mails versturen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »
Nick Vledder

Nick Vledder

02/12/2017 19:37:53
Quote Anchor link
Er is al het nodige over geschreven op dit forum, maar tijdens mijn zoektocht kwam ik hierover nog niets tegen. Ik verstuur periodiek e-mails met een unieke url. Ik gebruik hiervoor Swift Mailer, een prima bibliotheek (imho). Zelf ben ik niet zo blij met de mogelijkheden van 'text/plain' waar het gaat om het tonen van de URL. Dan biedt 'text/html' meer mogelijkheden. 'Best practice' is wellicht om op beide manieren in één bericht te sturen (dat kan met Swift Mailer) en het mailprogramma van de ontvanger (bijv Outlook, Gmail, tc.) de afhandeling te laten doen. Hoe zorg ik ervoor dat de URL in 'text/plain' ook netjes zichtbaar wordt in het email-bericht? Wat zijn jullie ervaringen?
Gewijzigd op 02/12/2017 20:23:03 door Nick Vledder
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:31:38
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

02/12/2017 21:30:20
Quote Anchor link
In een text/plain mail zul je de URL gewoon moeten noemen in de body. De enige manier om die URL netjes te krijgen is door deze netjes te maken met rewrites.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

02/12/2017 22:25:34
Quote Anchor link
Zelf gebruik ik het volgende om van een "html" mail een "plain" versie te maken (even geknipt uit een iets grotere mailwrapper class, dus dat moet je d'r even bij verzinnen):

//zonder code tags, want die braken allemaal over de regex ...
public $markup = ['b' => '*','i' => '/','u' => '_'];

public static function stripQuotes($str,$quotes = ["'",'"']){
return in_array($quote = substr($str,0,1),$quotes) && (substr($str,-1) == $quote) ? substr($str,1,-1) : $str;
}

public function stripTags($body){
foreach($this->markup as $tag => $char) $body = preg_replace("/(<$tag.*?>|<\\/$tag>)/",$char,$body);
if(preg_match_all('/<a.*?href\s*=\s*([^\s>]+).*?>(.*?)<\\/a>/',$body,$matches,PREG_SET_ORDER))
foreach($matches as list($full,$link,$descr)){
$link = self::stripQuotes($link);
$body = str_replace($full,$descr . ($link == $descr ? '' : " ($link)"),$body);
}
return strip_tags($body);
}


Bij een link (<a href=[link]>[descr]</a>) wordt de [link] dan dus tussen haakjes achter de [descr] gezet (indien niet gelijk aan elkaar).

Tevens worden <b>, <i>, en <u> omgezet naar resp. *...*, /.../. en _..._. Daarna trekt een strip_tags() alle overige markup d'r uit.

Met SwiftMailer wordt het dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
    $message = new \Swift_Message();
    //...
    $message->setTo($to);
    if($subject) $message->setSubject($subject);
    if($body){
      if($html) $message->setBody($body,'text/html')->addPart($this->stripTags($body),'text/plain');
      else $message->setBody($body);
    }
    return $message;
Gewijzigd op 02/12/2017 22:37:28 door Rob Doemaarwat
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

02/12/2017 22:47:40
Quote Anchor link
Ik gooi het zelf gewoon door een tekst browser print only mode. Dan blijft je markup behouden inclusief tabellen, het enige dat je dan krijgt is bijvoorbeeld iets als "klik hier (http://www.example.org/linkje)"
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

02/12/2017 22:55:40
Quote Anchor link
@Ben: "gooi het [...] door een tekst browser print only mode": is dat iets wat je via PHP/command line aanroept, of doe je dat handmatig?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/12/2017 01:38:38
Quote Anchor link
Workaround: stuur het naar een soort van verkorte / tiny-URL (specifiek bedoeld voor links vanuit e-mailverkeer) die je binnen de site doorverwijst. Bijkomend voordeel van iedereen door hetzelfde poortje sturen: kun je ook meteen functionaliteit inbouwen die bijhoudt hoe vaak mensen op dat soort links klinken.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

03/12/2017 11:45:46
Quote Anchor link
Rob dat gaat gewoon via exec binnen PHP. Werkt prima.
 
Nick Vledder

Nick Vledder

04/12/2017 09:45:41
Quote Anchor link
@Allen Bedankt voor de antwoorden. Voor de huidige URL maak ik al wel gebruik van rewrite (format URL: controller/action/id) in .htaccess. Desalniettemin is de optie van een tiny-URL wel 'nice to have' in de toekomst. Ik ga aan de slag met het advies van Rob en zal de resultaten bekijken in verschillende mailprogramma's. Resultaten zal ik posten in dit topic...

Toevoeging op 04/12/2017 14:43:17:

... korte samenvatting. Heb verschillende mailprogramma's een email gestuurd (SMTP mbv SwiftMailer). Zowel Hotmail als Gmail tonen de geschreven tekst en de url netjes. Zowel in 'text/html' als 'text/plain' gaan goed.

In SwiftMailer maakt het niet de volgorde niet uit:
$message->setBody($this->plainbody, 'text/plain')->addPart($this->htmlbody, 'text/html');

of
$message->setBody($this->htmlbody, 'text/html')->addPart($this->plainbody, 'text/plain');

SquirrelMail heeft een voorkeur voor 'text/plain', maar biedt vervolgens wel de mogelijkheid ook in html de html-versie te openen (dit gaat ook goed). Stuur je echter enkel de 'text/html'-versie dan gaat het mis bij de anchor-tag. Dit is alleen te ondervangen door de url ook in de omschrijving van de anchor-tag op te nemen. Vbd <a href="$url">$url</a>.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.