Map inlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »
Han eev

Han eev

11/09/2005 15:00:00
Quote Anchor link
Ik heb een functie die geeft deze fouten:

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in E:\test\Niet af\PHP verkenner\include-conf.php on line 9

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in E:\test\Niet af\PHP verkenner\include-conf.php on line 35

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in E:\test\Niet af\PHP verkenner\include-conf.php on line 30

Hij zegt dat de foreach niet goed is maar hij doet wel wat ik wil dus wat betekent deze fout nu?

en is er een snellere manier van alle mappen inlezen?

Script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?
function diropen($dir) {
 if (is_dir($dir)) {
 $i=0;
 //=-=-=-=-=-=-=-=-
    foreach (glob($dir."*") as $filename) {
        if(is_dir($filename)) {
        //========================2
        $var =  mapopen($filename."/");
foreach($var['map'] as $name) { // regel 30
 $files['map'][$filename][$name] = $name;
 $files['all'][$filename][$name] = $name;
 //================================3
 $var1 =  mapopen($name."/");
  foreach($var1['map'] as $name1) { // regel 35
   $files['map'][$filename][$name1] = $name1;
 $files['all'][$filename][$name1] = $name1;
 //===============================4
  }
  //=======================
 }
 $files['map'][$filename][] = $filename;
 $files['all'][$filename][] = $filename;
        }
else {
 $files['file'][$i] = $filename;
 $files['all'][$i] = $filename;
        }

    $i++;
    }

    
    return $files;
    
//=====================
}
}

?>
Gewijzigd op 11/09/2005 15:01:00 door Han eev
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:27:36
 
Han eev

Han eev

11/09/2005 15:44:00
Quote Anchor link
Niemand snapt het?? (ik ook niet) lol
 
Jelmer -

Jelmer -

11/09/2005 16:19:00
Quote Anchor link
Quote:
Returns an array containing the matched files/directories or FALSE on error.

Misschien moet je dat eerst eens controleren?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/09/2005 16:33:00
Quote Anchor link
Ik zit even in je code te kijken.

Op een gegeven moment doe je:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
=  mapopen($filename."/");
?>


waar komt die functie "mapopen" vandaan? Het resultaat ervan gaat naar de volgende foreach en die regel geeft een foutmelding.
 
Jelmer -

Jelmer -

11/09/2005 16:35:00
Quote Anchor link
idd, jan heeft gelijk. Blijkbaar geeft je mapopen() geen array terug.
 
Legolas

Legolas

11/09/2005 18:01:00
Quote Anchor link
zal waarschijnlijk ook een eigen functie zijn... maarem kun je die ook posten? En moet dat niet toevallig diropen zijn?
 
Han eev

Han eev

11/09/2005 20:49:00
Quote Anchor link
mapopen is een functie die een de map alleen opend
ik zal ff het posten

maar let op! ik wil alleen de fout weghebben hij doet het nu ook, maar hij geeft de fout! een fout geeft hij niet zomaar!

edit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
function mapopen($dir) {
 if (is_dir($dir)) {
 $i=0;
 //=-=-=-=-=-=-=-=-
    foreach (glob($dir."*") as $filename) {
        if(is_dir($filename)) {
            $files['map'][$i] = $filename;
            $files['all'][$i] = $filename;
        }
else {
            $files['file'][$i] = $filename;
            $files['all'][$i] = $filename;
    $i++;
    }

    return $files;
//=====================
}
}

?>
Gewijzigd op 11/09/2005 20:51:00 door Han eev
 
- SanThe -

- SanThe -

11/09/2005 21:05:00
Quote Anchor link
Je sluit je else niet af....
 
Han eev

Han eev

11/09/2005 21:13:00
Quote Anchor link
jah je hebt gelijk! ff testen :P

edit:
1fout minder :D
2 over
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in E:\test\Niet af\PHP verkenner\include-conf.php on line 37

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in E:\test\Niet af\PHP verkenner\include-conf.php on line 32
Gewijzigd op 11/09/2005 21:16:00 door Han eev
 
Legolas

Legolas

11/09/2005 21:54:00
Quote Anchor link
ik denk dat je in je mapopen het eens zou kunnen proberen met gewoon [] ipv [$i] al denk ik niet dat dat het is...
 
Jelmer -

Jelmer -

11/09/2005 21:59:00
Quote Anchor link
Had je al eens geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo '<pre>', print_r(mapopen('./'), true), '</pre>'; ?>

Wat is daarvan de uitkomst? Bevalt die een beetje?
Ik heb zo het vermoeden dat hij alles in $array['file'] en $array['all'] zet...
 
Legolas

Legolas

12/09/2005 07:13:00
Quote Anchor link
wat jelmer zegt: doe aan het begin van die functie:

$array = array();
$array["all"] = array();
$array["file"] = array();
$array["map"] = array();


EDIT: $array moet $files worden...
Gewijzigd op 12/09/2005 07:15:00 door Legolas
 
Han eev

Han eev

12/09/2005 16:12:00
Quote Anchor link
Jelmer:
Had je al eens geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo '<pre>', print_r(mapopen('./'), true), '</pre>'; ?>

Wat is daarvan de uitkomst? Bevalt die een beetje?
Ik heb zo het vermoeden dat hij alles in $array['file'] en $array['all'] zet...

klop je hebt gelijk!!
hij laad alles in file en all maar dan doet de is_dir() het denk ik niet goed!
 
DrQu

DrQu

12/09/2005 16:22:00
Quote Anchor link
Indien het je alleen om de warnings gaat, dan is dit natuurlijk ook uit te zetten in je php.ini. Dit heeft natuurlijk ook weer zijn nadelen.
 
Han eev

Han eev

12/09/2005 16:30:00
Quote Anchor link
DrQu:
Indien het je alleen om de warnings gaat, dan is dit natuurlijk ook uit te zetten in je php.ini. Dit heeft natuurlijk ook weer zijn nadelen.

Dat wil ik niet, want het moet ook werken zonder errors

en volgens mij heb ik het voorelkaar,
Heel erg Bedankt allemaal !
 
Han eev

Han eev

12/09/2005 17:26:00
Quote Anchor link
Nog even een vraag: hoe kan je sneller dan mijn manier alle mappen achter elkaar inlezen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/09/2005 18:57:00
Quote Anchor link
Ik heb zo geen kant en klare code, maar het zou misschien sneller/eleganter kunnen met een recursieve functie.
 
Han eev

Han eev

12/09/2005 19:44:00
Quote Anchor link
Recursieve?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2005 20:07:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
function bla($tel) {
    $tel=$tel+1;
    if($tel < 10) {
        $tel=bla($tel);
    }

    return $tel;
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo bla(1);
?>


Ik hoop dat jullie het snappen, maar dit is een voorbeeld van recursief programmeren. De functie roept zichzelf aan als $tel < 10 is. Het gevolg is dat de echo als resultaat 10 heeft. Sterker nog: Elke aanroep met een getal kleiner dan 10 geeft 10 als resultaat. Alle aanroepen met 10 of meer geeft het getal terug met 1 verhoogt.

Dit is slechts 1 van de vele mogelijkheden van recursief.

Edit: Klein foutje
Gewijzigd op 12/09/2005 20:08:00 door - SanThe -
 
Han eev

Han eev

12/09/2005 20:17:00
Quote Anchor link
Bij mij deed dit het niet, toch maar proberen!
 
Han eev

Han eev

12/09/2005 20:47:00
Quote Anchor link
Ik heb het voorelkaar =) heel erg bedankt iedereen (nogmaals)!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.