maken van een cloudtag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Steef

Steef

26/12/2008 20:02:00
Quote Anchor link
Hallo PHPhulp,

Ik probeer een cloudtag te maken in php en mysql alleen ik loop tegen een probleempje aan waar ik niet uit kom. Ik heb twee database tabellen met:
TAGS: tag_id, tag_name, article_id
ARTICLE: article_id, article_name

Nu wil ik in een query dat er per verschillende tag_name wordt geteld hoeveel erzijn. Daarana moet de grootte van de tag_name verschillend zijn, hoe meer tags van 1 dezelfde naam hoe groter het lettertype. Dus er zitten 12 tags met de naam PHP in de tabel en 5 tags met de naam MYSQL dan moet de PHP tag groter zijn dan MYSQL. Ook mogen er maximaal 20 tags in de cloud zitten, maar dan wel de tags die het meeste voorkomen.

Kan iemand mij hierbij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 12:30:28
 
Hipska BE

Hipska BE

26/12/2008 20:08:00
Quote Anchor link
Je database zit verkeerd in elkaar om dit goed voor elkaar te brengen.

Hier een beter datamodel:

tags: tag_id, tag_name
article: article_id, ...
article_tags: article_id, tag_id
 
Elise van Looij

Elise van Looij

29/12/2008 14:27:00
Quote Anchor link
Beetje cru gesteld, maar het is wel waar. En dan kan je op article_tags een SELECT COUNT(article_id) FROM article_tags WHERE tag_id=1 GROUP BY tag_id query doen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.