mail systeem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Appz

Appz

01/07/2008 08:05:00
Quote Anchor link
Ik heb een mail systeem gemaakt die niet helemaal goed werkt. Het zou als volgt moeten werken:

1) In het formulier geef ik aan welk html bestand hij moet gerbuiken voor de nieuwsbrief.

2) Met de knop verstuur leest hij dmv een while loop de emailadressen uit en send hij deze naar de leden. Tevens worden de variabelen vervangen om de mail een persoonlijk tintje te gegven

3) Klaar!

Waar gaat het mis? Nou, hij stuurt niet een nieuwe mail naar iedereen, maar plakt er als het ware steeds eenzelfde onder. Dus nr3 op de lijst krijgt 3x dezelfde mail maar dan met de vervangen variablelen van de vorige 2.

Wat zie ik over het hoofd?!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<form target='_self' method='post'>
  <table width="250" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
    <tr>
      <td>naam bestand</td>
      <td><input name="htmlfile" type="text" id="htmlfile" value="mail.html" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>&nbsp;</td>
      <td><input type="submit" name="button" id="button" value="Submit" /></td>
    </tr>
  </table>
</form>
<?php

if (file_exists($_POST['htmlfile'])) {

include "dbconnect.php";

$sql = "SELECT *
        FROM   leden
        WHERE  nieuwsbrief='1'"
;

$result = mysql_query($sql);

$message .= "\n";
            // Hier haal je de volledige HTML bron van je mailtje mee op:
            $message .= @implode("", file($_POST['htmlfile'])) . "\n\n";
            $message .= "\n";
            
            
            

            
        while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
        
            $to = $row['email'];
            
            $from = "nieuwsbrief@****.com";
            $replyto = "info@****.com";
            $subject = "Mail van ****.com";
                  
            $headers = "From: $from  <$replyto>\n";
            $headers .= "MIME-Version: 1.0\n";
            $headers .= "Content-Type: text/html;\n";

// Als je [Voornaam],[Achternaam], ed. in mailtje.php zet
            // kan je deze vervangen door een variabele uit b.v. een database

            $message = str_replace("[Voornaam]", $row['gebruikersnaam'], $message);
            $message = str_replace("[Achternaam]", $achternaamGeadresseerde, $message);
            $message = str_replace("[Email]", $emailGeadresseerde, $message);

            
            mail($to,$subject,$message,$headers);
            echo "bericht verzonden naar: ".$row['gebruikersnaam']."<br>";
            }
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:51:06
 
- wes  -

- wes -

01/07/2008 08:24:00
Quote Anchor link
na je include, zet je dit:

$message = '';
 
- SanThe -

- SanThe -

01/07/2008 08:26:00
Quote Anchor link
Je haalt $message op uit de file. Dat is het origineel. Daar moet je niks aan veranderen. Gebruik in de while() bij het veranderen (str_replace) een nieuwe, andere $varnaam en gebruik die dan weer in het mailtje.

Dus iets van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$mailmessage
= str_replace("[Voornaam]", $row['gebruikersnaam'], $message);
$mailmessage = str_replace("[Achternaam]", $achternaamGeadresseerde, $mailmessage);
$mailmessage = str_replace("[Email]", $emailGeadresseerde, $mailmessage);

mail($to,$subject,$mailmessage,$headers);
?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/07/2008 08:34:00
Quote Anchor link
De functie mail in een while loop gebruiken is niet aan te raden. Veel handiger is het, om de Swift Mailer Class te downloaden en er mee te leren werken.

In jouw geval heb je de batchSend methode nodig.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Appz

Appz

01/07/2008 09:42:00
Quote Anchor link
@jan:
thnx voor de tip, zal er wat tijd insteken. Meestal vind ik die kant en klare scripts te uitgebreid en daardoor hun doel voorbijschieten, maar zal het een kans geven :-)

@wes:
Simpel maar doeltreffend. $message voor het einde van de loop leegmaken. Dat bedoelde je toch? Ga meteen testen!

@santhe
Hmm.. sterk punt.. ik zal het aanpassen
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

01/07/2008 09:47:00
Quote Anchor link
Swiftmailer is helemaal niet uitgebreid, Swiftmailer heeft gewoon meerdere doeleinden. Je kunt met Swiftmailer zo'n mailtje veel veiliger en makkelijker verzenden doordat je niet meer aan headers hoeft te denken. Bekijk de voorbeelden op de website eens, als je het eenmaal doorhebt is het zo gepiept en het werkt bijna altijd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.