mail versturen via xampp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »
Martijn Horst

Martijn Horst

28/10/2018 22:21:11
Quote Anchor link
Het lukt me maar niet om de mail() functie van php te laten werken. De website waar ik nu aan werk draait lokaal op xampp. Voor die website ben ik een login systeem aan het bouwen en wil een activeringsmail laten versturen via de website. Dat laatste lukt dus niet.

Kan iemand me vertellen wat ik moet doen om het te laten werken?

Martijn
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:56:22
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/10/2018 22:55:16
Quote Anchor link
Allereerst is het misschien wel handig om te weten waarom dit niet werkt. De reden is simpel: het enige wat de mail() functie van PHP doet is een verzoek doorsturen aan een proces dat kan mailen. Dit is doorgaans een mailserver. Op desktop computers en laptops zijn zelden tot nooit mailservers actief. Vergelijk het met het op de post doen van een brief (het aanroepen van mail()) terwijl de brievenbus nooit geleegd wordt (mailserver die het verder afhandelen en doorsturen faciliteert). Oftewel: PHP mailt zelf niets / kan het mailen niet zelf afhandelen. PHP geeft de mail door aan een proces wat dit wel kan.

Je kunt dit o.a. oplossen door:
1. de SMTP-server van XAMPP in te stellen op die van jouw ISP
2. te communiceren met een andere mailserver zoals die van GMail, waarbij je bijvoorbeeld gebruik maakt van een library als PHPMailer

Hierbij lijkt het mij wel heel verstandig om een soort van test modus in te programmeren, zodat bijvoorbeeld alle mail naar een test e-mailadres gaat. Het komt namelijk geregeld voor dat mensen een snapshot van een live database terughalen en dan een mailtest uitvoeren waarbij bestaande e-mailadressen van klanten en zakelijke contacten per ongeluk worden gebruikt... Oeps. Dat staat nogal onprofessioneel, dus zorg dat is voorzien in zo'n test modus in het ontwerp van je mailfunctionaliteit.

Programmeer hiertoe bijvoorbeeld een wrapper(functie) die intern bepaalt -bijvoorbeeld op grond van configuratievariabelen- wat er precies met de mail moet gebeuren. Zorg vervolgens dat alle mail-aanroepen via deze wrapper plaatsvinden, zodat al het mailverkeer vanuit je applicatie door hetzelfde poortje gaat.
Gewijzigd op 29/10/2018 17:02:04 door Thomas van den Heuvel
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

29/10/2018 15:55:25
Quote Anchor link
De eerste ingeving bij dit het verhaal: staan poort 25 & 26 open? Dit omdat er iets van een xampp staat, is een niet - standaard hosting opzet. Sommige providers hebben/houden deez poorten standaard gesloten wegens spam.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

29/10/2018 21:33:35
Quote Anchor link
Waarom zou je poort 26 open zetten? Die poort wordt niet voor mail gebruikt. Maar zelfs dan nog, om mail te versturen hoef je zelf niets open te zetten. Afhankelijk van je ISP is 25 naar buiten gesloten though.
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

29/10/2018 21:57:30
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 29/10/2018 21:33:35:
Waarom zou je poort 26 open zetten? Die poort wordt niet voor mail gebruikt. Maar zelfs dan nog, om mail te versturen hoef je zelf niets open te zetten. Afhankelijk van je ISP is 25 naar buiten gesloten though.


Poort 25 is standaard verzenden & poort 26 ontvangen van mail onder het smtp-protocol, als 25 geblokkeerd is heeft het geen nut om op poort 26 op een reactie van voorafgaande te wachten, toch?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

29/10/2018 21:59:14
Quote Anchor link
Waar haal je het vandaan? Er is de MTA poort, dit is 25, bedoeld voor verzenden EN ontvangen tussen verschillende MTA's. Er is een submission poort die bedoeld is om mail naartoe te gooien. Dat is poort 587. Geen andere poorten, nergens.
Gewijzigd op 29/10/2018 22:00:15 door Ben van Velzen
 
Martijn Horst

Martijn Horst

29/10/2018 22:00:35
Quote Anchor link
Oke, ik weet nu wat meer. Mercury mailserver heb ik vervangen door hMailServer. Ik heb in hMailServer een diagnostics uitgevoerd en hiervan heb ik een screenprint van gemaakt;

https://drive.google.com/open?id=1jy4M6Be7HUxjhYpgE55qpbY3bdz0BocN

Er is een probleem met de MX record volgens de diagnostics.

