mail->Subject = "Account Activation";
$mail->Body = "Hello ".$postusernameESC.",<br>You are required to activate your account before you can use your account on our website.<br>Your activation code is: $activationcode<br><br><a href='index.php?p=activateacc&user=".$postusernameESC."&code=".$activationcode."'>Click here to activate your account</a><br>";
$mail->IsHTML(true);  
$mail->Send();


PHPMailerAutoload.php lijkt me niet nodig om hier te posten want heb daar niet aan gezeten maar als het nodig is post ik hem alsnog.
Gewijzigd op 26/02/2018 15:45:15 door Jasper Schellekens
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2018 15:48:29
Quote Anchor link
Probeer het eens uit in meerdere mailprogramma's. Dan weet je waar je het moet zoeken.
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

26/02/2018 15:56:37
Quote Anchor link
- Ariën - op 26/02/2018 15:48:29:
Probeer het eens uit in meerdere mailprogramma's. Dan weet je waar je het moet zoeken.


Sorry ik begrijp niet wat je bedoelt met mail programma. iets als gmail? of iets als smtp2go?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2018 16:08:30
Quote Anchor link
Het programma waar je je mail in bekijkt.
Outlook, Mozilla Thunderbird, Gmail, Windows Live mail
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

26/02/2018 16:17:51
Quote Anchor link
- Ariën - op 26/02/2018 16:08:30:
Het programma waar je je mail in bekijkt.
Outlook, Mozilla Thunderbird, Gmail, Windows Live mail


Ahh nu begrijp ik waarom er wel eens in een mail staat. plak de link in je browser als de link niet werkt.
Hij werkt nu perfect. Bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.