max. tabelbreedte en product op 1 rij of meer rijen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Freakme

Freakme

17/08/2006 10:42:00
Quote Anchor link
Beste PHP-ers,

Maximale tabelbreedte van 760 pixels (website breedte) hierin zit bijvoorbeeld 4 tabellen van 176 pixels breed. In deze tabellen worden producten uit een database getoond. In dit voorbeeld passen er 4 producten op 1 rij. Nu worden er producten aan de database toegevoegd en nu zijn er i.p.v. 4 producten 6 producten die getoond moeten worden.

Nu wil ik graag dat deze weer onder de 4 andere producten getoond worden. Je krijgt dus op de eerste rij de 4 producten en 1 rij eronder de 2 nieuwe toegevoegde producten.

Nu is mijn vraag, hoe kan ik er het eenvoudigst voor zorgen dat hij de maximale aan producten op 1 rij telt en dat hij daaronder automatische een nieuwe rij met tabellen aanmaakt? Voor alle duidelijkheid, deze producten komen uit een mysql-database.

Ik hoop zo dat iemand mij met dit probleem kan helpen. IK heb het volgende script al eerder verkregen maar hierbij krijg ik steeds een foutmelding: Parse error: parse error, unexpected '}'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?PHP

$num_cols
     = 4; // Aantal kolommen
$limit         = 0; // 0 is onbeperkt aantal artikelen die geshowd worden

$sql = "SELECT * FROM `products` ORDER BY `prid`"; // FF veranderen in eigen
        
if (!empty ($limit)) {
     $sql .= "LIMIT $limit";
}

                
$res = mysql_query ($sql) or die ("sql: " . $sql . "\n". mysql_error ());
$num_records = mysql_num_rows ($res);
                
if ($num_records % $num_cols) {
$num_empty_cells = $num_cols - ($num_records % $num_cols);
    }
else {
    $num_empty_cells = 0;
    }

                
     $cell_width = round (100 / $num_cols, 0);
     $i = 0;
                
                echo '<table width="100%">';//hier zet je de waarde neer van je tabel die je nu hebt.  
                
                while ($obj = mysql_fetch_assoc ($res)) {
                    echo "\n";
                    if ($i % $num_cols == 0) {
                        echo '<tr>';
                    }

                    //vanaf hier komt je html stukje, de hoofdtabel moet je niet meer hier zetten die staat al hierboven
                    echo '<td>
                    <td>'
;
// De tabel hieronder laat de producten zien hieronder mag verandert worden
echo '<table  width="' . $cell_width . '%"><tr>
        <td><img name="'
.$obj['product'].'" src="'.urldecode($obj['plaatje']).'" width="150" height="150" alt=""></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>'
. $obj['product'] . '</td>
  </tr>
    <tr>
      <td>€&nbsp;'
. $obj['prijs'] . '</td>
  </tr></table>'
;
// Hieronder afblijven !!
                    echo '</td>';
        
                    if (($i % $num_cols) == ($num_cols - 1)) {
                        echo '</tr>';
                    }

                    
                    $i++;
                }

                
                if ($num_empty_cells) {
                    for ($i = 0; $i < $num_empty_cells; $i++) {
                        echo '<td>&nbsp;</td>';
                    }

    
                    echo '</tr>';
                }

                echo '</table>';
            }

?>



thanxs,

Freakme
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:22:07
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

17/08/2006 10:45:00
Quote Anchor link
Voor deze foutmelding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
Parse error: parse error, unexpected '}'
?>


Effies deze } tellen want de kans is groot dat je ergens eentje mist.

Tip: gebruik een editor (er zijn zelfs hele goede gratis exemplaren waar onder Crimson) die dit als paar en op kleurcode aangeeft...
 
- wes  -

- wes -

17/08/2006 10:57:00
Quote Anchor link
tip: als er iets unexpected is dan mist er dus vaak iets voor!

bijv:


if ($var == $waarde
{

}

zal je een unexpected { krijgen omdat hij eerst een ) verwacht om de if te sluiten.

Ergo een unexpected moet je altijd terug zoeken
 
Freakme

Freakme

17/08/2006 10:59:00
Quote Anchor link
Beste Lissy,

Ik begrijp dat ik ergens wel eentje ontbreekt, maar ik weet precies hoeveel er en waar ze echt moeten komen te staan. Ik ben beginnende php-er.

