Mail werkt opeens niet meer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »
Donald Boers

Donald Boers

24/02/2015 10:38:27
Quote Anchor link
Ik gebruik de volgende method voor het verzenden van mail:

public function mailAction()
{
$ontvangers = array(
"[email protected]",
"[email protected]"
);

$email_to = implode(',', $ontvangers);
$naam = filter_input(INPUT_POST, 'naam', FILTER_SANITIZE_STRING);
$email = filter_input(INPUT_POST, 'email', FILTER_SANITIZE_EMAIL);
$onderwerp = filter_input(INPUT_POST, 'onderwerp', FILTER_SANITIZE_STRING);
$bericht = filter_input(INPUT_POST, 'bericht', FILTER_SANITIZE_STRING);

$headers = 'From:' . $naam . "\r\n" .
'Reply-To:' . $email . "\r\n" .
'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" .
'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n" .
'X-Mailer: PHP/' . phpversion();

$html_bericht = new View('leden/contact_email.php', compact('naam', 'email', 'onderwerp', 'bericht'));

mail($email_to, $onderwerp, $html_bericht->render(), $headers);

$contact_success = new View('leden/contact_success.php', compact('naam', 'email'));
echo $contact_success->render();
}

De method op zicht werkt goed want nadat ik het form heb gesubmit treedt $contact_success in werking, alleen de mail wordt nit verzonden. Ik heb inmiddels al 5 verschillende email adressen geprobeerd maar overal zonder succes.

Zie ik wellicht iets over het hoofd?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 21:37:12
 
Bart V B

Bart V B

24/02/2015 10:46:56
Quote Anchor link
Je titel omschrijft een ander probleem dan wat je vraag is. :)
Het werkt "opeens" niet meer? Of heeft eigenlijk nooit gewerkt.

Als ik je code ontleed dan is het nu gewoon regeltje voor regeltje vooruit denderen:

Je doet mail() en vervolgens naar de succes pagina versturen.
Beter zou zijn als je eerst er een if statement omheen maakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

$mail
= mail($email_to, $onderwerp, $html_bericht->render(), $headers);
if(!$mail)
{

   echo 'er ging iets mis met verzenden';
}

else
{
   $contact_success = new View('leden/contact_success.php', compact('naam', 'email'));
   echo $contact_success->render();
}

?>

Dan is nog even de vraag waarom het niet werkt.
Dat kan een legio aan dingen zijn. Je verteld niet of je het lokaal zend, of via hosting.
Staat je hosting/lokaal het wel toe om mails via mail() te verzenden?
Heb je ook een eenvoudige code geprobeerd en werkte het toen wel?
Gewijzigd op 24/02/2015 10:48:39 door Bart V B
 
Donald Boers

Donald Boers

24/02/2015 11:51:31
Quote Anchor link
Bart V B op 24/02/2015 10:46:56:
Je titel omschrijft een ander probleem dan wat je vraag is. :)
Het werkt "opeens" niet meer? Of heeft eigenlijk nooit gewerkt.

Als ik je code ontleed dan is het nu gewoon regeltje voor regeltje vooruit denderen:

Je doet mail() en vervolgens naar de succes pagina versturen.
Beter zou zijn als je eerst er een if statement omheen maakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

$mail
= mail($email_to, $onderwerp, $html_bericht->render(), $headers);
if(!$mail)
{

   echo 'er ging iets mis met verzenden';
}

else
{
   $contact_success = new View('leden/contact_success.php', compact('naam', 'email'));
   echo $contact_success->render();
}

?>

Dan is nog even de vraag waarom het niet werkt.
Dat kan een legio aan dingen zijn. Je verteld niet of je het lokaal zend, of via hosting.
Staat je hosting/lokaal het wel toe om mails via mail() te verzenden?
Heb je ook een eenvoudige code geprobeerd en werkte het toen wel?

Hoi Bart. Sorry voor de onduidelijkheid. De method in kwestie heeft altijd gewerkt, zowel lokaal als op de server.

Je hebt inderdaad gelijk dat ik die check in had moeten bouwen, en dat heb ik inmiddels dus gedaan.

if (!$verzenden){
$contact_error = new View('leden/contact_error.php', compact('naam', 'email'));
echo $contact_error->render();
}else{
$contact_success = new View('leden/contact_success.php', compact('naam', 'email'));
echo $contact_success->render();
}

En het werkt nu prima, thanks for the input

Zoals je ziet heb ik voor te error ook meteen maar een template gemaakt.
 
Bart V B

Bart V B

24/02/2015 11:54:47
Quote Anchor link
Geen probleem.
Maar komen de mails nu ook aan?
Want dat was het eigenlijke probleem.
 
Donald Boers

Donald Boers

24/02/2015 12:00:38
Quote Anchor link
Bart V B op 24/02/2015 11:54:47:
Geen probleem.
Maar komen de mails nu ook aan?
Want dat was het eigenlijke probleem.

Goede vraag Bart. Lokaal werkt het nu prima :) maar op de Server dus niet :( Zie jij nog iets vreemds dat dit zou kunnen veroorzaken?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/02/2015 13:23:11
Quote Anchor link
Als je van mail() true terugkrijgt kun je vanuit PHP verder niet zoveel meer doen. Het e-mailbericht zit dan al in de postbus, klaar om verzonden te worden.

Misschien wordt je mail in een wachtrij geplaatst, en wordt deze wachtrij niet leeggehaald (de postbus wordt nooit geleegd). Informeer bij de partij die je website host of je mail queue wel wordt uitgelezen.
 
Donald Boers

Donald Boers

24/02/2015 13:48:00
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 24/02/2015 13:23:11:
Als je van mail() true terugkrijgt kun je vanuit PHP verder niet zoveel meer doen. Het e-mailbericht zit dan al in de postbus, klaar om verzonden te worden.

Misschien wordt je mail in een wachtrij geplaatst, en wordt deze wachtrij niet leeggehaald (de postbus wordt nooit geleegd). Informeer bij de partij die je website host of je mail queue wel wordt uitgelezen.

Hoi Thomas. Bedank voor je reactie. Daar had je dus helemaal gelijk in. Heb het bedrijf inmiddels gebeld en het een en ander is opgelost
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.