makkelijke manier: ö naar ö

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

28/06/2013 10:07:57
Quote Anchor link
Hoi,

Ik vraag me af of er een makkelijke manier is, om de 'vreemde' letters om te zetten naar de html code via PHP.

Zo typ je in PHP/HTML niet ö, maar ö

Is er een makkelijke manier om dat om te zetten?

Of moet ik hiervoor een array maken met alle letters, en alle html codes, en dan dmv str_replace alles vervangen?

Nu heb ik het niet alleen over ö, maar over al zulk soort tekens.
Gewijzigd op 28/06/2013 10:08:42 door Tom aan t Goor
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:21:28
 
- Raoul -

- Raoul -

28/06/2013 10:16:38
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

28/06/2013 10:20:04
Quote Anchor link
Dit is niet precies wat ik bedoel.
Bij het gebruik van de volgende regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo htmlspecialchars("Höi");
?>

Krijg ik terug:
Höi

Maar ik wil terug krijgen:
H&ouml;i
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

28/06/2013 11:10:28
Quote Anchor link
htmlentities
 
Danny L

Danny L

28/06/2013 17:38:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
htmlentities('String', ENT_QUOTES, 'UTF-8');
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.