map per tijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis S

Dennis S

15/02/2006 23:48:00
Quote Anchor link
Ik heb een scriptje waarmee ik vier verschillende mappen aanspreek per tijd.

Dus:
Tussen 0:00 t/m 4:59 = nacht
Tussen 5:00 t/m 11:59 = ochtend
Tussen 12:00 t/m 17:59 = dag
Tussen 18:00 t/m 22:59 = avond
Tussen 23:00 t/m 0:00 = nacht

Mijn script is als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

if(date(G) >= 18){ // dus 18:00 of later

    if(date(G) >= 23) { // dus 23 en later
        $random_map = "nacht/";
    }

    else { //dus tussen 18:00 en 22:59
        $random_map = "avond/";
    }
}

elseif(date(G) <= 12){ // dus 12:59 of vroeger
    
    if(date(G) <= 4) { //dus 4:59 of vroeger
        $random_map = "nacht/";
    }

    else { //dus tussen 5:00 en 11:59
        $random_map = "ochtend/";
    }
}

else{

    $random_map = "dag/";
}


?>


Mijn vraag is, kan ik dit korter maken?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:51:37
 
- SanThe -

- SanThe -

16/02/2006 00:04:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
switch (date("G")) {
   case >=
23: $random_map = "nacht/"; break;
   case >=
18: $random_map = "avond/"; break;
   case >=
12: $random_map = "dag/"; break;
   case >=
5: $random_map = "ochtend/"; break;
   default:
$random_map = "nacht/";
}

?>
 
Woopie100

Woopie100

16/02/2006 07:22:00
Quote Anchor link
even helemaal alles op 1 regel gepropt :P
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

16/02/2006 09:57:00
Quote Anchor link
Korter? Het gaat niet om de grootte, maar om wat je d'r mee doet toch? :P
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

16/02/2006 10:00:00
Quote Anchor link
Tja... de vraag van de toppic was of het script korter kon en dan natuurlijk wel dezelfde functionaliteit behouden en altijd dezelfde uitvoer.

Hieraan is mijnsinziens voldaan.
 
- SanThe -

- SanThe -

16/02/2006 11:21:00
Quote Anchor link
Woopie100:
even helemaal alles op 1 regel gepropt :P

Dit snap ik niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

16/02/2006 11:22:00
Quote Anchor link
Pholeron:
Korter? Het gaat niet om de grootte, maar om wat je d'r mee doet toch? :P

Ik zou het overzichtelijker noemen.
 
- wes  -

- wes -

16/02/2006 11:33:00
Quote Anchor link
santhe, volgens mij mis je de boodschap :)
 
Willem vp

Willem vp

16/02/2006 12:28:00
Quote Anchor link
Als je $random_map vervangt door $r wordt 'ie nóg korter ;-)
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

16/02/2006 12:40:00
Quote Anchor link
De code is korter, dus wat dat betreft is het antwoord goed voor deze vraag (:

Doorgaans vind ik leesbaarheid, hoe flexibel je zaken kan uitbreiden, en hoe eenvoudig je er gepast commentaar bij kan zetten, belangrijker dan het feit dat het op 3 regels kan in plaats van 10..

Het was dan ook meer een reactie naar de maker van het oorspronkelijke script, dan naar de geboden oplossing, waant daar is niets mis mee ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.