Mail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »
Jasper DS

Jasper DS

20/06/2010 13:54:21
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb een mailsysteem gemaakt op mijn site (alles werkt goed)
Maar nu wil ik in de inbox de berichten niet allemaal onder elkaar weergeven maar enkel de naam en het onderwerp. Als je daardan op klikt opent het volledige berichtje.
Iemand een idee hoe ik daar best aan begin?
Ik dacht dus eerst gewoon het onderwerp en de naam op te roepen en dat dan in een link te steken als je daardan op klikt alles weergeven door de where te gebruiken (where naam="naam" and onderwerp="onderwerp")

Hoe begin ik daaraan?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 00:33:04
 
Erik Kraijenoord

Erik Kraijenoord

20/06/2010 13:59:47
Quote Anchor link
Ik zou dit op id-nummer doen:

http://www.domein.nl/bericht/id/48.html

http://www.domein.nl/bericht.php?id=48

Als je daar dan op klikt het volledige bericht weergeven.


Dan krijg je iets als:

FROM berichten WHERE id =
Gewijzigd op 20/06/2010 14:02:24 door Erik Kraijenoord
 
Jasper DS

Jasper DS

20/06/2010 15:24:26
Quote Anchor link
hoe zet ik die link?
 
Wim E

Wim E

20/06/2010 16:31:57
Quote Anchor link
Gebruik auto-increment in MySQL.
Daarop zeg je bij het uitlezen van je berichten in de foreach loop dus.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach($row as $fetchRows) {
  //Doe er iets voor wat je wilt...
  echo "<a href='http://www.domein.nl/bericht/id/" . $row["id"] . ".html'>" . $row["onderwerp"] . "</a>";
}

?>
Gewijzigd op 20/06/2010 16:32:19 door Wim E
 
Jasper DS

Jasper DS

20/06/2010 16:38:10
Quote Anchor link
zo lees ik nu mijn tabel uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
echo "berichten:";
$query = "SELECT * FROM `internemail` where voor='".$_SESSION['gebruiker']."'";
//query is aangemaakt
$sql = mysql_query($query) or die ( mysql_error( ) );
//query is uitgevoerd
echo"<table border=1>";
while($record = mysql_fetch_object($sql)){
echo"<tr><td>Van:</td><td>".$record->van."</td></tr>
<tr><td>Onderwerp:</td><td>"
.$record->onderwerp."</td></tr>
<tr><td>Bericht:</td><td>"
.$record->bericht."</td></tr>";
}

echo"</table>";
?>


hoe zet ik dat er dan in?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

20/06/2010 16:44:11
Quote Anchor link
1. backticks horen niet thuis in SQL
2. SQL Injectie ligt op de loer
3. _fetch_object heeft geen toegevoegde waarde dus gebruik de meest geoptimaliseerde fetch: _fetch_assoc
4. quote je string met enkele quotes
5. codeer overzichtelijk
6. or die() is iets wat je absoluut niet in je code moet toepassen, pas fatsoenlijke foutafhandeling toe
7. je html is ook niet valid -> attribuutwaarden dien je ook te quoten en bij voorkeur met ""

"hoe zet ik dat er dan in?"
-> een zeer onzinnige vraag, jet hebt het zelf nog geen eens geprobeerd
 
Wim E

Wim E

20/06/2010 16:45:39
Quote Anchor link
Dus moet je even kijken wat je als link wil hebben (of apparte knop)
en deze de bovenstaande link meegeven, alleen dan met $record->id ipv $row["id"]
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 16:46:58
Quote Anchor link
Jasper, je mag zelf natuurlijk ook wel wat proberen. Wim geeft je een voorzetje van hoe je de link kunt opbouwen, dat kun je zelf verder uitbreiden.

Het komt erop neer dat je bijvoorbeeld het onderwerp een link moet maken (met behulp van <a href="...">) en in de url van die link het id van het betreffende bericht op moet nemen. Hoe je url er verder uit komt te zien, hangt er helemaal vanaf hoe jouw applicatie in elkaar zit. Maar je zult in ieder geval moeten verwijzen naar de pagina waar je het bericht gaat tonen.

Edit:
Hmm, spuit 11 :-)
Gewijzigd op 20/06/2010 16:48:06 door Joren de Wit
 
Jasper DS

Jasper DS

20/06/2010 17:22:57
Quote Anchor link
dit topic is toch bedoeld voor BEGINNENDE phpers ik ben helemaal nog niet lang bezig.
maar ik zal is een tut zoeken voor foreach loops want dat snap ik niet zo.

