Maken van thumbnails gelijk bij uploaden form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruud Clauwers

Ruud Clauwers

05/06/2011 10:44:14
Quote Anchor link
Zou iemand mij kunnen helpen?
Ik wil graag zodra ik op submit druk dat de site een thumbnail genereert.
Maar hoe spreek ik de desbetreffende image aan?
De code:


$titel = ($_POST['titel']);
$omschrijving = ($_POST['omschrijving']);
$model = ($_POST['model']);
$bouwjaar = ($_POST['bouwjaar']);
$prijs = ($_POST['prijs']);
$image = '';
$plaat = '';
$foto = '';
$name2 = 2;
$name3 = 3;


if ($_FILES["image"]["size"] <1000000)
{
//nakijken of het bestand niet leeg is
if(!empty($_FILES["image"]["name"])){
//bestandsextentie zoeken
$file_ext = strrchr($_FILES["image"]["name"], '.');
//bestand verplaatsen en een naam geven.
//Zorg dat je schrijfrechten hebt in de uploadmap
move_uploaded_file($_FILES["image"] ["tmp_name"], "images/" . $titel . $file_ext);
$image = "images/" . $titel . $file_ext;
$gelukt = "Uploaden Gelukt!!";
}else{
$fout_geenimage = "Er werd geen bestand gevonden. Probeer opnieuw!";
}
}else{
$fout_tegroot = "Het bestand is te groot en kan niet door onze server verwerkt worden";
}
Gewijzigd op 05/06/2011 10:46:04 door Ruud Clauwers
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:44:18
 
Erik van de Locht

Erik van de Locht

05/06/2011 10:51:02
Quote Anchor link
Al eens naar ImageMagick gekeken? Je host zal het trouwens wel moeten ondersteunen..
http://www.php.net/manual/en/imagick.examples-1.php

Thumbnail is toevallig het eerste voorbeeld :)
 
Moe BE

Moe BE

05/06/2011 10:53:50
Quote Anchor link
Bekijke dit eens

Als je er niet uit geraakt, laat je het maar horen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.