Makkelijkere manier om url te achterhalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Mik PHP

Mik PHP

08/02/2011 04:46:39
Quote Anchor link
Hello allemaal!

Ik vroeg me af of er een makkelijkere manier is om de huidige
url op je website te achterhalen voor bijvoorbeeld formulieren
enzo. Ik heb zelf dit gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
function thisUrl() {
    $var1 = $_SERVER['PHP_SELF'];
    if(isset($_GET['p'])) {
        $p = '?p=' . $_GET['p'];
        if(!empty($_GET['nid'])) {
            $nid = '&nid=' . $_GET['nid'];
        }

        if(!empty($_GET['uid'])) {
            $uid = '&uid=' . $_GET['uid'];
        }

        if(!empty($_GET['eid'])) {
            $eid = '&eid=' . $_GET['eid'];
        }
    }

    $link = $var1 . $p . $nid . $uid . $eid;
    return $link;
}

?>

Maar nu moet ik telkens als ik een nieuwe get statement aanmaak hem toevoegen in het script.. Dus ik vroeg me af of er een makkelijkere manier was?

Bij voorbaat dank!

Mik
Gewijzigd op 08/02/2011 04:46:58 door Mik PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:53:19
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

08/02/2011 06:15:54
Quote Anchor link
empty is in ieder geval geen functie die je moet gebruiken om controles mee uit te voeren.
$_SERVER['PHP_SELF'] is ook niet aan te raden om te gerbuiken en kan in principe gelijk zijn aan een action="".

en als $_GET niet gezet is krijg jij een waardelose link terug

Zorg er voor dat als je aan het coderen bent en je code test dat error_reporting / display_errors aan staat, dan zie je tenminste waar het allemaal fout loopt.

En jouw probleem is dat je zomaar in het wilde weg codeerd, schrijf eerst eens op wat je wilt, dan kan je het redelijkerwijs in 1 keer coderen.
 
John D

John D

08/02/2011 09:16:15
Quote Anchor link
en verder, probeer eens $_SERVER['REQUEST_URL']
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/02/2011 09:20:04
Quote Anchor link
Bedoel je niet dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function thisUrl() {
   return $_SERVER['HTTP_HOST'].$_SERVER['HTTP_X_REWRITE_URL'];
}

?>
 

08/02/2011 09:23:04
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 08/02/2011 06:15:54:
empty is in ieder geval geen functie die je moet gebruiken om controles mee uit te voeren.
(...)

Onzin.


Zie ook http_build_url en parse_url en parse_str.
Gewijzigd op 08/02/2011 09:23:43 door
 
John D

John D

08/02/2011 09:39:14
Quote Anchor link
@OZZIE: Dit is geen standaard server variabele, je moet dus testen of die gezet is:
if (isset($_SERVER['HTTP_X_REWRITE_URL']))
Waarom overigens deze exotische server variabele waar meestal deze $_SERVER['REQUEST_URL'] wel bruikbaar is??
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/02/2011 09:41:27
Quote Anchor link
Ik hou van exotisch :)
Bij mij werd (volgens mij) niet alles in de request url meegenomen...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.