Margin-top probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »
Robert Arissen

Robert Arissen

13/03/2013 23:02:06
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een layout te coderen maar ik loopt momenteel vast.

Maar loop vast, ik heb momenteel dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
#slider {
    background: url(images/slider.png) center no-repeat #03090e;
    height: 242px;
    width: 100%;
}
    #slider .zoek_balk {
        background:url(images/zoek_content.png);
        height: 74px;
        width: 1000px;
        margin-top: 75px;

    }

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div id="slider">
            <div class="zoek_balk"></div>
        </div>


http://upcraft.nl/newproject/

Maar me zoek balk wilt niet naar beneden ... wat doe ik hier fout?
Wat hij doet is: Hij maakt 75px verschil tussen zwarte balk en zoekbalk+slider maar de slider moet op zijn plaats blijven. zoek balk moet 75px naar beneden in de slider zelf

Mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 05:59:17
 
Tim S

Tim S

14/03/2013 02:05:04
Quote Anchor link
Probeer eens position relative in .zoek_balk.
 
Robert Arissen

Robert Arissen

14/03/2013 07:29:32
Quote Anchor link
Tim Slootweg op 14/03/2013 02:05:04:
Probeer eens position relative in .zoek_balk.

Veranderd helaas niks aan?
 
Willem vp

Willem vp

14/03/2013 08:13:48
Quote Anchor link
Dit is een feature van CSS die "margin collapsing" heet. Omdat er geen tekst in je slider-box staat, neemt hij de top margin samen met de top margin van zijn eerste child box.

Als je iets van content in de slider box zet (desnoods een &nbsp;) is het probleem verholpen.

Een nettere manier is om je zoek-box de property display:inline-block te geven. Of position:absolute, maar ik denk niet dat je dat wilt.
Gewijzigd op 14/03/2013 08:26:06 door Willem vp
 
Robert Arissen

Robert Arissen

14/03/2013 08:52:10
Quote Anchor link
Willem vp op 14/03/2013 08:13:48:
Dit is een feature van CSS die "margin collapsing" heet. Omdat er geen tekst in je slider-box staat, neemt hij de top margin samen met de top margin van zijn eerste child box.

Als je iets van content in de slider box zet (desnoods een &nbsp;) is het probleem verholpen.

Een nettere manier is om je zoek-box de property display:inline-block te geven. Of position:absolute, maar ik denk niet dat je dat wilt.

Ik heb &nbsp; toegevoegd, maar nu reageer die nog niet op margin-top? (zie site).
 
P-ter AA

P-ter AA

14/03/2013 09:27:58
Quote Anchor link
Tip: gebruik http://jsfiddle.net/, dan is het makkelijk om je te helpen =)

Is dit wat je bedoeld?
http://jsfiddle.net/nqLaW/

(float: left toegevoegd aan .zoekbalk)
 
Willem vp

Willem vp

14/03/2013 09:53:06
Quote Anchor link
float:left heft ook de margin collapse op, maar heeft weer andere bij-effecten die display:inline-block niet heeft.
 
Robert Arissen

Robert Arissen

14/03/2013 09:55:44
Quote Anchor link
Maurice vB op 14/03/2013 09:27:58:
Tip: gebruik http://jsfiddle.net/, dan is het makkelijk om je te helpen =)

Is dit wat je bedoeld?
http://jsfiddle.net/nqLaW/

(float: left toegevoegd aan .zoekbalk)

Haha dat werkt aardig, alleen als nu margin: 0 auto; toevoeg dan gaat die weer omhoog? Ik ben nog niet helemaal een held in css ...
 
Willem vp

Willem vp

14/03/2013 09:57:06
Quote Anchor link
Die margin: 0 auto staat onder de margin-top; de waarde van margin-top wordt dus overschreven.

Waarschijnlijk wil je iets als margin: 75px auto 0 (en dan de margin-top weghalen)

Toevoeging op 14/03/2013 09:58:53:

O ja, die auto-margin werkt niet in combinatie met float:left. Dat is een van die bij-effecten waar ik het over had. ;-)
 
Robert Arissen

Robert Arissen

14/03/2013 10:37:50
Quote Anchor link
Willem vp op 14/03/2013 09:57:06:
Die margin: 0 auto staat onder de margin-top; de waarde van margin-top wordt dus overschreven.

Waarschijnlijk wil je iets als margin: 75px auto 0 (en dan de margin-top weghalen)

Toevoeging op 14/03/2013 09:58:53:

O ja, die auto-margin werkt niet in combinatie met float:left. Dat is een van die bij-effecten waar ik het over had. ;-)


Heb float: left; toegevoegd aan slider nu werkt het wel, bedankt voor jullie hulp! :D
Gewijzigd op 14/03/2013 10:41:52 door Robert Arissen
 
Willem vp

Willem vp

14/03/2013 13:57:37
Quote Anchor link
Robert Arissen op 14/03/2013 10:37:50:
Heb float: left; toegevoegd aan slider nu werkt het wel, bedankt voor jullie hulp! :D

Maar die float:left combineer je met een width van 100%, dat vind ik dan ook weer een rare constructie. ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.