EDIT: als ik die foreach loop dus aanpas moet ik zo iets maken:

foreach($record as $fetchRows) {
echo "<a href='http://www.members.multimania.nl/jappe9/inbox/id/" . $row["id"] . ".html'>" . $row["onderwerp"] . "</a>";
}

$record is mijn sql mijn link word dan http://www.members.multimania.nl/jappe9/inbox/id/ en wat is $fetchrows, dat kan ik niet goed vinden
Gewijzigd op 20/06/2010 17:32:09 door Jasper DS
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 18:42:31
Quote Anchor link
Jasper jasper op 20/06/2010 17:22:57:
dit topic is toch bedoeld voor BEGINNENDE phpers ik ben helemaal nog niet lang bezig.

Dat is het zeker. Maar dat betekent nog niet dat we alles maar voor moeten kauwen en dat je zelf niets uit hoeft te zoeken of te proberen.

PHP Beginnershandleiding

Lees als beginner deze handleiding eens door. Daarin vind je de basis van PHP en bijvoorbeeld dus ook hoe een foreach loop werkt...
 
Jasper DS

Jasper DS

20/06/2010 19:06:29
Quote Anchor link
de echte basis ken ik al ook hoe je die foreach loop gebruikt maar niet hoe ik dit combineer met mijn sql

edit: zijn jullie zeker dat die foreach loop de beste manier is? Het lijkt mij zo raar om het zo te doen ik kan het niet vinden.
Gewijzigd op 20/06/2010 19:23:42 door Jasper DS
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 20:17:56
Quote Anchor link
Een foreach loop gebruik je om een array uit te lezen. Als de resultaten van je query nog niet in een array staan, maar bijvoorbeeld in een resultaatset die nog gefetcht moet worden, is dat dus niet de beste manier. Dan kun je beter een while loop gebruiken waarin je een mysql_fetch_* functie aanroept...

Het kan prima met de code zoals jij die oorspronkelijk had, je zult nu alleen nog de link moeten echoën binnen je while loop. En zoals gezegd moet je zorgen dat je in de url van die link het id van het betreffende bericht stopt.
 
Jasper DS

Jasper DS

20/06/2010 20:29:03
Quote Anchor link
mijn array is $result zoals je kan zien in mijn vorig bericht maar ik loop vast aan die url bestaat die al of maak ik die?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 20:49:52
Quote Anchor link
Een array $result? Dan heb je dus de resultaten uit je database al gefetcht en in een array gestopt? Prima, dan kun je een foreach loop gebruiken.

En wat betreft die url, die moet jij natuurlijk zelf maken. Je zult moeten verwijzen naar de pagina waarmee het bericht weergegeven wordt en het id als GET variabele meegeven. Dus iets als 'bericht.php?id=1' bijvoorbeeld. Er vanuit gaande dat $result een array is waar alle opgehaalde records in zitten zou dat dan zoiets worden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach($result as $record) {
  echo '<a href="bericht.php?id='.$record['id'].'">Link</a>';
}

?>


En neem dit nu niet letterlijk over, maar kijk wat het doet en kijk of het toepasbaar is in jouw situatie...
 
Jasper DS

Jasper DS

21/06/2010 16:48:32
Quote Anchor link
ik heb het anders gedaan:

code INBOX:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
echo "berichten:";
$query = "SELECT * FROM internemail where voor='".$_SESSION['gebruiker']."'";
//query is aangemaakt
$sql = mysql_query($query) or die ( mysql_error( ) );
//query is uitgevoerd
echo"<table border=1>";
while($record = mysql_fetch_array($sql) and $result = mysql_fetch_object($sql)){
$link = '<a href="bericht.php">'.$record['onderwerp'] .'</a>';  
echo "<tr><td>".$result->van."</td><td>".$link."</td></tr>";
}

echo"</table>";
?>


Code BERICHT:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
sprintf('SELECT * FROM internemail WHERE id=%d AND (voor="%2$s" OR van="%2$s")', $id, mysql_real_escape_string($_SESSION['gebruiker']));
?>


wat is er nu nog fout:
- er word maar 1 bericht weergeven in inbox en niet allemaal.
- Als ik op onderwerp klik opent bericht maar alleen lay-out, menu etc. opent maar niet het menu

Vragen:
met wat voor iets zorg ik dat bericht opent op pagina bericht en hoe weergeef ik alle berichten onder elkaar in inbox.
Gewijzigd op 21/06/2010 21:50:56 door Jasper DS
 
Jasper DS

Jasper DS

22/06/2010 20:57:06
Quote Anchor link
Het is gelukt! bedankt iedereen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.