max. lengte van een woord?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Olaf Lederer

Olaf Lederer

13/12/2004 09:09:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op het moment bezig met een script dat te lange tekst op een slime manier in kleine stukjes knippt.

Nu wil ik graag met jullie hulp een maximum lengte voor (nederlands) woord bepalen.

Wat is jullie voorstel? (graag met voorbeeld, het woord wat jullie in gedachten hebben)

Bedankt Olaf
Gewijzigd op 21/12/2004 15:28:00 door Olaf Lederer
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 17:18:13
 
Mitch X

Mitch X

13/12/2004 10:17:00
Quote Anchor link
Waarom een max lengte?
Zie hier ...

hottentottententententoonstellingsmakersopleidingsprogramma
 
Olaf Lederer

Olaf Lederer

13/12/2004 10:23:00
Quote Anchor link
Mitch, ik laat je nu zien waaroom...

hottentottententententoonstelling of lieverhottentottententententoonstellingsmakersopleidingsprogramma

dit wil ik graag voorkomen...
Gewijzigd op 13/12/2004 10:24:00 door Olaf Lederer
 
Winston Smith

Winston Smith

13/12/2004 15:28:00
Quote Anchor link
Kweet niet precies welk woord het langste is, maar volgens mij moet je toch minstens 30 letters hebben voor een woord, want je kan ook samenstellingen en verkleinwoorden maken. "Verjaardagsfeestje" bijvoorbeeld telt al 18 letters (toch?). Kan me wel indenken dat je dat woord nog kan uitbreiden.

Maar als je zoiets als in je post hierboven wilt voorkomen, dan kan je misschien beter naar de woorden kijken en die op een nieuwe regel als ze buiten het toegestane aantal pixels komen? (Dus dat je op spaties kijkt of zo?). Als ze dan echt zo lang zijn dat het één woord op één regel is, dan kan je het woord afbreken. Of begrijp ik je nu helemaal verkeerd?
 
Olaf Lederer

Olaf Lederer

13/12/2004 15:50:00
Quote Anchor link
Kasper, het gaat mij niet om extra lange worden zoals eerder genoemd, maar meer om te lange worden op basis van vergeten spaties en tekenrijen die niet bestaan zoals: dlkfcghasldkklsabcklasdks...
Ik wil met deze functie missvormingen van de website voorkomen. De wordwrap functie is helaas niet zo slim en breekt (soms) ook worden af die niet te lang zijn.
 
Thijs -

Thijs -

13/12/2004 16:08:00
Quote Anchor link
function darab($modtxt) {
$modtxt = preg_replace ("/([^\s]{6,})/e", "''.wordwrap('\\1', 26, ' ', 1).''", $modtxt);
return $modtxt;
}
 
Olaf Lederer

Olaf Lederer

13/12/2004 16:10:00
Quote Anchor link
Hiska, heb je hier nog een beetje uitleg over?
 

21/12/2004 15:25:00
Quote Anchor link
dat ik weet is het maximaal van je password 24 caracters
 
Olaf Lederer

Olaf Lederer

21/12/2004 15:27:00
Quote Anchor link
Johan,
wat bedoel je precies?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.