mailscript fail :(

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »
C -

C -

24/12/2012 01:13:32
Quote Anchor link
hallo iedereen,

Ik ben sinds enige tijd bezig met een relatief groot project voor mij, echter heeft dit het gevolg dat er problemen bij komen kijken... nu zit ik met iets waar ik echt niet meer mee uit kwam maar toch een beginners probleempje is, en anders alvast me excuses voor het verkeert posten... het gaat om een website waarbij ik laatst een mailformulier heb, echter wordt de controle uitgevoerd, de mail wordt niet verstuurd en er zijn geen meldingen dat het bericht verstuurd word... ik heb de host via een vorig project waar we ook een mail systeem hadden, daar werkte het echter wel, helaas ben ik door omstandigheden de bestanden en wachtwoorden kwijt waardoor ik het niet meer op kan halen...

dan nu de codes die hiervoor moeten zorgen:

het mailformulier:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>
<title>Carsten PT</title>
<link href="/include/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" >
<script>
function validateForm()
{
var x = document.forms["contact"]["email"].value;
var y = document.forms["contact"]["voornaam"].value;
var z = document.forms["contact"]["onderwerp"].value;
var q = document.forms["contact"]["bericht"].value;
var atpos=x.indexOf("@");
var dotpos=x.lastIndexOf(".");
if (y == null || y == "") {
alert("Je hebt je naam nog niet ingevuld.");
return false;
}
if (z == null || z == "") {
alert("Je hebt geen onderwerp ingevuld.");
return false;
}
if (q == null || q == "") {
alert("Je hebt nog geen bericht meeverstuurd.");
return false;
}
if (atpos < 1 || dotpos<atpos+2 || dotpos+2>x.length) {
alert("Je hebt geen geldig e-mailadres ingevoerd.");
return false;
}
}
</script>
</head>
<body>
<div id="ctleft">
<h2>
Contact
</h2>
</div>
<div id="ctright">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if (isset($_REQUEST['email'])) { // als e-mail ingevuld is,
    $signature = $_REQUEST['voornaam'];
    $email = $_REQUEST['email'];
    $subject = $_REQUEST['onderwerp'];
    $message = $_REQUEST['bericht'];
    $receiver = "[email protected]";

    mail($receiver, $subject, $message, "From:" . $signature . " <" . $email . ">");
    echo "Bericht is succesvol verzonden.";
    
}
else {

?>

<div style="margin-top:30px;">
<form name="contact" onSubmit="return validateForm()" action=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
method="POST" >
<table border="0">
<tr>
<td>Voornaam:</td>
<td><input type="text" name="voornaam" placeholder="Voornaam" /></td>
</tr>
<tr>
<td>E-mailadres:</td>
<td><input type="text" name="email" placeholder="[email protected]" /> </td>
</tr>
<tr>
<td>Onderwerp:</td>
<td><input type="text" name="onderwerp" placeholder="Onderwerp" /></td>
</tr>
<tr>
<td>Bericht:</td>
<td><textarea name="bericht" placeholder="type hier jouw bericht..." rows="10" cols="30" >
</textarea></td>
</tr>
<tr>
<td>
<input name="Submit" type="submit" value="verzenden" />
</td>
</tr>
</table>
</form>
</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? } ?>

</div>
</body>
</html>

bij voorbaat dank
met vriendelijke groet,
Gewijzigd op 24/12/2012 01:15:31 door C -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:49:02
 
Jack maessen

jack maessen

24/12/2012 02:08:35
Quote Anchor link
Deze regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>

Gebruik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
ipv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>


Op mijn server werkt het script dan wel, anders ook niet
Vraag: heb je een host waar het bestand op staat of draai je een eigen webserver?
In geval van eigen webserver zou je even de instellingen in php.ini moeten nakijken of die goed staan
Gewijzigd op 24/12/2012 02:13:30 door jack maessen
 
C -

C -

24/12/2012 02:31:07
Quote Anchor link
ik heb een host hiervoor :)

k heb hem net getest en kom tot de conclusie dat ik rechtstreeks doorgestuurd wordt naar de homepage, zonder dat ik de melding krijg van bericht is verzonden of dat me bericht wordt verstuurt... wel krijg ik als ik daarna me pagina vernieuw nog de melding van dat de gegevens opnieuw worden verzonden van chrome...
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

24/12/2012 10:36:23
Quote Anchor link
* Je controleert alleen client-side of de velden wel goed zijn ingevuld, maar je moet dat ook altijd nog server side controleren
* Ik heb gister nog ergens hier op het forum gelezen dat PHP_SELF niet veilig is, maar waarom zou je action niet gewoon helemaal weglaten?
* je moet ook controleren of de mail wel is verzonden, gooi hem gewoon ff in een if-statement.
* Je bent vatbaar voor een mail-injection.
* Zoals hier ongeveer 10x per dag wordt verteld, maak je niet gebruik van de juiste mailheaders, neem hier is een kijkje: http://phpwiki.santhe.nl/index.php/De_juiste_mailheaders
Gewijzigd op 24/12/2012 11:10:07 door Bo Ter Ham
 
No One

No One

24/12/2012 11:01:38
Quote Anchor link
wat Bo zegt...en waarom heb je de PHP code voor het verzenden van een e-mail midden in de html gezet? Ik raad je aan om de code te scheiden tussen php en html. Zo is het een stuk overzichtelijker...

en voor het emailen kun je beter gebruik maken van PHPmailer. geen gesodemieter met mailheaders, dat wordt allemaal voor je geregeld...
 
Jack maessen

jack maessen

24/12/2012 12:09:24
Quote Anchor link
mbt veiligheid PHP_SELF; hier staat daar een duidelijk artikel over
http://www.scriptorama.nl/security/tips-veiligere-site-phpself
 
C -

C -

26/12/2012 10:11:35
Quote Anchor link
na heel wat pogingen heb ik de script gescheiden en nu werkt het wel
controle en me headers was ik nog mee bezig, me eerste zorg was dat het niet werkte terwijl hij dat wel zou moeten...

in iedergeval bedankt iedereen :)
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

26/12/2012 11:03:14
Quote Anchor link
Cyvan Oort op 24/12/2012 01:13:32:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if (isset($_REQUEST['email'])) { // als e-mail ingevuld is,
    $signature = $_REQUEST['voornaam'];
    $email = $_REQUEST['email'];
    $subject = $_REQUEST['onderwerp'];
    $message = $_REQUEST['bericht'];
    $receiver = "[email protected]";

    mail($receiver, $subject, $message, "From:" . $signature . " <" . $email . ">");
    echo "Bericht is succesvol verzonden.";
?>

Waarom gebruik je $_REQUEST? Je formulier heb je $_POST staan.
Waarom kopieer je eigenlijk de gegevens? Gezien je verdere script is dat overbodig.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.