Map met \ verwijderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Shakes

Shakes

24/10/2006 20:39:00
Quote Anchor link
Hallo,

Bij mij uploadscript konden mensen zelf mappen aanmaken. Nu werd er een map met ' aangemaakt dus er werd automatisch een \ voorgezet... alleen had ik beide moeten overschrijven met niets (vergeten) nu is de map dus toch aangemaakt en mijn ftp programma weigert hem te verwijderen en te openen.

Hoe kan ik van die mappen afkomen!?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:07:24
 
PHP Newbie

PHP Newbie

24/10/2006 20:42:00
Quote Anchor link
had ik ook, is mij niet gelukt, heb gewoon even een mailtje gestuurd naar mijn webhost, en die heeft hem verwijderd.

Misschien kun je wat doen met unlink() via php
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/10/2006 20:44:00
Quote Anchor link
Na het aanmaken van een map moet je even een chmod commando uitvoeren. Probeer maar eens 0644 om te beginnen.
 
Shakes

Shakes

24/10/2006 20:50:00
Quote Anchor link
chmod heb ik gedaan, gaat ook automatisch maar de map is aangemaakt en alleen die kan ik niet verwijderen. Bij anderen is er geen probleem. Die volgens dezelfde manier worden aangemaakt.

Newbie, zal even contact opnemen met de host!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/10/2006 20:53:00
Quote Anchor link
Mappen aanmaken via PHP gaat heel vaak fout. Zie mijn mkdir script voor een alternatief met FTP.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/10/2006 21:01:00
Quote Anchor link
Misschien moet je de \ escapen, dus
$mapdiewegmoet = "\\'";

Edit: Of zelfs "\\\'"; dat kan ook nog.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/10/2006 21:10:00
Quote Anchor link
@ SanThe: die \ was zelf al een escape-teken, voor een single quote in de mapnaam.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/10/2006 21:17:00
Quote Anchor link
@Jan: Ik begreep dat de mapnaam \' is geworden. Vandaar mijn opmerking.
 
Shakes

Shakes

24/10/2006 21:20:00
Quote Anchor link
De map naam is zelfs:
foto\\\\\\\s en
foto\\\\\\\'s

Zal even spelen met PHP.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/10/2006 21:23:00
Quote Anchor link
@ SanThe: op die fiets. Dan zou hij dit kunnen doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if (rmdir('\\'')) {
        echo '
de map is verwijderd';
    }

?>

of:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if (rmdir("\\\'")) {
        echo 'de map is verwijderd';
    }

?>

uitleg: in het eerste voorbeeld hoef je alleen de enkele quote te escapen omdat de string tussen enkele quotes staat. In het tweede voorbeeld moet je zowel de backslash als de single quote escapen omdat de string tussen dubbele quotes staat.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/10/2006 21:25:00
Quote Anchor link
Shakes schreef op 24.10.2006 21:20:
De map naam is zelfs:
foto\\\\\\\s en
foto\\\\\\\'s

Zal even spelen met PHP.

Ja, dus dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if (rmdir ('\\\\\\\\'s')) { // 1 escape voor de '
        echo 'de map is verwijderd';
    }

?>
 
Shakes

Shakes

24/10/2006 21:41:00
Quote Anchor link
Het zal aan mij liggen maar krijg steeds terug dat de map niet verwijderd kan worden (else echter vb van Jan gezet.). Diverse dingen geprobeert qua \\ aantallen etc.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/10/2006 21:43:00
Quote Anchor link
@Jan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if (rmdir('\\'')) {
        echo '
de map is verwijderd';
    }

?>

Is het nu niet zo dat de eerste enkele quote als afsluiter wordt gezien? Lijkt mij wel heel erg logisch. PHP negeert alles tot de eerstvolgende enkele quote.

Edit: Die @#!g%$ quotes werken hier niet goed. Bas doe daar wat aan. Please.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/10/2006 21:47:00
Quote Anchor link
Gewoon maar eens contact opnemen met je provider, dan.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/10/2006 21:47:00
Quote Anchor link
@Shakes: Is die map wel leeg? Dat moet namelijk anders krijg je 'm nooit weg. En heb je de chmod al toegepast. Als je 'm toch weggooit zet 'm dan gerust op 777.
 
Shakes

Shakes

24/10/2006 21:52:00
Quote Anchor link
Ah, de map is niet leeg nee maar ik kan de map ook niet inkomen :(
 
- SanThe -

- SanThe -

24/10/2006 22:04:00
Quote Anchor link
Wel als je chmod 777 doet.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/10/2006 22:09:00
Quote Anchor link
Quote:
Is het nu niet zo dat de eerste enkele quote als afsluiter wordt gezien? Lijkt mij wel heel erg logisch. PHP negeert alles tot de eerstvolgende enkele quote.

Hoe bedoel je SanThe?
 
PHP Newbie

PHP Newbie

24/10/2006 22:12:00
Quote Anchor link
Ftp programma's slijn op hol van een bestandsnaam met een \ erin.

Ik heb geen programma kunnen vinden wat hier wel mee over weg kon, vandaar dat ik contact op had genomen met de host.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/10/2006 22:15:00
Quote Anchor link
@Jan: Bij '\\'' is deze enkele quote de opening van de string -> '\\'' en volgens mij is deze de afsluiter '\\ -> '' omdat de \ tekens volgens mij geen enkele betekenis hebben binnen enkele quotes. Of heb ik het mis?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.