md5 in mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jojo

jojo

12/10/2004 14:34:00
Quote Anchor link
ik heb een login systeem en al je in logt word er van je wachtwoord een sessie gemaakt (de wachtwoord sessie is wel md5) en nu heb ik een scriptje waar die de wachtwoord weer in mysql zet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
blalalalal
$SQL_statement = "INSERT INTO gastenboekban (ip,reden,id2,pass)
VALUES ('"
.$ip."', '".$reden."', '".$sess_id2.", '".$sess_pass."')";
blalalala
?>

alleen werkt het niet echt ik krijg deze error:
You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '208164482c30e50155d1734737ad06e2')' at line 2
iemand een oplossing
Gewijzigd op 12/10/2004 14:35:00 door Jojo
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 07:29:33
 
Mary

mary

12/10/2004 14:49:00
Quote Anchor link
Dat -> '208164482c30e50155d1734737ad06e2')'
ziet eruit als een stuk session_id en dat voer je dus niet goed in :-)

Waarschijnlijk is je veld in je databasetabel niet lang genoeg en kapt hij het af waardoor je insert niet goed beëindigd wordt en je een foutmelding krijgt.

EDIT:
Het is waarschijnlijk eerder het paswoordveld gezien het net 32 karakters is. Bekijk dus even de lengte van je paswoordkolom in je databasetabel.

EDIT :
3e keer, goeie keer dan maar?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
blalalalal
$SQL_statement = "INSERT INTO gastenboekban (ip,reden,id2,pass)
VALUES ('"
.$ip."', '".$reden."', '".$sess_id2."', '".$sess_pass."')";
blalalala
?>

Je was een single quote vergeten na $sess_id2. Daar zal het waarschijnlijk aan gelegen hebben.
Gewijzigd op 12/10/2004 14:52:00 door mary
 
Jojo

jojo

12/10/2004 14:54:00
Quote Anchor link
gevonde....'".$sess_id2."(hier mot nog een '), '".$sess_pass."')";
 
Frisbee

Frisbee

12/10/2004 15:11:00
Quote Anchor link
maar is het nodig om je variabelen daar te scheiden?? alleen enkele quote's zijn toch al genoeg?
Gewijzigd op 12/10/2004 15:11:00 door Frisbee
 
Jojo

jojo

12/10/2004 15:13:00
Quote Anchor link
ik heb geen idee ik doe het gewoon altijd :P
 
Mary

mary

12/10/2004 15:20:00
Quote Anchor link
Variabelen horen niet binnen dubbele quotes dus ja het is eigenlijk wel nodig om ze 'te scheiden'.
 
Jojo

jojo

12/10/2004 15:21:00
Quote Anchor link
dus niet zo '".$reden."' maar ".$reden."
 
Frisbee

Frisbee

12/10/2004 15:51:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

VALUES ('$ip', '$reden', '$sess_id2', '$sess_pass')

?>


maar is ie zo niet goed dan?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.