Greetings,

Freakme
 
Freakme

Freakme

17/08/2006 11:07:00
Quote Anchor link
Hmmm...

Heb het getracht proberen te checken maar helaas ik kom er echt niet uit, ik loop vast. Dit komt vast omdat ik een beginnende php-er ben.

Heeft iemand a.u.b. nog een andere oplossing?

Greetings,

Freakme
 
- SanThe -

- SanThe -

17/08/2006 11:11:00
Quote Anchor link
Zo te zien kan op de laatste regel de } weggehaald.
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

17/08/2006 12:30:00
Quote Anchor link
Toppies SanThe voor het vinden :))

@ Freakme : geeft niets hoor dat je een beginnende PHP'er bent want dat ben ik ook ooit is geweest. Door veel te vragen en frequent hier bij deze community te komen en ook toppics van andere leden te lezen en proberen op te lossen leer ik elke keer weer wat meer.

PHP leren is door vooral te doen en vooral veel fouten te maken en mogelijk hiervan ook te leren.

Bovenal ook niet vergeten er van te genieten wanneer wel wat lukt !!

Suc6 met alles enne..... is dit gelukt?
 
Freakme

Freakme

17/08/2006 15:48:00
Quote Anchor link
Hey .....het werkt tot ....komt ie ..

Ik werk met dreamweaver en zodra ik een nieuwe recordset aanmaak werkt hte script niet meer. En krijg ik een andere foutmelding. In dreamweaver kun je namelijk eenvoudig een recordset aanmaken (dit is op dit moment voor mij het beste).

Dus situtatie als volgt, database heeft meerdere tabllen waarvan er 1 is hoofdpunten en waarvan er ook 1 is met product. De product tabel is net oz belangrijk als de hoofdpunten tabel.

Het script werkt wel als ik alleen de recordset aanmaak van de hoofpunten tabel, maak ik nog een recordset aan voor de product, dan gaat het fout in samenwerking met het max. breedte script.

1e voorbeeld waar het spreekt geen probleem heeft

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$colname_conn
= "1";
if (isset($_GET['id'])) {
  $colname_conn = (get_magic_quotes_gpc()) ? $_GET['id'] : addslashes($_GET['id']);
}

mysql_select_db($database_conn, $conn);
$query_conn = sprintf("SELECT * FROM hoofdpunten WHERE id = %s", $colname_conn);
$conn = mysql_query($query_conn, $conn) or die(mysql_error());
$row_conn = mysql_fetch_assoc($conn);
$totalRows_conn = mysql_num_rows($conn);
?>


2e voorbeeld waar het script problemen krijgt met het andere script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$colname_conn
= "1";
if (isset($_GET['id'])) {
  $colname_conn = (get_magic_quotes_gpc()) ? $_GET['id'] : addslashes($_GET['id']);
}

mysql_select_db($database_conn, $conn);
$query_conn = sprintf("SELECT * FROM hoofdpunten WHERE id = %s", $colname_conn);
$conn = mysql_query($query_conn, $conn) or die(mysql_error());
$row_conn = mysql_fetch_assoc($conn);
$totalRows_conn = mysql_num_rows($conn);

$colname_Recordset1 = "1";
if (isset($_GET['id'])) {
  $colname_Recordset1 = (get_magic_quotes_gpc()) ? $_GET['id'] : addslashes($_GET['id']);
}

mysql_select_db($database_conn, $conn);
$query_Recordset1 = sprintf("SELECT * FROM product WHERE id = %s", $colname_Recordset1);
$Recordset1 = mysql_query($query_Recordset1, $conn) or die(mysql_error());
$row_Recordset1 = mysql_fetch_assoc($Recordset1);
$totalRows_Recordset1 = mysql_num_rows($Recordset1);
?>


foutmelding:

Warning: mysql_select_db(): supplied resource is not a valid MySQL-Link resource in line 17

Warning: mysql_query(): supplied resource is not a valid MySQL-Link resource in line 19

Waarom ....waarom geeft hij deze nu weer. Bedankt voor alle tijd en begrip van jullie!!

Klasse ik hoor graag een oplosssing...

Greetings,

Freakme
 
Freakme

Freakme

17/08/2006 16:56:00
Quote Anchor link
Hey... op de 1 of ander manier ging hij toch in de mist met die connection....van die ander ..

werkt nu .....in ieder geval bedankt ....deze topic kan geclosed worden.

Greetings,

Freakme
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.