MAX(COUNT(*))?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »
Jesper Diovo

Jesper Diovo

23/06/2008 21:19:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik had vandaag op school toets SQL. Ging allemaal hartstikke lekker, behalve een vraag. Het ging om een database met allerlei films, acteurs, regisseurs, etc. etc. De vraag was als volgt: welke regisseur regisseerde de meeste films?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
FILMS
----------------
id | dirnr | titel |
----------------

REGISSEURS
----------------------------
id | voornaam | achternaam |
----------------------------

Dat is de opbouw van de twee tabellen waar het hier om draait (films was nog uitgebreider, maar die doet er niet toe).

Nu moet ik dus de voor- en achternaam van de regisseur hebben waarbij het aantal films met zijn dirnr dus het hoogst is. Ik zat meteen aan MAX(COUNT(*)) te denken. Echter werkt deze syntaxis niet in MS Access.

Mijn query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT a.voornaam, a.achternaam, aantal
FROM regisseurs AS a
WHERE a.nr = (SELECT b.dirnr, COUNT(b.titel) AS aantal
  FROM films AS b
  GROUP BY b.dirnr
  HAVING COUNT(b.titel) = (SELECT MAX(COUNT(c.titel))
    FROM films AS c
    GROUP BY c.dirnr));


Alleen die werkte dus niet... De uiteindelijke uitkomst was Steven Spielberg met 21 films. Uiteindelijk heb ik een niet zo liquide manier opgeschreven, alleen redden we het daar natuurlijk niet mee. Ik ben erg benieuwd naar wat jullie zouden geven als oplossing.

- Jezpur
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 22:30:38
 
Frank -

Frank -

23/06/2008 21:25:00
Quote Anchor link
En dirnr is hierbij het id van de regiseur? Dus de foreign key?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

23/06/2008 21:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT
  COUNT(f.*) AS aantal,
  r.voornaam,
  r.achternaam
FROM
  regisseurs AS r
LEFT JOIN
  films AS f
ON
  f.dirnr = r.id
GROUP BY
  r.id,
  r.voornaam,
  r.achternaam
ORDER BY
  aantal DESC
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

23/06/2008 21:26:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 23.06.2008 21:25:
En dirnr is hierbij het id van de regiseur? Dus de foreign key?


Jep. Dirnr in films en id in regisseurs zijn gerelateerd aan elkaar.

Edit: @ Robert: het mag maar één resultaat geven, hè...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Frank -

Frank -

23/06/2008 21:28:00
Quote Anchor link
Zie de oplossing van Robert, dat is de juiste. Wellicht wil je nog een LIMIT 1 gebruiken, dan krijg je alleen de regiseur met het hoogste aantal films retour.

Ps. Zet nog even een MAX() om de COUNT(), dan zou je volgens mij ook maar 1 resultaat retour krijgen. Kon ook nog wel eens sneller zijn, er hoeft niet meer te worden gesorteerd. En dat kost altijd relatief veel tijd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

23/06/2008 21:29:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 23.06.2008 21:28:
Zie de oplossing van Robert, dat is de juiste. Wellicht wil je nog een LIMIT 1 gebruiken, dan krijg je alleen de regiseur met het hoogste aantal films retour.


LIMIT werkt niet in Access.
 
Riemer

Riemer

23/06/2008 21:31:00
Quote Anchor link
Kun je niet TOP (net zoals ms-sql) gebruiken?
 
Frank -

Frank -

23/06/2008 21:31:00
Quote Anchor link
Access is dan ook een ***beep*** product. Zelfs in MySQL werkt LIMIT, dat wil wat zeggen!!! Nog zo'n hoop ***beeeeep*** waar je nooit mee wilt werken omdat het van A tot Z onbetrouwbaar is.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

23/06/2008 21:33:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 23.06.2008 21:31:
Access is dan ook een ***beep*** product. Zelfs in MySQL werkt LIMIT, dat wil wat zeggen!!! Nog zo'n hoop ***beeeeep*** waar je nooit mee wilt werken omdat het van A tot Z onbetrouwbaar is.


Ik weet het... Maar aangezien ze bij ons op school nogal uit de prehistorie stammen wat lesgeven betreft, bakken ze er hier ook niet veel van. Alle andere queries waren afschuwelijk makkelijk, dit was de enige waar ik niet uitkwam. Ik begin nu ook te begrijpen waarom :-P.
 
Riemer

Riemer

23/06/2008 21:33:00
Quote Anchor link
pgFrank, je kent Microsoft. Ze willen niks van anderen gebruiken maar ze maken liever hun eigen versie en de rest die opdringen (zie c-sharp, eigen versie java runtime, java-sharp en hier dus transact-SQL).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Riemer
 
Robert Deiman

Robert Deiman

23/06/2008 21:34:00
Quote Anchor link
LIMIT werkt niet in ACCESS?

Misschien zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT
TOP 1 COUNT(f.*) AS aantal,
  r.voornaam,
  r.achternaam
FROM
  regisseurs AS r
LEFT JOIN
  films AS f
ON
  f.dirnr = r.id
GROUP BY
  r.id,
  r.voornaam,
  r.achternaam
ORDER BY
  aantal DESC


Hmmm... daarom dus nooit MS access gebruiken om SQL te leren!!
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

23/06/2008 21:37:00
Quote Anchor link
Robert_Deiman schreef op 23.06.2008 21:34:
LIMIT werkt niet in ACCESS?

Misschien zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT
TOP 1 COUNT(f.*) AS aantal,
  r.voornaam,
  r.achternaam
FROM
  regisseurs AS r
LEFT JOIN
  films AS f
ON
  f.dirnr = r.id
GROUP BY
  r.id,
  r.voornaam,
  r.achternaam
ORDER BY
  aantal DESC


Hmmm... daarom dus nooit MS access gebruiken om SQL te leren!!


Hm, dat ziet er interessant uit. Alleen kregen we een bijlage erbij met alle statements, en daar stond TOP niet bij, dus kan niet geloven dat dit echt de oplossing is die bedoeld wordt, maar ik geloof graag dat 'ie werkt :-).
 
Frank -

Frank -

23/06/2008 21:39:00
Quote Anchor link
MS heeft natuurlijk ook nog SQL Server, toch wel een redelijk product. Ik heb er nooit zelf mee gewerkt, maar toch wel aardig wat query-werk voor opgeleverd. De klanten zijn er altijd blij mee geweest, ik kan blijkbaar aardig raden hoe het moet werken... Gelukkig maar!

TOP
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

23/06/2008 21:43:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 23.06.2008 21:39:
MS heeft natuurlijk ook nog SQL Server, toch wel een redelijk product. Ik heb er nooit zelf mee gewerkt, maar toch wel aardig wat query-werk voor opgeleverd. De klanten zijn er altijd blij mee geweest, ik kan blijkbaar aardig raden hoe het moet werken... Gelukkig maar!

TOP

Inderdaad, op zich wijkt de Access-SQL-syntaxis ook niet veel af hoor. Sommige dingen zijn alleen nét iets anders. Zoals LIMIT, en volgens mij hebben de WHERE, GROUP BY, HAVING en ORDER BY ook een andere volgorde. Maar daar valt nog over te twisten.

In ieder geval bedankt, weer iets geleerd (TOP! :-P). Misschien is dat nog wel eens handig voor de toekomst. We wachten de uitslag van de toets in ieder geval af :-).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.