Mail sturen per row uit de database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny von Gaal

Danny von Gaal

02/01/2015 14:33:48
Quote Anchor link
Ik ben bezig om een script te maken die van elke rij uit de database mij een mail stuurt. Dus niet een mail met alle hits uit de database maar voor elke hit een aparte mail.

Dit heb ik tot dusver alleen nu stuurt hij alleen de eerste hit uit de database:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
// Connectie naar de database:

$servername = "localhost";
$username = "cert";
$password = "----";
$dbname = "cert";

// Database Query:

$conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname);
$sql = "SELECT commonname, expires FROM certificaten";
$result = $conn->query($sql);

if ($result->num_rows > 0) {
    while($row = $result->fetch_assoc()) {
        $commonname = $row["commonname"];
        $expires = $row["expires"];
    }
}
else {
    die();
}


$mail = "$commonname $expires";

// Mail gegevens:

$to      = '[email protected]';
$subject = 'De volgende certificaten verlopen eerdaags';
$message = $mail;
$headers = 'From: Cert' . "\r\n" .
           'Reply-To: [email protected]' . "\r\n" .
           'X-Mailer: PHP/' . phpversion();

mail($to, $subject, $message, $headers);

?>
Gewijzigd op 02/01/2015 14:35:08 door Danny von Gaal
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:45:57
 
Pipo Clown

Pipo Clown

02/01/2015 14:50:51
Quote Anchor link
Plaats de functieaanroep mail() eventjes binnen de while-lus, ik denk dat het dan beter zal gaan.
 
Ivo P

Ivo P

02/01/2015 14:59:10
Quote Anchor link
oftewel: regel 19 tm 22 verplaatsen naar regel 36
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

05/01/2015 10:47:08
Quote Anchor link
Bedankt dit werkt :D
Ik dacht dit al eerder gedaan te hebben maar schijnbaar niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.