Mail sturen naar ... (... uit tabel halen)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Ravi van rooijen

Ravi van rooijen

26/03/2013 08:22:22
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een feed, en ik wil mail sturen naar de mail aderessen in de database.
Hoe kan ik dit doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:54:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2013 09:33:54
Quote Anchor link
Om hoeveel adressen gaat het?
 
Bernhard Flokstra

Bernhard Flokstra

26/03/2013 10:55:16
Quote Anchor link
Het eerste dat belangrijk is om te weten is het aantal e-mail adressen waar de mail naar toe zal gaan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/03/2013 11:47:07
Quote Anchor link
- Aar - op 26/03/2013 09:33:54:
Om hoeveel adressen gaat het?


Bernhard Flokstra op 26/03/2013 10:55:16:
Het eerste dat belangrijk is om te weten is het aantal e-mail adressen waar de mail naar toe zal gaan.

@Bernhard: het heeft niet echt veel zin om met andere woorden dezelfde vraag te stellen...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2013 11:53:43
Quote Anchor link
De reden dat we dit vragen is om in te schatten welke manier het beste is. Als het om een klein aantal gaat, tot 5.000 stuks, dan voldoet een while() lus, en een mailclass (phpMailer/Swiftmailer) wel.

Maar als het er veel meer zijn, dan wordt de kans groot dat de server het als spamming zou kunnen zien.
 
Ravi van rooijen

Ravi van rooijen

26/03/2013 15:40:57
Quote Anchor link
Waarschijnlijk onder de 5000
 
Bernhard Flokstra

Bernhard Flokstra

26/03/2013 15:48:43
Quote Anchor link
Dan zou ik eens gaan kijken wat je met phpmailer en/of swiftmailer kunt. Zoals Aar al zei, deze in combinatie met een simpele while-lus is dan voldoende.
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

26/03/2013 15:49:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
$sql = "SELECT * FROM tabel ORDER BY id";

if(!$result = $mysqli->query($sql)):

    trigger_error('Fout in query: '.$mysqli->error);

else:

    if($result->num_rows > 0):
        
        while($data = $result->fetch_assoc()):
        
            mail("".$data['naam']." <".$data['email'].">","onderwerp","bericht","FROM: Jouw Naam <[email protected]>");
        
        endwhile;
    
    endif;

endif;
 
Ravi van rooijen

Ravi van rooijen

26/03/2013 15:50:43
Quote Anchor link
@Joni: Hoe zou ik deze code moeten gebruiken?
 
Bernhard Flokstra

Bernhard Flokstra

26/03/2013 16:04:36
Quote Anchor link
mail() moet je niet willen gebruiken. Je zit dan zelf te klooten met de headers waarbij erg veel mis kan gaan. Gebruik liever phpmailer of soortgeljike classes
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

26/03/2013 16:23:34
Quote Anchor link
Kan je iets met php?

Anders moet je is naar MailChimp kijken.


Toevoeging op 26/03/2013 16:23:38:

Kan je iets met php?

Anders moet je is naar MailChimp kijken.
 
Ravi van rooijen

Ravi van rooijen

26/03/2013 16:27:37
Quote Anchor link
Jahoor, alleen niet al te ingewikkeld, ik ben nog aan het leren in een boek.
Maar wat is PHPmailer, swiftmailer en MailChimp?
 
Eddy E

Eddy E

26/03/2013 16:39:20
Quote Anchor link
Google ze eens.
 
Ravi van rooijen

Ravi van rooijen

26/03/2013 17:53:33
Quote Anchor link
Ik heb mailChimp ge-google't ik ga eens kijken of dat wat is.

Toevoeging op 26/03/2013 18:12:11:

Dat is dus niks.
Next: swiftmailer

Toevoeging op 26/03/2013 18:13:59:

Nee, dat is ook niks
Maar hoe kan ik jou code nou gebruiken Joni?
Volgensmij is het een goede code!
En de headers heb ik al helemaal uitgezocht!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2013 19:03:10
Quote Anchor link
MailChimp is niets meer dan dan een '3rd party' i.p.v. een downloadbaar script.
Wel hebben ze een API dat je alsnog je eigen script aan hun mailsysteem kan implementeren.

Als je dit niet wilt, dan raad ik phpmailer aan.
Gewijzigd op 26/03/2013 19:16:29 door - Ariën -
 
Bernhard Flokstra

Bernhard Flokstra

27/03/2013 09:53:04
Quote Anchor link
@Ravi: Waarom zijn Swiftmailer en Phpmailer niets? Omdat het er te ingewikkeld uit ziet?
 
Ravi van rooijen

Ravi van rooijen

27/03/2013 14:28:43
Quote Anchor link
Waarschijnlijk.
Swiftmailer geef ik nog een kans maar PHPmailer is heel vreemd.

Toevoeging op 27/03/2013 14:32:50:

Hoe moet ik al die bestanden in hemelsnaam gebruiken?
 
Bernhard Flokstra

Bernhard Flokstra

27/03/2013 14:39:22
Quote Anchor link
Heb je de handleiding gelezen? Heb je de examples bekeken? De readme?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/03/2013 15:06:50
Quote Anchor link
Ravi van rooijen op 27/03/2013 14:28:43:
maar PHPmailer is heel vreemd.

Ach, wat is vreemd? Zelf het wiel opnieuw uitvinden is ook niet handig ;-)

Voor PHPmailer heb je, in de meest eenvoudige form, volgens mij maar 1 bestand (class.phpmailer.php) nodig en zul je een aantal variabelen moeten vullen. Maar kijk naar de voorbeelden die gegeven worden, daarin wordt het duidelijk uitgelegd.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/03/2013 15:15:06
Quote Anchor link
Bij PHP mailer kun je uit het menu zo naar examples en zie je letterlijk hoe je het toepast.

http://phpmailer.worxware.com/index.php?pg=examples
 
Bernhard Flokstra

Bernhard Flokstra

27/03/2013 15:22:54
Quote Anchor link
Ik denk dat Ravi geen zin heeft om zelf ook maar een klein beetje uitzoekwerk te doen. Misschien moeten we alles voor hem maar op gaan zetten?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.