Maximale image-grootte?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »
Sam Witse

Sam Witse

26/11/2012 20:22:13
Quote Anchor link
Dames en heren,

Ik beeld jpg's af door ze uit een mysql-database te plukken, en ze met een header ("Content-type:$Type") af te beelden.
Dit lukt goed zolang de afbeelding niet groter is dan ongeveer 50KB.
Afbeeldingen die groter zijn, worden ofwel maar half afgebeeld, ofwel helemaal niet.
Iemand enig idee waar dit aan ligt?
Hier volgt de PHP-code waarmee ik de jpg afbeeld:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?PHP
require_once( "../Php/dbconnectie.php" );
$Pic = $_GET["Pic"] ;
$sql = "SELECT * FROM tblFoto WHERE Nummer =\"$Pic\" ";
$result = mysql_query ($sql) ;
if ($row = mysql_fetch_array ($result)) {
    $Type = $row["Type"] ;
    $ImageData = $row["Data"] ;
    header ("Content-type:$Type") ;
    echo $ImageData ;
}
else { echo "Picture n° $Pic not found" ;}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 02:28:25
 
Frits Katoen

Frits Katoen

26/11/2012 20:39:14
Quote Anchor link
Wat voor type is de kolom waar je de afbeelding in opslaat?

Toevoeging op 26/11/2012 20:46:10:

Is het trouwens niet handiger om de afbeelding gewoon op te slaan als bestand en het pad en de bestandsnaam in de database? Naast dat het waarschijnlijk handiger is, is het sowieso beter voor je database omdat deze al vrij vlot in omvang zal groeien en een stuk zwaarder belast wordt bij het opvragen van een afbeelding.
 
Sam Witse

Sam Witse

26/11/2012 21:03:59
Quote Anchor link
Op de breedte van de kolom staat geen limiet.
De jpg rechtstreeks in de tabel steken levert geen probleem :<img align="center" src="./weg_files/boer164.jpg">
beeldt de jpg wél goed af.

Ik begin niet de 100.000.001-ste discussie over wel of niet de jpg in een database steken...
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

26/11/2012 21:05:58
Quote Anchor link
@Frits: ach, de meningen zijn verdeeld. Als database-man zeg ik: "waarom zou een filesystem beter zijn dan een database? Stop alles in je database, dan kun je veel meer met je data doen".
@Sam: Kijk eens naar je database parameter "max_allowed_packet". Het kan zijn dat het resultaat van je query ineens afgekapt wordt als packets te groot worden. Je kunt dan "max_allowed_packet" hoger instellen.
 
Frits Katoen

Frits Katoen

26/11/2012 21:15:08
Quote Anchor link
Sam Witse op 26/11/2012 21:03:59:
Op de breedte van de kolom staat geen limiet.
De jpg rechtstreeks in de tabel steken levert geen probleem :<img align="center" src="./weg_files/boer164.jpg">
beeldt de jpg wél goed af.

Ik begin niet de 100.000.001-ste discussie over wel of niet de jpg in een database steken...


Ik wilde ook geen discussie opstarten, maar gaf een tip over iets waar je misschien niet eens over nagedacht had.....

Ik kom toch nog een keer terug op het type van de kolom. Ondanks dat je geen breedte hebt ingesteld heeft elk type wel een maximum grootte. Een BLOB komt bijvoorbeeld niet verder dan 64KB
Gewijzigd op 26/11/2012 21:16:01 door Frits Katoen
 
Sam Witse

Sam Witse

26/11/2012 21:22:49
Quote Anchor link
max_allowed_packet staat op 1048576
'lijkt' mij groot genoeg.
Ik krijg ook geen error bij het opladen van de jpg
 
John D

John D

26/11/2012 21:23:22
Quote Anchor link
Geen error is niet ongewoon, sommige database engines slaan op wat ze kunnen en vergeten de rest. Niet altijd krijg je een melding TOO LONG FOR COLUMN. Welke type gebruik je?
TINYBLOB - 255 bytes
BLOB - 65535 bytes
MEDIUMBLOB - 16,777,215 bytes (2^24 - 1)
LONGBLOB - 4G bytes (2^32 – 1)
De "max_allowed_packet" zoals Ivo al zei is ook belangrijk.
Gewijzigd op 26/11/2012 21:25:48 door John D
 
Sam Witse

Sam Witse

26/11/2012 21:27:17
Quote Anchor link
@Frits: Sorry als ik grof over kwam: was NIET de bedoeling.

over Blobs in Mysql vind ik : The internal representation of a table has a maximum row size of 65,535 bytes, even if the storage engine is capable of supporting larger rows. This figure excludes BLOB or TEXT columns, which contribute only 9 to 12 bytes toward this size.
Niets over de max grootte van BLOB-fields.

Maar de grens van 64KB lijkt mij verdacht overeen te komen met hetgeen ik vaststel...
Ergens een parameter in Mysql?


Toevoeging op 26/11/2012 21:32:45:

@john D: type veranderd in Longblob lijkt de oplossing te zijn. Blob beperkt tot 64KB. wist ik niet (shame on me)

Dankuzeerwelallemaal!

Een gelukkigslapenkunnendegaan Sam.
 
Frits Katoen

Frits Katoen

26/11/2012 21:33:27
Quote Anchor link
@Sam: geen probleem :)

Op http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/storage-requirements.html staat:

BLOB: L < 2^16 (L = the actual length in bytes of a given string value)

Ik weet niet hoe ver ed database al gevuld is of dat je nog aan het testen bent, anders zou ik het type verandern naar LONGBLOB en nog eens proberen. Dan weet je het zeker.

Toevoeging op 26/11/2012 21:34:05:

Ah je had het al getest :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.