Ik heb hier nog niet zo veel kaas van gegeten maar kan het zijn dat ik die MX record mis en daardoor die mail () functie niet werkt?

Martijn
Gewijzigd op 29/10/2018 22:02:30 door Martijn Horst
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/10/2018 22:08:43
Quote Anchor link
Uhh, je kunt niet zomaar een eigen postkantoor (mailserver) beginnen. En zelfs al doe je dat op deze manier, dan moet deze in verbinding staan met andere postkantoren, anders kun je alleen maar lokaal mail naar jezelf sturen. Want niemand anders kent (noch vertrouwt) jouw persoonlijke postkantoor.

Het lijkt mij een stuk makkelijker dat je -als je lokaal een XAMPP servertje hebt draaien- tot op zekere hoogte het een en ander simuleert, waarbij je gebruik maakt van bestaande (online) mailservers. Dit staat ook het dichtste bij de praktijk, omdat je daadwerkelijk via het internet mail verstuurt.

Houd het gewoon simpel. De simpelste manier is gewoon de SMTP-server van je provider instellen. Raadpleeg een FAQ van je provider hoe je deze voor een mailprogramma in zou moeten stellen. Dit doe je dan in je XAMPP configuratie. Herstarten. Klaar. Simpel.

EDIT: ik denk ook niet dat het uitmaakt dat de MX-records niet werken, als je dit toch alleen maar lokaal gebruikt. Kijk anders eens hoe je die mailserver enkel voor lokaal gebruik instelt. Al lijkt mij dat nog steeds een hoop extra werk met weinig extra meerwaarde.
Gewijzigd op 29/10/2018 22:13:22 door Thomas van den Heuvel
 
Martijn Horst

Martijn Horst

29/10/2018 22:22:40
Quote Anchor link
Dat is ook de bedoeling, mail naar me zelf sturen :-) en puur om die account die is aangemaakt te kunnen activeren en andere mail activiteiten. Het heeft namelijk niet zo veel zin om een mail te versturen via internet als ik toch alleen de website lokaal heb draaien en hier ook lokaal mail kan ontvangen.
Gewijzigd op 29/10/2018 22:24:30 door Martijn Horst
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/10/2018 22:25:44
Quote Anchor link
Maar het is wel natuurgetrouwer (gaat uiteindelijk toch over het internet), eenvoudiger (geen extra applicaties nodig) en geeft mogelijk ook extra informatie qua mailopbouw (spamindex) aan de ontvangende kant.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/10/2018 22:28:12
Quote Anchor link
Ik zou gaan voor optie 2 van Thomas. Hier vindt je de bestanden. https://github.com/PHPMailer/PHPMailer en Als je composer gebruikt kun je het gewoon installeren met composer require phpmailer/phpmailer

Gebruik al jaren de smtp server van mijn internetprovider. Werkt als een trein.
 
Martijn Horst

Martijn Horst

29/10/2018 22:39:34
Quote Anchor link
Oke bedankt voor de hulp. Stel dat ik de 'website' nu online heb staan bij een webhoster + domeinnaam kan ik dan de problemen die ik nu heb ook online verwachten? Ik bedoel dat dan die php mail functie of die PHPmailer ook niet werkt? Helaas kan ik dit nog niet testen omdat ik nog geen hosting heb.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/10/2018 22:56:17
Quote Anchor link
Het is net andersom als dat je nu denkt. Met PHPMailer kun je zowel de interne PHP mail functie gebruiken als een SMTP server. Het is slechts even de instellingen aanpassen. Te meer omdat er steeds meer providers zijn die de interne PHP mail functie uitschakelen is het direct toepassen van een library als PHPMailer of Swiftmailer een goed idee.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/10/2018 22:23:10
Quote Anchor link
Ik zie niet vaak dat providers mail() uitschakelen. En sowieso is dat een slecht punt van ze.
Ze moeten de afhandeling gewoon goed aanpakken.
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

01/11/2018 16:04:33
Quote Anchor link
Yoop Overmaat op 29/10/2018 21:57:30:
Ben van Velzen op 29/10/2018 21:33:35:
Waarom zou je poort 26 open zetten? Die poort wordt niet voor mail gebruikt. Maar zelfs dan nog, om mail te versturen hoef je zelf niets open te zetten. Afhankelijk van je ISP is 25 naar buiten gesloten though.


Poort 25 is standaard verzenden & poort 26 ontvangen van mail onder het smtp-protocol, als 25 geblokkeerd is heeft het geen nut om op poort 26 op een reactie van voorafgaande te wachten, toch?


Correct, ik was abuis.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.